Archeologen ontdekken eeuwenoude kerk in Tiberias

Israëlische archeologen hebben in Tiberias een kerk uit de vierde of vijfde eeuw na Christus ontdekt. Dit liet de Israëlische archeologische dienst afgelopen week weten. De archeologen gaan ervan uit dat de kerk voor 427 is gebouwd. In dat jaar werd namelijk het gebruik van het kruis in vloeren van een kerk verboden. Zo werd voorkomen dat mensen over een van de belangrijkste symbolen van het christendom liepen.

Het christelijke gebedshuis, het oudste dat tot nu toe in de stad in het noorden van Israël is gevonden, had op de vloer veelkleurige mozaïeken met geometrische patronen, kruisen en het oud-Griekse opschrift 'Heer, bescherm de ziel van uw dienaar'.

De kerk heeft midden in de joodse wijk van Tiberias gestaan. Daarmee wordt volgens de archeologen de hypothese weerlegd dat joden christenen verhinderden kerken in het centrum van de stad te bouwen.
Tiberias werd na de val van Jeruzalem in 70 na Christus steeds meer het geestelijk en spiritueel centrum van de joden. Daar kwamen belangrijke delen van de Talmoed tot stand, het verzamelboek dat alle aspecten van het joodse leven en denken beslaat. Nadat de Arabieren in 637 de stad hadden veroverd, bleven joden en christenen er wonen.

(Bron: ANP)
(Bron illustratie: Biblewalks.com)

Lees ook:Gelovigen Jeruzalem protesteren tegen homo´s
Lees ook:Paus Benedictus pleit voor vrede Midden-Oosten
Lees ook:Joden uit India naar Israël
Lees ook:2 februari: Maria Lichtmis
Lees ook:Apostel Filippus gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>