Onderzoek naar religie en solidariteit

De Radboud Universiteit in Nijmegen begint dit jaar met een internationaal onderzoek naar het verband tussen religie en solidariteit. Onderzoekers bekijken in hoeverre in 22 landen religieuze opvattingen en praktijken over solidariteit zijn veranderd.

Diverse subsidieverstrekkers hebben aan de onderzoekers van het Remicuso-netwerk, waarin gepromoveerde onderzoekers van de Nijmeegse universiteit zich hebben verenigd, een bedrag van 681.000 euro toegekend. Het belangrijkste deel, ongeveer 500.000 euro, komt van NWO/Norface, een Europees samenwerkingsverband van nationale fondsen voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

De vier onderzoekers die het project uitvoeren, zullen de komende drie jaar bestaande gegevens analyseren. Zij letten op de invloed van religie op steun aan familie en vrienden. Ook onderzoeken zij de effecten van een religieuze overtuiging op de steun aan de gemeenschap en de samenleving als zodanig.
Coördinator van het onderzoek is de theoloog Hans Schilderman van de Radboud Universiteit.

(Bron: ANP)

Lees ook:Democratie in religie steeds belangrijker
Lees ook:Vreemdgaan voorkomen met meditatie en mindfulness
Lees ook:Onderzoek ‘Islam en Seksualiteit
Lees ook:Ervaringen doorgeven via onze genen: het kan!
Lees ook:Word Master in de spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>