Het jodendom en homoseksualiteit

Hoe wordt homoseksualiteit gezien in het jodendom? Deze vraag wordt beantwoord in een een artikel in nummer 8 van 'vrouw-vrouw magazine' Zij aan Zij. Verslaggeefster Inez Risseeuw  ging op onderzoek uit en kwam tot verassende ontdekkingen.

"Als je naar diverse wereldreligies kijkt lijkt het erop dat homohaat een universeel goed is," stelt de Zij aan Zij verslaggeefster. "En dat terwijl liefde en seks tussen twee leden van hetzelfde geslacht praktisch gezien niet meer schade berokkent dat wat verspild zaad of wat ongemak bij wie deze vorm van liefde niet belijdt."

Toch zijn er in elke religie mensen die op hetzelfde geslacht vallen. Tijdens de Gay Pride, die jaarlijks in Amsterdam wordt georganiseert, is er sindsd 2005 zelfs een apart onderdeel voor homoseksuele joden: de Queer Shabatton. "Een heel weekend waarin holebi joden van over de hele wereld kunnen samenkomen om te vieren dat ze joods én gay zijn te vieren," laat Zij aan Zij weten.
Leuk om te lezen is dat een van de eerste deelneemsters en nu mede-organisator van de Queer Shabbaton, Esther, vertelt door haar 'queer-zijn' juist haar joods-zijn heeft her-ontdekt.

Het hele artikel is te lezen in Zij aan Zij nummer 8 en ook op de website van Zij aan Zij.

(Bron: Zij aan Zij)

Lees ook:RNW: Religie maakt plaats voor spiritualiteit
Lees ook:Spiritueel daten, afl. 3: Winti
Lees ook:De Magie van de Liefde – Phyllis Curott
Lees ook:Spiegebeeld over het eerste Cultural Creative Nieuwjaar
Lees ook:Een dagje stilte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>