Joden uit India naar Israël

Een groep Indiërs die altijd heeft volgehouden van joodse afkomst te zijn, is afgelopen maandag naar Israël vertrokken. De 218 personen zijn de eersten van een groep die zich in het land vestigt nadat rabbijnen in dat land hen hadden erkend als afstammelingen van een van de stammen uit het oude Israël.

De emigranten zijn lid van de Bnei Menashe-gemeenschap in de deelstaten Mizoram en Manipur in het noordoosten van India. De rabbijnen erkenden hen als afstammelingen van de tien stammen die 27 eeuwen geleden door de Assyriërs uit Israël naar Babylon werden gedeporteerd. Na hun erkenning als joden kregen zij toestemming zich in Israël te vestigen.
In Israël en de bezette gebieden wonen ongeveer achthonderd leden van de Bnei Menashe-gemeenschap, vooral op de Westelijke Jordaanoever. In India wonen er ongeveer 7000, van wie velen te kennen hebben gegeven naar Israël te willen reizen.

(Bron: ANP)

Lees ook:Archeologen ontdekken eeuwenoude kerk in Tiberias
Lees ook:Paus Benedictus pleit voor vrede Midden-Oosten
Lees ook:De Jaïn tempel te Wilrijk
Lees ook:Verschillende rouwrituelen in Nederland
Lees ook:Gelovigen Jeruzalem protesteren tegen homo´s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>