Priester Antoine Bodar enkele weken in Nederland

Priester Antoine Bodar begint volgende week als hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Dit meldt het Brabants Dagblad. "Ook gaat hij in debat met de homobeweging en met feministes. Zelfs als het om ’zeurthema’s’ gaat, moet de kerk zich immers profileren."

Priester Antoine Bodar, woonachtig in Rome, is enkele weken in Nederland. Afgelopen maandag gaf hij zijn eerste college als hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en daarnaast is zijn agenda zoals gebruikelijk ruim gevuld met afspraken. Hij geeft lezingen, houdt preken en treedt op in debatten.

Afgelopen weekend plaatste het Brabants Dagblad een interview met de priester in de krant. Hierin vertelt hij over zijn debat met de homobeweging Pink Embrace en met een feministische beweging. Ook over de kerk en condoomgebruik mocht hij in debat. Bodar noemt het allemaal maar ‘zeurthema´s’, maar ook hierover moet de kerk zich profileren vindt hij.

Voor het hele interview in het Brabants Dagblad kun je hier klikken.

(Bron: Brabants Dagblad)
(Bron illustratie: Jong Katholiek.nl)

Lees ook:Bisdom Den Bosch geeft malaise toe
Lees ook:Bijzonder beroep: Helderziende
Lees ook:U2-Rockdienst in Waalwijk
Lees ook:Herman Wijffels over spiritualiteit en duurzaamheid
Lees ook:Religie steeds meer besproken in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>