Gelovigen Jeruzalem protesteren tegen homo´s

Dagblad Trouw liet gisteren weten dat er in Jeruzalem nog steeds een afkeer tegen homo´s is bij de gelovigen. De afgelopen week zijn er enorme protesten geweest tegen een homobetoging in het centrum van Jeruzalem. Dit geeft duidelijk aan dat de kwestie van homoseksualiteit in het Heilige Land nog altijd gevoelig ligt.

"Tel Aviv heeft een grote ‘gay scene’ en in het Israëlische leger zijn homo’s van harte welkom," meldt Trouw. Toch leverde de aankondiging van een optocht van homo´s in Jeruzalem rellen op.
Trouw: "Vrijdag zouden vijfduizend homo’s meelopen in een mars voor homorechten, maar na een week van rellen door ultraorthodoxe joden en kritiek vanuit joodse, islamitische en christelijke hoek, is donderdag besloten het evenement te beperken tot een bijeenkomst in een sportstadion aan de rand van de stad."

Als de mars door het centrum van de stad zou zijn doorgegaan, zouden er negenduizend agenten nodig zijn geweest. Nu zijn er drieduizend agenten ingezet om de veiligheid te waarborgen.

(Bron: Telegraaf)

Lees ook:Homo’s en moslims hand in hand op Tilburgse Kermis
Lees ook:Archeologen ontdekken eeuwenoude kerk in Tiberias
Lees ook:Gay Pride in het teken van religie
Lees ook:Elton John bepleit afschaffen religie
Lees ook:Moslims en homo’s sluiten samen ramadan af met Suikerfeest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>