Paus: kerk moet seksschandalen voorkomen en vertrouwen herstellen

Afgelopen weekend heeft Paus Benedictus XVI zeer openlijk gesproken over sexuele schandalen met betrekking tot de kerk. De paus heeft seksueel misbruik van kinderen door katholieke priesters krachtig veroordeeld. Hij vindt dat de katholieke kerk alles in werking moet stellen om herhaling van dit soort misdrijven, die te diepe wonden hebben veroorzaakt, te voorkomen en om het vertrouwen te herstellen.

Enkele ierse bisschoppen waren afgelopen zaterdag op audientie in het Vaticaan om onder meer te praten over een groot sexschandaal dat in de kerk in Ierland aan het licht is gekomen. Paus Benedictus XVI is zelden zo openlijk geweest over het gevoelige onderwerp, als tijdens dit betreffende gesprek.

"Het is vooral belangrijk om genzeing voor de slachtoffers te brengen en aan allen die door deze verschrikkelijke misdrijven zijn getroffen," staat er in eenkopie van de toespraak die het Vaticaan heeft vrijgegeven.

(Bron: Sp!ts)

Lees ook:Intriges Vaticaan zware belasting voor Paus Benedictus XVI
Lees ook:Hoog oplopend conflict tussen China en het Vaticaan
Lees ook:De paus over het intelligent design-standpunt
Lees ook:Paus Benedictus viert 80e verjaardag
Lees ook:Paus uit respect voor islam aan ambassadeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>