Beleef de mystiek van Frankrijk in ‘Verborgen Frankrijk’

Deze maand werd er een nieuwe themagids van Dominicus gelanceerd, onder de naam ‘Verborgen Frankrijk, een zoektocht naar geheime geschiedenis’. ‘Verborgen Frankrijk’ is een unieke mengeling van (speculatieve) geschiedenis, kleurrijke reisbeschrijvingen met prachtige foto’s, en ook persoonlijke anekdotes en zelfs fictie.

Dit boek neemt je mee op reis zowel door de tijd als door de ruimte. Ga mee terug naar het begin van onze jaartelling. De tijd waarin Jezus de hermetische leer van de Egyptenaar Hermes Trismegistus verkondigde. Zijn levensgezellin Maria Magdalena speelde een belangrijke rol in deze gnostische beweging. Word er getuige van hoe de geheime boodschap van Jezus 1000 jaar begraven lag onder de ruïnes van Jeruzalem.

Reis mee met de Franse kruisvaarders naar Jeruzalem in een poging de geheime leer terug te vinden. Aanschouw de opkomst en de val van de geheimzinnige Tempeliers. Ontdek de tragische geschiedenis van de Katharen die in Zuid-Frankrijk diepe sporen heeft nagelaten. Zie hoe de hermetische traditie van de Tempeliers wordt vereeuwigd in de Franse kathedralen door hun erfgenamen, de Vrijmetselaars. Leer de geheime symbolen van kathedralen zelf ontcijferen. Trek ten strijde met Jeanne D’Arc en ontrafel het mysterie van Rennes-le-Château.

Verborgen Frankrijk beschrijft hoe al deze verhalen met elkaar verbonden zijn. Het is een toegankelijk cultureel-historisch naslagwerk dat voert langs bekende mystieke locaties in Frankrijk zoals Vézelay, Avignon, Carcassonne, Chartres, Parijs en nog veel meer. Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in esoterie. Beleef Frankrijk op een manier zoals je het nooit eerder hebt beleefd!

Deze Dominicus Themagids wordt met opzet gelanceerd op de ‘ongeluksdag’ vrijdag 13 oktober. Op vrijdag 13 oktober 1307 werden alle Tempeliers in Frankrijk in een grootscheepse actie opgepakt en van ketterij beschuldigd. Wist je dat door deze gebeurtenis vrijdag de 13e zo’n onheilspellende betekenis heeft gekregen?

‘Verborgen Frankrijk, een zoektocht naar geheime geschiedenis’ is geschreven door Nathalie van Koot en David Scherpenhuizen en verkrijgbaar via Dominicus.

Lees ook:Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Het is vrijdag de dertiende!
Lees ook:Gelovigen Jeruzalem protesteren tegen homo´s
Lees ook:Ton van der Kroon geeft lezing over Maria Magdalena
Lees ook:Spiritualiteit hielp Ingrid Betancourt overleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>