Halloweenlezing Susan Smit in Amstelveen

Op dinsdagavond 31 oktober (halloween-avond) zal Susan een lezing geven over hekserij, Halloween, haar boeken en leven in de bibliotheek van Amstelveen. Halloween is een feest dat in de voor-christelijke tijd in de nacht van 31 oktober op 1 november werd gevierd. In de Keltische kalender is dat de nieuwjaarsnacht waarbij het oude jaar werd begraven en een nieuw jaar “uit het graf opstond.”

Ook de viering van het moderne Halloween is nog steeds verbonden met magie, daarom de bibliotheek van Amstelveen op 31 oktober Susan Smit graag aan het woord over magie, hekserij en wicca.

Susan Smit werkt voor Marie Claire, AvantGarde en Happinez en recenseert literatuur voor AvantGarde en het tv-programma Goedemorgen Nederland. Toen ze in 2000 een artikel schreef over moderne heksen werd ze gegrepen door het fenomeen. Uiteindelijk liet ze zich inwijden als heks. Over haar ervaringen schreef ze het boek Heks: een magische reis door de westerse spiritualiteit. Het werd tot dusver zes keer herdrukt. In november 2003 verscheen haar tweede boek: Wijze vrouwen: inspirerende gesprekken over liefde, moed en magie.

(Bron: Bibliotheek Amstelveen)

Lees ook:Opnieuw lezing Susan Smit
Lees ook:Donderdag lezing Susan Smit
Lees ook:Nieuwe versie van Susan Smit’s ‘Wijze Vrouwen’
Lees ook:Susan Smit te gast in bibliotheek Wijhe
Lees ook:Nog meer wijze vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>