Het Land van Heusden en Altena in het teken van geloof en bijgeloof

‘De Week van de Geschiedenis’ staat in het Land van Heusden en Altena in het teken van geloof en bijgeloof. Het streekarchief, de bibliotheken, het Biesboschmuseum, de Historische Reeks en Historische Vereniging Werkendam en De Werken zetten activiteiten op.

Vrijdag 13 oktober begint in de bibliotheek in Werkendam de tentoonstelling ‘Geloof en Bijgeloof’. Er zijn onder meer foto’s en documenten te zien over een vrouw die in de negentiende eeuw van hekserij werd beschuldigd.

Zaterdag 14 oktober is het Streekarchief in Heusden open vanwege de landelijke archievendag. Er is een tentoonstelling van religieus archiefmateriaal, er worden rondleidingen gegeven en films over religieus leven in het verleden getoond.

Om 16.00 uur geeft dr. Thiemo Wind een lezing (afgewisseld met muziek) over de beroemde zeventiende-eeuwse componist Jacob van Eyck, die opgroeide in Heusden en het stadscarillon onderhield.

Verder houdt het Streekarchief een historische quiz.

Donderdag 19 oktober heeft in de bieb in Wijk en Aalburg een religieuze ontmoeting plaats tussen drie kerken: de Rooms-Katholieke abt van Mariënkroon in Nieuwkuijk Gerardus Hopstaken, de Hervormde predikant van Aalburg ds. B. Haverkamp en de Gereformeerde predikant van Giessen-Rijswijk, ds. Evelien Quaak-Kloet.

Cees de Gast uit Meeuwen wisselt met hen van gedachten over ‘geloven vroeger en nu’. Aanvang 20.00 uur.

(Bron: BN/ De Stem)

Lees ook:Jaar van het Religieus Erfgoed is begonnen
Lees ook:Website Rent-a-priest
Lees ook:Vrijdag de dertiende!
Lees ook:Prijzen Religeuze boek en Spirituele boek 2012 uitgereikt
Lees ook:Eerste psalmenfestival in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>