Uiterste poging voor het behouden subsidie op godsdienstonderwijs

Subsidie op godsdienstonderwijs voor de openbare basisscholen moet behouden blijven, stelt de classis van de Hervormde gemeente op Schouwen-Duiveland. De kerken doen nog een uiterste poging om beëindiging van de subsidie te voorkomen. Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant vandaag.

Godsdienstonderwijs op openbare scholen is essentieel, omdat het bijdraagt aan de algemene ontwikkeling van een kind, aldus de classis van de Hervormde gemeente op Schouwen-Duiveland. Formeel is het besluit om de subsidie stop te zetten al in december genomen. Dat besluit moet nog bekrachtigd worden door een datum vast te stellen waarop de subsidie wordt stopgezet. Het college stelt voor dit per 1 januari 2007 in te laten gaan. De classis proberet de zaak daarom nu opnieuw aan de orde te stellen, als een laatste poging om de subsidie aan te houden.

Om het hele artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant te lezen, kun je hier klikken.

(Bron: PZC)

Lees ook:Labyrint voor twijfelaars en ongelovige zoekers in Ouwerkerk
Lees ook:Op jacht naar spoken
Lees ook:SGP maakt zich zorgen over invloed andere godsdiensten
Lees ook:Centrum bewust Zijn in Zutphen wil spiritueel informatiecentrum
Lees ook:Paranormaalbeurs Sas afgelopen zondag best bezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>