Wet islam op gespannen voet met democratie

De islamitische wetgeving, de sharia, staat volgens Ruud Lubbers op gespannen voet met de democratie. Een groot deel van de Sharia is in strijd met de Nederlandse wetgeving. Ook godsdiensten als christendom en jodendom "dreigen slachtoffer te worden van religieuze gezagsstructuren", meldde de ex-premier afgelopen zondag in de zeventiende Abel Herzberg-lezing in de Amsterdamse Rode Hoed.

Lubbers deed zijn uitspraak vlak nadat minister Piet Hein Donner (Justitie) onder vuur kwam te liggen na zijn "theoretische gedachteoefening" dat invoering van de sharia in Nederland mogelijk zou moeten zijn als tweederde van de Nederlanders daar voor zou zijn. Dat liet volgens de bewindsman onverlet dat hij de islamitische wetgeving strijdig vindt met de Nederlandse normen en waarden.

"Het pijnlijke van de sharia is de pretentie dat de Profeet in de naam van Allah precieze gedragsregels heeft vastgelegd", stelde Lubbers zondag tijdens de lezing.

(Bron: Nu.nl en ANP)

Lees ook:De spirituele hoogtepunten van januari 2009
Lees ook:Duitsland: EU moet imams gaan trainen
Lees ook:Veel scholen willen godsdienst als examenvak
Lees ook:“Jezus had een vrouw”
Lees ook:1 miljoen Nederlanders kiest voor alternatieve geneeswijzen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>