Paus: ‘Spijtig’ misverstand

Paus Benedictus XVI vindt het ‘spijtig’ dat moslims zijn toespraak in het Duitse Regensburg hebben opgevat als een aanval op de islam. De paus eerbiedigt moslimgelovigen en hij hoopt dat zij de werkelijke betekenis van zijn uitspraken zullen begrijpen. Dat heeft staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone van het Vaticaan zaterdag meegedeeld in een verklaring.

Na de felle protesten in de islamitische wereld verwachten Vaticaanse kringen dat de paus zelf de komende dagen in het openbaar iets gaat zeggen over zijn gewraakte uitspraak waarin hij een verband legde tussen islam en geweld. Wanneer dat zal zijn, is niet duidelijk.

Het kan zijn dat Benedictus XVI het Angelusgebed in zijn zomerresidentie Castelgandolfo aangrijpt om een toelichting op het gebeurde te geven. Maar Vaticaanse functionarissen sluiten ook niet uit dat het pas woensdag zal gebeuren tijdens de algemene audiëntie.

Mohammed Habib, plaatsvervangend leider van de zeer invloedrijke Moslim Broederschap in Egypte, vindt de verklaring van de paus niet voldoende. "Wij willen een persoonlijk excuus van de paus. Wij vinden dat hij een ernstige fout heeft gemaakt tegenover ons. Die fout kan alleen hersteld worden door een persoonlijke verontschuldiging."

(Bron: Nu.nl)

Lees ook:Paus Benedictus viert 80e verjaardag
Lees ook:Paus waarschuwt voor “verleidelijke wetenschap”
Lees ook:Paus uit respect voor islam aan ambassadeurs
Lees ook:Intriges Vaticaan zware belasting voor Paus Benedictus XVI
Lees ook:Paus: kerk moet seksschandalen voorkomen en vertrouwen herstellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>