Maria Magdalena Festival van de Lage Landen

Op 17 september zal in Zutphen het Maria Magdalena Festival van de Lage Landen worden gehouden in de Hanzehof. Er zal onder andere gesproken worden door de auteurs Karel en Caroline van Huffelen, Jan Roelofs, Ton van der Kroon en Margaret Starbird. Allen zijn zij gespecialiseerd in Maria Magdalena.

De manifestatie in Zutphen is een Hollandse variant op het Maria Magdalena Festival in het Zuid-Franse Katharengebied, waarover eerder is geschreven op dit blog.

Initiatiefnemers zijn Ton van der Kroon en journalist Jan Roelofs. Zij deden een beroep op het echtpaar Karel en Caroline van Huffelen en Margaret Starbird om vorm te geven aan de spirituele dag in Zutphen. De organisatie van het evenement is in handen van evenementenburo Heart Events.

Het programma dat zondag 17 september ‘s morgens om tien uur begint is opgeplitst in diverse onderdelen. Rituelen, codes en symbolen spelen een grote rol. Om half vier is er een rituele afsluiting: een hernieuwde opstelling van het Laatste Avondmaal, met mannen èn vrouwen.
Ook is er in het programma veel aandacht voor muziek. Met medewerking van violiste/vocaliste Martine Nijenhuis en pianist/cellist Michiel Strategier.
De Amerikaanse zangeres Ani Williams zingt speciaal gecomponeerde Maria Magdalena Liederen. Verder zijn schilderijen te zien van Riwka over het Goddelijke Vrouwelijke.

Voor meer informatie en kaartverkoop kun je bellen met 030-6622902 of kijk op www.heartevents.nl.

(Bron: De Stentor)
(Bron illustratie: www.diocesismxli.org)

Lees ook:Tweede Maria Magdalena Festival
Lees ook:Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Ontdek de Maria Magdalena in jezelf
Lees ook:Ton van der Kroon geeft lezing over Maria Magdalena
Lees ook:Vanavond op IndigoRadio: De Goddelijkheid van de Mens

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maria Magdalena Festival van de Lage Landen

  1. Karla

    Leuk! Hoe duur zijn die kaartjes?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>