Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk

Van 16 tot en met 23 juli wordt in Montsegur te Zuid-Frankrijk het zevende Maria Magdalena Festival georganiseerd. De Graalburcht van Montsegur – Rennes le Chateau – de inwijdingsgrot van de Katharen – de zwarte Madonna van la Val d¹Amour – het Labyrinth van Nebias… allemaal onderdeel van het mysterie rond Maria Magdalena en zelf te beleven tijden het Maria Magdalena Festival.

Zeven jaar geleden ontstond het idee voor het Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk. Sindsdien komt ieder jaar een groep mensen bij elkaar om de naamsdag van Maria Magdalena op 22 juli te vieren. Het besef groeide langzaam dat het verloren en ontkende vrouwelijke aspect niet alleen in de geschiedenis moet worden rechtgezet, maar juist zo nodig is in deze tijd. Zonder de kracht van het vrouwelijke kan het mannelijke niet floreren en omgekeerd.

Inmiddels is het verhaal van Maria Magdalena en het vrouwelijke aspect door ‘De Da Vinci Code’ van Dan Brown over de hele wereld verspreid.
Op verschillende plaatsen in het schilderachtige oude Katharengebied i n Zuid-Frankrijk zullen de deelnemers van het Festival zich een week lang afstemmen op het vrouwelijke mysterie. Er zullen magische plekken bezocht worden in het gebied, maar ook een innerlijke reis gemaakt worden, op zoek naar de graal in onszelf. Aan het eind van de week, op 22 juli, de naamsdag van Maria Magdalena, komt iedereen bij elkaar voor een feestelijke afsluiting.

Voor meer informatie en aanmelding kun je trecht op de website van het Maria Magdalena Festival.

Lees ook:Tweede Maria Magdalena Festival
Lees ook:Ton van der Kroon geeft lezing over Maria Magdalena
Lees ook:Ontdek de Maria Magdalena in jezelf
Lees ook:Maria Magdalena Festival van de Lage Landen
Lees ook:Mercedes Kirkel komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>