Ton van der Kroon geeft lezing over Maria Magdalena

Op vrijdag 30 juni zal er in De nieuwe kerk in Amsterdam een lezing worden gegeven door Ton van der Kroon over Maria Magdalena, met als thema ‘Mystiek en Synchroniciteit als bron voor deze tijd’. De lezing, die wordt georganiseert door het platform Synchroniteit, duurt van 20:00 tot 22:30 uur en aan het einde is er een mogelijkheid om vragen te stellen en persoonlijke thema’s voor te leggen.

Synchroniciteit legt de verbinding met het ‘collectief onbewuste’. Het is een bron van zingeving en verbondenheid. En, wanneer je nog worstelt met het principe, is het ook een bron van confronterende praktische lessen. Echter, wanneer je jezelf eenmaal aan het synchronistische principe kunt overgeven wordt het een kompas om op te vertrouwen.

Hoe kunnen we condities scheppen waarin we meer open kunnen staan voor synchroniciteit? Waardoor we de veranderingen in ons leven beter aankunnen, een beter contact krijgen met ‘onze bestemming’, meer balans in onszelf ervaren en een brug slaan tussen de verschillende facetten van onze persoonlijkheid…

Ton van der Kroon zal op deze avond diep ingaan op deze ‘balans’.
Ton: "We leven in een tijd van grote veranderingen. Relaties, sexualiteit, werk, leiderschap, milieu, wereldpolitiek; alles lijkt zich in een draaikolk van versnelling en transformatie te bevinden. In een tijd als deze lijkt het vrouwelijke aspect een steeds belangrijkere rol te spelen; niet de lineaire, doelgerichte manier van ontwikkelen, maar de meer organische, creatieve en intuitieve weg leidt tot succes.
Vanuit de geschiedenis komt een vrouw die symbool stond voor het vrouwelijke opeens in de schijnwerper: Maria Magdalena. Niet de prostituee zoals de kerk haar heeft afgeschilderd, maar een hoge ingewijde in de esoterische traditie van de Essenen."

Ton van der Kroon deed 8 jaar onderzoek naar haar rol in de geschiedenis en liet zich door haar en het vrouwelijke aspect¹ inspireren. Hij schreef het Boek der liefde¹, een roman over het verborgen evangelie van Maria Magdalena (verschijnt in het najaar bij uitgeverij Frontier) en De Zevende Poort¹, een persoonlijk en intrigerend verslag over zijn zoektocht naar het vrouwelijke gezicht naar God. (uitgave Petiet, verschijnt in september) Daarnaast organiseert hij komende zomer voor de zevende keer het Maria Magdalena Festival in zuid Frankrijk.
Ton werkt als medium en geeft al sinds 16 jaar mannenworkshops, de laatste drie jaar o.a. in de Gazastrook. Hij werd bekend door zijn boek De Terugkeer van de Koning, het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap,¹ waar er in Nederland, Belgie en Duitsland meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht.

Op deze avond zal Ton een direct verband leggen tussen de esoterische traditie, de Graal, de geschiedenis van de Katharen in zuid Frankrijk en de uitdagingen waar we voor staan in ons eigen leven; wat betekent dit voor ons als man of vrouw? Wat betekent het voor onze relaties en sexualiteit? Wat betekent het voor onze verantwoordelijkheid t.o.v. onze kinderen, de natuur en de grote veranderingen waar we wereldwijd voor staan?
Laat u verrassen en kom naar een boeiende avond, die u niet snel zult vergeten.

De entree voor de lezing is 35 euro, iclusief koffie en thee.

Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op de website van het platform Synchroniteit.

Lees ook:Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Ontdek de Maria Magdalena in jezelf
Lees ook:Tweede Maria Magdalena Festival
Lees ook:Mercedes Kirkel komt naar Nederland
Lees ook:Maria Magdalena Festival van de Lage Landen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ton van der Kroon geeft lezing over Maria Magdalena

  1. Susan

    Je kunt je afvragen of het door de Da Vinci Code komt dat opeens onderzoekers en gelovigen die zich al jaren bezighouden met Maria Magdalena, nu belangstelling krijgen. Was de kracht van de feministes toch te kleiin? Die hadden het toch al in de jaren zestig al onder het voetlicht kunnen brengen.

      /   Reply  / 
  2. Frank van der Steen

    Ton, veel succes toegewenst1

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>