Paus bezoekt Auschwitz

Paus Benedictus XVI heeft zijn vierdaagse bezoek aan Polen gisteren afgesloten door een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau te brengen. Hier sprak hij met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap en met enkele overlevenden van het kamp. In de ochtend droog de paus een openluchtmis op, die door circa een miljoen mensen werd bijgewoond.

De woordvoerder van het Vaticaan, Joaquin Navarro-Valls, meldde voorafgaande aan het bezoek aan Auschwitz dat de paus het kamp zou betreden “als zoon van het Duitse volk”.

Bij binnenkomst door de zwarte ijzeren poort van het concentratiekamp zette Paus Benedictus zijn witte kalot af om te bidden bij de muur waar de gevangen van de nazi’s werden terechtgesteld. Van enkele overlevenden van het kamp kreeg hij een kaars die hij hier brandde.

In een oecumenische herdenkingsdienst bad de paus later in stilte voor de vele miljoenen slachtoffers van het nazi-regime. In een gebed voor vrede en verzoening zei hij dat hij het “zeer moeilijk pijnlijk” vond om als Duitse paus in Auschwitz te spreken. Ook vroeg hij zich hardop af waar God was tijdens de Holocaust.

(Bron: Nu.nl)
(Bron illustratie: Belkerken.nl)

Lees ook:Paus Benedictus viert 80e verjaardag
Lees ook:Intriges Vaticaan zware belasting voor Paus Benedictus XVI
Lees ook:Paus waarschuwt voor “verleidelijke wetenschap”
Lees ook:Paus: ‘Spijtig’ misverstand
Lees ook:Paus Benedictus schrijft boek over Jezus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>