Dalai Lama in Wereldmuseum Rotterdam

Op 1 juni zou de Dalai Lama via een videoboodschap te zien moeten zijn in het Wereldmuseum in Rotterdam. Het museum wijdt een tentoonstelling aan de veertien spirituele leiders van de Tibetanen, de Dalai Lama’s. Ook het Tibetaanse boeddhisme en Tibetaanse kunstenaars komen aan bod.

De Dalai Lama vluchtte in 1959 uit het door China bezette Tibet. Sindsdien leeft hij in Dharamsala in Noord-India, waar hij ijvert voor de autonomie van zijn geboortegrond. In 1989 ontving de spirituele leider de Nobelprijs voor de vrede. Ook deze zal onderdeel uitmaken van wat volgens de woordvoerder van het Wereldmuseum “de grootste Dalai Lama-expositie ooit” is.

De opnames van de videoboodschap moeten nog plaatsvinden. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Het nieuws is dan ook onder voorbehoud gegeven.

De tentoonstelling ‘Tibet en de 14 Dalai Lama’s’ is van 4 juni tot en met 7 januari te zien in het Wereldmuseum Rotterdam. Behalve de tentoonstelling vinden ook lezingen, dansvoorstellingen, films, demonstraties en workshops plaats.

(Bron: Tubantia)
(Bron illustratie: Rutgers)

Lees ook:Dalai lama in Nederland
Lees ook:Dalai lama naar ziekenhuis voor armpijn
Lees ook:Huidige dalai lama de laatste?
Lees ook:Nieuwe Dalai Lama een vrouw?
Lees ook:Dalai Lama komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>