Hoog oplopend conflict tussen China en het Vaticaan

“Het Vaticaan en China hebben een hoog oplopend conflict over de benoeming van twee bisschoppen zonder pauselijke zegen.” Dit meldt NRC.nl vandaag.
Het gaat om de benoeming van Ma Yingling en Liu Xinhong. Zij zijn afgelopen week gewijd door de Patriottische kerk. Deze kerk erkent de macht van het Vaticaan om bisschoppen te benoemen niet.

Paus Benedictus noemt het een illegale wijding, omdat het buiten het Vaticaan is omgegaan. De benoeming van de bisschoppen is volgens hem een “grove schending van religieuze vrijheid”.

Paus Benedictus heeft de twee bisschoppen, Ma Yingling en Liu Xinhong, in de ban gedaan. China trekt zich echter niets aan van de kritiek. Het chinese ministerie van buitenlandse zaken verklaarde zelfd dat “de veroordeling van het Vaticaan geen houd snijdt”. De bisschoppen zijn volgens Peking volgens democratische spelregels benoemd.

(Bron: NRC.nl)

Lees ook:Paus: kerk moet seksschandalen voorkomen en vertrouwen herstellen
Lees ook:Intriges Vaticaan zware belasting voor Paus Benedictus XVI
Lees ook:De paus over het intelligent design-standpunt
Lees ook:Vaticaan gaat heilig verklaren moeilijker maken
Lees ook:Paus waarschuwt voor “verleidelijke wetenschap”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>