Politie weet geen raad met paragnosten

Politieagenten schijnen niet goed om te kunnen gaan met paragnosten, meldt Powned deze week. Daarnaast weten ze niet eens of ze wel mediums in mogen zetten bij het oplossen van zaken.

Geen handleiding
Die conclusie werd getrokken door Jasper van der Kemp, assistent-hoogleraar strafrecht en criminologie aan de VU. Hij laat weten dat er geen handleiding bestaat voor het gebruik van de talenten van paragnosten en er wordt ook geen aandacht aan dit thema besteed op de politieacademie. Er zou wel een ‘ontzettend vage’ instructie over bestaan.

Taboe slinkt
Een kwart van de ondervraagde agenten had aangegeven weleens een paragnost in te zetten. Het taboe lijkt minder groot te worden, wat vast en zeker mede te danken is aan de media-aandacht van vele mediums en met name het tv-programma Het Zesde Zintuig, waarin paranosten worden ingezet om vooral vermissings- en moordzaken op te lossen.

Volgens Van der Kemp is het gebruik van paragnosten door de politie niet zonder gevaar. “Als zij met aanwijzingen komen, signalementen bijvoorbeeld, kan iemand ten onrechte worden lastiggevallen door politie of nabestaanden”, aldus de onderzoeker op Powned.

(Bron: Powned)

Lees ook:Nieuw seizoen ‘Zesde Zintuig’ met Lieke van Lexmond
Lees ook:Politie doet niets met informatie ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Lieke van Lexmond niet overtuigd van Char
Lees ook:Paranormaal.blog.nl onthult: Het Zesde Zintuig doorgestoken kaart?
Lees ook:Dag van de Parapsychologie 2010

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Politie weet geen raad met paragnosten

 1. Pieter

  Merkwaardig dat hier geen protocollen voor bestaan, elke aanwijzing bij een zwaar misdrijf moet serieus worden genomen, zeker als het gaat om ervaren paragnosten of mediums

    /   Reply  / 
  1. Bart

   Ja heel vreemd!

     /   Reply  / 
 2. Toni

  Ik heb een keer een medium gesproken die vertelde dat ze de exacte tatoe van een midadiger kon beschrijven. Na verder politieonderzoek bleek hij ook de dader te zijn. Paragnosten zouden veel vaker ingezet moeten worden bij de politie.Volgens mij gebeurt dat ook vaker dan we denken. Maar paragnosten zouden wel eerst door een keuring moeten. er zijn namelijk verschillende degredaties. De ene paragnost is simpelweg beter dan de andere. op pow news zag ik een ‘paragnost’ die er werkelijk waar niets van bakte met zijn richelroede toen hij het verstopte meisje moest zoeken. het is jammer dat op deze wijze de naam van de paragnost belachelijk wordt gemaakt, terwijl er zeker een paar rondlopen die ontzettend scherp zijn in hun waarnemingen.

    /   Reply  / 
 3. Agnes

  Mijn ervaring:
  Het is frustrerend dat ik het niet kan melden.
  Ik krijg beelden van de toekomst te zien. 1 week van tevoren: Alphen a/d Rijn (winkelcentrum)

  2 weken van tevoren inbraak gemeld bij bewoners en advies gegeven wat er gezocht zou worden (tijd om weg te laten leggen)Na die 2e week was ik er toevallig ook,met agente de route gelopen. Deze agente stond er wel voor open maar gaf aan dat het waarschijnlijk niet in het rapport aangegeven zou worden.

  Ik heb niet altijd gelijk maar toch jammer dat er geen meldpunt is voor parognosten/mediums. Ik ben ik staat om het van tevoren op een site te plaatsen. Maar er is ook nog zoiets als ethiek en geen onnodig onrust willen veroorzaken.

  Ik kan met alles contact maken, met een coma patient maar ook op afstand het huis van een terrorist binnenlopen.Gedachtens en gevoelens oppikken.

  Soms ben ik bang dat andere bang zijn.(voor mij)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>