Robbert van den Broeke “afgemaakt en vernederd door de pers”

Na alle hectiek rondom Derek Ogilvie en de vermeende bewijzen om hem te ontmaskeren, wordt door het tijdschrift Spiegelbeeld medium Robbert van den Broeke weer onder de aandacht gebracht met een artikel in het januarinummer. Ook hij werd, volgens eigen zegge “afgemaakt en vernederd door de pers”. Dat was voor hem reden om zich de laatste tijd even terug te trekken.

Aanleiding voor de massale media-aandacht rondom Van de Broeke was een reading, waarbij hij aangaf dat de overleden man uit de 19e eeuw die ‘doorkwam’, een genverbrander van beroep was. Het medium zegt die zo letterlijk doorgekregen te hebben, maar niemand wist wat een genverbrander was. Tijdens een zoektocht van sceptici op het internet, werd een website gevonden met dit woord in de tekst. Het bleek een typefout. Het goede woord had moeten zijn: geneverbrander (jeneverbrander). Dit missende e was aanleiding om Robbert van de Broeke te ‘ontmaskeren’ en aan te tonen dat wat hij deed, niet echt was.

“Je zou alles van tevoren hebben opgezocht op internet. Doorgestoken kaart dus. Vond je het zelf ook niet erg verdacht?”, vroeg interviewer (en graancirkel expert, red) Janet Ossebaard hem. “Nee. Totaal niet”, laat Robbert weten. Volgens hem kan dit gebeuren, ook in een gesprek met een levend persoon. Hij krijgt het door en stelt daarbij geen vragen. “Ik ontvang zoals een radio een bepaalde frequentie opvangt. Maar ja, leg dat maar eens uit!”

Het medium uit Hoeven laat in het interview weten dat de aanval van media en sceptici hem niet onberoerd heeft gelaten. “Ik ben toen zo afgemaakt en vernederd door de pers. Dat heeft er enorm ingehakt. Ik was me werkelijk van geen kwaad bewust en toen brak plotseling de hel los. Ik vond het heel moeilijk om dat een plek te geven.”

Lees het gehele interview van Janet Ossebaard met Robbert van den Broeke in het Januarinummer van Spiegelbeeld, of op de website van het magazine.

(Bron: Spiegelbeeld)
(Bron illustratie: Robbertvandenbroeke.com)

Geloof jij in Robbert van den Broeke als medium? Waarom wel/ niet?

Lees ook:Robbert van den Broeke te gast bij Lijn4
Lees ook:Telegraaf: “Robbert van den Broeke was depressief”
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van 2012
Lees ook:Caroline Tensen over Medium Sarina
Lees ook:Spiegebeeld over het eerste Cultural Creative Nieuwjaar

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Robbert van den Broeke “afgemaakt en vernederd door de pers”

 1. Goos

  Tsja… Ik vond het ook wel verdacht. Maar bewijs vond ik het niet, het vinden vn die spelfout. Wezullen het nooit echt zeker weten!

    /   Reply  / 
 2. Infonow

  Robert van den Broeke is een hoaxer en hoaxed graancirkels, sneeuwcirkels, photohoaxes als ufo (gejatte Billy Meier fotos by the way Mr Meier is zelf een hoaxer) MUdman, Non, grey alien, Orbs. Genverbrander case. Mensen het ligt er zo dik bovenop. zie Bltresearch page.

    /   Reply  / 
 3. Sander

  Beste mensen,
  Robbert van den broeke, tja wat zal ik daar over zeggen.
  Ik heb Robbert zo’n 3 jaar gekend..In het begin leek hij heel aardig te zijn.
  Laat ik wel zeggen dat deze man heel slecht tegen kritiek kan.
  Als je kritiek uit naar hem wordt deze man heel gemeen.
  Hij wenst je alle ziektes van de wereld toe, hij wenst je vooral kanker toe, hij hoopt dat je vermoord zal worden, hij hoopt dat je zal sterven, hij heeft een enorme hekel aan mensen die homosexueel zijn, terwijl Robbert zelf ook homosexueel is.
  Hij hoopt zelfs dat homosexuelen die vrij vrouwelijk in elkaar zitten, uitgeroeid zullen worden, of in elkaar geslagen zullen worden. Daarbij komt ook nog dat Robbert zelf een fetisch heeft op sexueel gebied, namelijk poep sex, en hij kickt op het opsnuiven van scheten van andere mannen.
  Ik ben niet de enige die hij dit soort dingen heeft toegewenst!
  Op verschillende dating sites is hij niet meer welkom! Is verplicht verwijderd omdat hij dit soort dingen mensen toewenst, en erger nog bedreigd met de dood!! Ik heb veel mailtjes van hem gekregen met dreigementen die ik zo kan aantonen, copieen van deze mailtjes liggen ook bij de politie, waarbij zelfs de politie mij vertelde dat er veel meer van deze meldingen liggen bij de politie!
  Zo zijn er nog tal van dingen die ik op kan noemen, maar diegene die dit lezen en die dit ook met hem meegemaakt hebben, die weten precies wat ik bedoel..
  Het spijt mij zeer, maar iemand die zich als “liefdevol”medium voordoet aan andere mensen, en dit soort dingen doet, noem ik totaal geen liefdevol medium, maar eerder iemand die hulp nodig heeft in de psychiatrie, want uiteindelijk is hij een gevaar voor een ander en ook voor zichzelf!
  Mijn advies is: Mensen GELOOF DEZE MAN NIET!!

    /   Reply  / 
 4. Infonow

  Oke Sander bedankt voor de info.
  Het moge duidelijk zijn aan de hand van zijn eigen fotos op met name de blt cropcircle research site waar hij een pagina heeft, dat hij die fotos heeft gefaked. Er zitten gefotoshopte fotos bij die een fotomontage blijken te zijn van eigen fotos in het veld met erin geplaatste ”UFO” fotos van Billy Meier, ik ken die hele Meier case en zag binnen 5 seconden na zichtbaar worden van die betreffende foto dat het hier een montage van Billys fotos betrof, overigens is Billy Meier meer dan waarschijnlijk zelf een hoaxer.
  Antwoord van bep. mensen of mogelijk van Robert van der Broeke was ja die fotos zijn opgepikt uit het Akasha kroniek ( een soort universe geheugen) en dan bij hem op foto verschenen. Ja hm waarom zou hij in een zgn gehoaxed ( door hemzelf) graancircle veld door de foto heen een foto oppikken van een gefaked ufo van Billy Meier.. makes no sense..
  Die readings die hij doet bv op tv. zijn vals. Cold reading heet dat.
  En als hij dan zo’n medium is waarom faked hij die fotos dan en maakt hij zijn eigen graan en sneeuwcircles ?
  Ik had nog niet een commentaar op een YT filmpje geplaatst om 3.15 midden in de nacht en pats werd ik geblokeerd. Ja hij dult dus duidelijk geen kritiek. Zielig mannetje is het. Trap er niet in mensen hij is een hoaxer en cold reader van de bovenste plank, de grootste hoaxer van Nederland.!

    /   Reply  / 
 5. ronald

  HOOOI MET DANNY JAWOL UT GOAT WEL

    /   Reply  / 
 6. Paul

  er stond op de hoofd pagina van spriritueel blog,,hoe komt nederland de crises te boven.Heel simpel er bestaat helemaal geen crises die wordt gemaakt.En door de maffia CDA VVD op de vuilnisbelt te gooien samen met die andere kunduz gattenlikkers

    /   Reply  / 
 7. Paul

  o ja die Robbert,ik zou zeggen ga in de politiek bij VVD OF CDA is toch een pot nat,kun je met Keesje de Jager naar bed gaan.Die homo s hebben de macht en likken ons in de toekomst onze portemonee helemaal leeg.Nou dan ga ik maar verhuizen naar een arm land dat geen euro heeft

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>