Aangekondigde ontmaskering van Derek Ogilvie zorgt voor behoorlijk wat ophef

De eerste aflevering van VARA’s nieuwe onthullingsprogramma RamBam, is vanavond om 21.55 uur te zien op Nederland 3. Al eerder werd aangekondigd dat in deze aflevering de ontmaskering van medium en telepathist Derek Ogilvie te zien zal zijn. En nu al, nog voor het is uitgezonden, brengt het nieuws aardig wat opschudding teweeg!

De VARA kondigt op haar website het volgende aan over de aflevering van vanavond: “Presentator Linda Hakeboom laat Derek met de geest van haar ‘overleden’ opa praten, die nog in leven blijkt. Dat zorgt voor een ongemakkelijke confrontatie met de opa van Linda. De presentatoren tonen aan dat Derek waarschijnlijk een speciale techniek toepast, in plaats van dat hij écht met geesten praat. Zo slaagt Max van den Burg, een van de Rambammers, er met diezelfde techniek in om mensen te ‘readen’. ”

De programmamakers hebben het goed voor elkaar, want nog voor het programma op televisie te zien is (vanavond voor het eerst) wordt er al flink wat ophef gemaakt over de aangekondigde onthullingen. Op verschillende internetfora, in actualiteitenprogramma’s op televisie, in de kranten… Het nieuws gaat niet ongemerkt voorbij!
Zo ook niet op dit blog. In een eerder artikel ‘Derek Ogilvie onthuld als oplichter?‘ werd er al fel gereageerd door lezers. “Wat een bloeddorst, wat een stompzinnige woede en agressie”, is een van de opmerkingen, en “Juist met hun valse onderzoekjes geven zij mensen een rot gevoel en dat doet Derek niet!”, en er is ook iemand die zegt meteen het abonnement op de VARA gids op te zeggen. Er zijn dus nog aardig wat fans, ondanks dit nieuws.

En ook ik moet zeggen dat ik het niet echt een duidelijke ontmaskering kan noemen. Inderdaad, als de presentatrice liegt over het feit dat haar opa is overleden, wat kan hij daar dan nog mee? Ik ben in elk geval benieuw naar de uitzending van vanavond!

Geloof jij (nog) in Derek Ogilvie?

Lees ook:Derek Ogilvie onthuld als oplichter?
Lees ook:Bekijk de ‘beruchte’ RamBam met Derek Ogilvie
Lees ook:Is Derek Ogilvie een oplichter?
Lees ook:‘Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer’
Lees ook:Derek Ogilvie nieuw televisieprogramma

86 Reacties // Reageer

86 thoughts on “Aangekondigde ontmaskering van Derek Ogilvie zorgt voor behoorlijk wat ophef

 1. Anya

  Derek Ogilvie is erg goed in informatie opdiepen uit het (onder-) bewustzijn van anderen (de “cloud”). Ieder mens is zender én ontvanger, alleen is niet iedereen zich daarvan bewust. Zenden gaat vrijwel automatisch, ontvangen is kwestie van training.

  Ik vind het persoonlijk jammer dat er van “contact met de wereld van de geesten” wordt gesproken. Vermoedelijk is hij er zelf écht van overtuigd dat dat is wat hij doet.

  Terwijl het iets heel basaals is. Met een flinke dosis goed getrainde intuïtie komt de gemiddelde mens al vrij ver.

    /   Reply  / 
 2. Tomas

  “En ook ik moet zeggen dat ik het niet echt een duidelijke ontmaskering kan noemen. Inderdaad, als de presentatrice liegt over het feit dat haar opa is overleden, wat kan hij daar dan nog mee?”

  Daar zou hij niets mee kunnen, maar Dhr. Ogilvie doet het toch. Dat lijkt me een geval van oplichting!

    /   Reply  / 
  1. Layla Pansier Auteur

   Derek vraagt of het de opa is en zij zegt ja. Dan gaat hij daar op door. Door op een leugen dus, hij weet niet dat het een leugen is. Een medium weet nou ook eenmaal niet alles. En ook Derek Ogilvie heeft nooit gezegd dat ‘ie alles weet, anders zou hij dat soort vragen nooit hoeven stellen.
   Tja, het is net hoe je dat bekijkt natuurlijk en ik denk dat we het daar nooit over eens zullen worden. Het is een eeuwige discussie…

     /   Reply  / 
 3. Brit

  Het is niet gek dat mensen hier boos van worden. Ik zag ook een stukje bij RTL boulevard. Daar zeiden de programmamakers iets van: het is gewoon niet eerlijk dat al deze mensen die hier in geloven in de maling worden genomen.
  Nou als dat zou is, dat ze in de maling worden genomen, zorg dan voor solid evidence dat het zo is. Nu maak je er alleen maar weer een twijfelgeval van, zoals altijd. De ‘gelovers’ gaan door met geloven en de sceptici worden alleen maar sceptischer. En ja mensen voelen zich ook nog eens in de maling genomen. Niet alleen door Derek,ook door de VARA… Jammer.

    /   Reply  / 
  1. Hans

   Ik snap jou gedachtegang wel, maar het is zo jammer van de tijd en het geld dat je aan deze onzin kwijt bent.Daarbij is het ook nog zo dat de meeste mensen die op zo’n sessie afkomen vaak radeloos zijn en dit als hun enige strohalm zien.Dus er wordt hun een rad voor de ogen gedraaid en zij hebben op dit moment geen verweer! Zeer kwalijke zaak die oglivie, ze bezuinigen al op de GGZ, stoppen dus!

     /   Reply  / 
 4. Steffanie

  Ben het helemaal met Anya eens.

  Iedereen komt een heel eind met goed ontwikkelde intuitie,mensenkennis.

  Toch geloof ik Derek voor een heel groot deel.
  Ik was bij deze reading aanwezig.
  Wat deze man doet, weet ik niet, maar toen hij naast me stond was mijn hoofd eens helemaal rustig.
  Maar dat is een persoonlijke ervaring.

  Feit is wel, wat hij zegt/doet geeft mensen positieve energie en rust.
  Dat zowel hij als rtl er bakken met geld aan verdienen daargelaten.
  Door wat hij zegt, zijn er mensen die de draad weer kunnen oppakken en rustiger kunnen leven.
  geloven of niet geloven is niet belangrijk. Je kunt er wel iets aan hebben.

  ben wel benieuwd naar de uitzending vanavond.

    /   Reply  / 
  1. angel

   zo is dat steffanie vind dat de meesten eerst recpect moeten tonen voor derek en dan mogen ze oordeelen ik weet het ook heb het zelf mee gemaakt en dat heeft niets met geloven te maken ik heb er veel hulp aan gehad en nog

     /   Reply  / 
 5. Willem

  Mijn buurvrouw kon met haar overleden vader praten voor 200 euro en ze gelooft het ook nog

    /   Reply  / 
 6. Chilon

  Je wordt altijd overreden door een strontkar maar nooit door een koets!!!

  Derek heeft vaak genoeg feiten genoemd die hij niet kon weten en de presentatrice in kwestie begaat zelf al een leugen om te liegen over het feit dat het haar overleden opa was. (misschien was het haar overgrootvader wel die contact met haar zocht)

    /   Reply  / 
  1. Bella

   Gekeken (gold reading) oplichting dus

     /   Reply  / 
   1. brit

    Dat is wel heel makkelijk geconcludeerd uit deze aflevering vind ik. Het feit dat je en derek ogilvie en iemand laat zien die uitlegt dat het cold reading is, betekent niet meteen dat je kunt conckuderen dat derek ogilvie aan cold reading doet. Ik denk dat je dan wel heel simpel denkt en weinig eigen conclusies trekt..

      /   Reply  / 
    1. Bella

     Wie is hier nou simpel

       /   Reply  / 
 7. Ani

  Best triest eigenlijk dat het programma programma Rambam en Linda Hakeboo het willen ‘maken’ ten nadele van een persoon.

    /   Reply  / 
  1. Bella

   Hij benadeeld miljoenen mensen of heb je niet gekeken

     /   Reply  / 
   1. Herma

    Hoe weet jij dat nou.
    Je uitlating is net als gebakken lucht niet gegrond
    Laat ieder in zijn waarde en verlaag je niet naar een niveau om de poten onder mensen hun stoelen vandaan te zagen.

      /   Reply  / 
    1. Bella

     Dat is de uitlating van de professor in de uitzending

       /   Reply  / 
 8. steffanie

  Ik ben onder de indruk…. niet dus… gevalletje peter r & joran van der s. Veel geluk maar niets duidelijks.

    /   Reply  / 
 9. steffanie

  Geluk moet gelul zijn

    /   Reply  / 
 10. Bella

  Gold reading kan iedereen leren

    /   Reply  / 
  1. Herma

   Ga dat doen en laat zien wat je kunt in plaats van blaaskaken

     /   Reply  / 
 11. Gerrit

  Anya en Tomas : amen.

  Voor alle andere reageerders, en met name Layla :wat zijn jullie achterlijk dom zeg. Het feit dat Derek op een leugen doorgaat is voor mij al genoeg bewijs dat hij zo nep als de pest is. Niet dat ik dat nog niet geloofde. Ik hoopte dat dit programma mij zou helpen dwazen zoals jullie te overtuigen, maar jullie worden er alleen maar stommer en standvastiger van. Jullie moeten eens beseffen dat je voor veels te veel geld opgelicht wordt door een idioot die in geesten maar ook vooral zichzelf geloofd. Ongelooflijk hoe dom jullie zijn. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

    /   Reply  / 
  1. Bas

   Ha, iemand die het begrijpt!

     /   Reply  / 
  2. Layla

   Heb je het programma gezien Gerrit? Naast het feit dat je je mening duidelijk al hebt gevormd, vond je dit nou echt wat bewijzen? Nouja, waarschijnlijk wel..
   En als je vind dat we zo ‘achterlijk dom bezig zijn’. wat maakt jou dat nou uit? Hoef je toch niet zo druk om te maken?

     /   Reply  / 
  3. Herma

   Wat ben ikblij met de slimme Gerrit die leuzen rond gooit en zelf niet ziet hoe hij zichzelf presenteert
   Wie is er nu dom of achterlijk door zo bevoororordelend te zijn.

   Gerrit zal waarschijnlijk nooit een uitglijder maken want alleen een mens die perfect is mag zo over een ander oordelen toch.

   Derek is mens en mensen maken fouten zelfs als je een gave hebt.

     /   Reply  / 
  4. Bella

   Sommige mensen willen nu eenmaal opgelicht worden Gerrit en zullen wel niet gekeken hebben en hebben zelf niet door hoe dom ze zijn

     /   Reply  / 
 12. Gerrit

  Bella, je hebt helemaal gelijk.

    /   Reply  / 
 13. steffanie

  Zullen we iedereen in zn waarde laten?

    /   Reply  / 
 14. Jasmijn

  heel de “ontmaskering” was gebaseerd op lucht!! Hij stelde wat vragen, zij bevestigd…en dat was het! Derek zegt niet: dit is je opa..dat zegt ze zelf…derek is geen leugendetector, hij mag er toch vanuitgaan dat mensen daar niet gaan zitten om respectloos het boeltje voor de gek te gaan houden? En vervolgens krijgt ze de boodschap: “je moet doen wat je graag wil doen” Hoe duidelijk kan het zijn? Mensen die echt geloven dat er meer is, die zullen hier echt niet van onder de indruk zijn…en laat haar dan inderdaad maar fijn doen wat ze wil doen, er komt vanzelf een dag dat dingen ook voor haar duidelijk zullen worden! Toch?!

    /   Reply  / 
  1. Jelle

   Zeg Jasmijn heeft die achterlijke oplichter jou ook al gte pakken

     /   Reply  / 
 15. Nicole

  Gold reading kan zeker iedereen leren en blijft dan ook cold. Het is oppervlakkig en op bijna iedereen van toepassing. Het is misschien belangrijker er achter te komen hoe we weer met ons zesde zintuig om moeten leren gaan. Dan zijn dit soort programma’s overbodig.

    /   Reply  / 
  1. Serenity

   Het is COLD reading… Met GOLD reading vreeër je nog meer de idee dat het om geldklopperij gaat ;)

     /   Reply  / 
 16. Pingback: Is Derek Ogilvie een oplichter? | Spiritualiteit

 17. Tukker

  Wat vindt ik dit geweldige lui die tot meerdere glorie van hun namen , met een ZEER GROFFE EN SMERIGE LEUGEN iemand het zwijgen proberen op te leggen en en dan met een gelukzalige grijns en met een beschuldigende vinger maar wijzen BAH gore viezerikken en dan die zender maar TROTS zeggen dat hebben wij maar mooi uitgevoerd

  Groet Tukker

    /   Reply  / 
 18. a

  kan de vara nou niets beters bedenken om kijkers te werven
  een rapportage dat er wel of geen god bestaat omdat durven ze niet te maken omdat dat dat niet zwart op wit te bewijzen is en zo is het ook niet te bewijzen of derek wel of geen gave bezit niet alleen derek word hier aan de kant gezet ook wetenschappelijke kennis

    /   Reply  / 
 19. Gerrit

  Geloven jullie dan werkelijk in die geesten onzin die hij rondbazuint?

    /   Reply  / 
  1. a

   denk dat het ligt in geloven wel/niet hiernamaals
   ik geloof wel

     /   Reply  / 
   1. Jelle

    Zeg a ook al in de ban van?????

      /   Reply  / 
    1. a

     Ik zou het anders willen formuleren, het gaat erom of mensen wel of niet open staan voor medium je ziet dat de meningen duidelijk verdeeld zijn over medium maar het begint al bij wel of niet open staan, mensen die zich voor dit soort dingen afsluiten zullen nooit overtuigd zijn

       /   Reply  / 
 20. Gerrit

  Ja ik heb het programma gezien. Ik vond het hillarisch. Zeker het deel waarin Derek zijn verklaring geeft voor het nog leven van de opa. Dat is echt zon ontzettend makkelijk en slecht onderbouwd antwoord. Ik heb me zeer vermaakt met deze uitzending en hoop dat ze hier nog lang over zullen doorgaan. Hopelijk zolang dat Derek zn spullen mag gaan pakken en ergens anders zijn bullshit moet proberen te verkopen.

    /   Reply  / 
 21. jim

  Dear Grritje (or Gerrit)

  i am not fan of derek and not rambam (specially the last one, even the name sounds scary , like you bam get shut from the ram). i am fan of how things really work. Come on. Please compare derek helping those family’s with little children and this trio presentators(a junk, an macho agressive men and hysteric woman). i mean if you really sow the program. Dont you see the different? When he says he doesn’t remember than it means i am professional. I know how mind works. And i make you sure he knows how it works. I don’t know much a but spirituality but i know a lot about the reality. this little funny granddaughter was lying to him and she got punished. you lie (you do bad things) you get lies (you get bad things). you get it? more simple you do bad things you go to prison. this is how the real thing works if you discover it to much. better don’t

    /   Reply  / 
 22. Gerrit

  You know so much about mind? Good for you.
  If you have watched the show too, you should clearly understand that Derek is a fake. If he believes a lie and actually makes up a story around it, who is the actual liar then? Andas for the rambam presenters, they are awesome. They prove that anyone can do the same bullshit Derek Ogelvie does. Myth busted in my opinion.

    /   Reply  / 
 23. Emile

  Iedereen mag geloven wat hij wil. Ik ben er van overtuigd dat Derek geen contact met overledenen heeft (en dat er ook geen leven na de dood is); ik denk dat hij het zelf ook niet gelooft, daarvoor is er te veel show om hem heen.
  Dat hij mensen een goed gevoel geeft is natuurlijk niet verkeerd. Maar toch voelt het voor mij als pure oplichting; hij verdient aardig wat geld met leugens. Ik vind het wel erg grappig dat mensen de genoemde uitzending wegwuiven met de melding dat zijn ongelijk hiermee niet bewezen is, terwijl er ook geen enkel hard bewijs is dat hij die gaven echt heeft.

    /   Reply  / 
  1. a

   Je weet nooit of er wel of geen leven na de dood is dat laat je voor jezelf bepalen door je gevoel of verstand

     /   Reply  / 
   1. a

    mensen zijn overtuigd of niet

      /   Reply  / 
   2. Lydia

    Helaas kun je niet meer zeggen dat er geen leven na de dood is, het is al tientallen jaren geleden bewezen, Ik weet nu even niet meer door wie, dacht ook ene van Dam maar ook anderen schreven boeken en deden gedegen onderzoek naar ervaringen uit vorige levens. Heb ik gelezen. Meeste komen uit Engeland. Natuurlijk zijn er dus ook mediums en men moet zelf bepalen door intuïtie of men daaraan iets heeft. De meeste mensen luisteren daar niet naar of zijn het verleerd. Meestal ga ik niet meer in op onzinuitkramerij en Bambam heb ik ook niet naar gekeken. Mensen zijn bang voor de dood en wat er omheen gebeurt. Zijn zelfs bang voor hun eigen doden en laten ze liefst zo ver mogelijk opbaren.
    Natuurlijk wil de tv scoren met dergelijke programma’s, alles wat je ziet gaat alleen om het maken van een voor hun leuk programma. Kijk er gewoon niet naar en laat ze het rambam krijgen. Geloof in jezelf en waar jij zeker over bent houd dat vast. Lees er goede boeken over. Ik geloof niet maar weet.

      /   Reply  / 
    1. a

     als jij het voor jouw zelf weet waar maak je je dan zo druk over

       /   Reply  / 
     1. Lydia

      Ik maak mij helemaal niet druk, wilde dit alleen even kwijt (naam verplicht maar toch anoniempje)

        /  
     2. a

      normaal plaats ik nooit berichtjes op een forum daarom
      maar omdat ik me kwaad voelde vanwege die uitzending van de vara
      doe ik dat wel
      ik zou er namelijk naartoe gaan maarja…

        /  
  2. angel

   hoe kun jij dat weten dat hij niet met overledenen kan praten heb je zelf al met hem contact gehad ik weet dat het wel kan en ik neem geen geld ik heb met mijn vader zelf gesproken en die is al 16 jaar dood en ik heb ook een gave mensen te helpen en dat doe ik elke dag en je hoeft niet te geloven maar laat de mensheid in hun waarde en ga niet recpectloos met elkaar om

     /   Reply  / 
 24. Madeleine

  Derek maakt gebruik van cold en hot reading en diverse andere trucjes. Voor mij is het een bedrieger die zichzelf over de ruggen van hulpzoekenden verrijkt. Mensen willen bedrogen worden toch?
  Jammer dat er mensen zijn die geloven in zijn misleiding.

  Het programma RamBam vond ik matig hoewel ik blij ben met de ontmaskering
  van Derek.

    /   Reply  / 
 25. Sisi

  Ik ben zelf ook paragnost. Als jij niet eerlijk vertelt of je opa leeft of niet kun je daarmee een paragnost om de tuin leiden. Het gaat uiteindelijk om de waarnemingen en die kloppen toch?

    /   Reply  / 
 26. Peter

  Wat ik nog niemand heb horen zeggen is het feit dat Linda liegt. Wellicht is de opa die Derek hoort wel waar, maar is het een opa van iemand anders… Voor hetzelfde geld liegt hij ook, maar niemand in het programma en ook hier heeft zich afgevraagd of die geest er misschien wel is…

  En het is Cold reading, niet gold reading..!

    /   Reply  / 
  1. Brit

   Nog niemand horen zeggen? Dat Linda liegt zegt bijna iedereen. Zelfs in de artikelen op deze site staat het!

     /   Reply  / 
 27. Lia

  Het is natuurlijk raar dat mensen dit meteen ontmaskerd noemen, het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij wel contact heeft gehad met die opa op een of andere wijze, hij leest ook wel eens baby’s wat die voelen en die zijn toch ook niet dood?

    /   Reply  / 
 28. Gerrit

  Peter en Lia, kijk nou eens naar wat jullie zeggen. Geesten? Baby’s lezen? Werkelijk?

    /   Reply  / 
 29. Jelle

  Ik snap echt niet dat mensen hierin nog geloven.
  Dit is echt een oplichter van je reinste soort.
  Na Jomanda, Char, en uri Geller hebben we er weer een clown erbij.
  Mensen denk toch na en blijft nuchter.
  Hij zegt maar wat en ja hoor iets klopt er.

    /   Reply  / 
 30. IL

  Tjeetje waar maakt iedereen zich druk om. Laat iedereen geloven in wat hij graag wil geloven. Er zijn veel mensen die veel steun vinden bij een medium. Ik vraag me alleen af of al die mensen die zoveel kritiek hebben zelf wel eens zo’n reading hebben meegemaakt. Zo nee, oordeel of veroordeel dan niet.

    /   Reply  / 
  1. a

   inderdaad

     /   Reply  / 
 31. Gerrit

  Natuurlijk heb ik geen reading meegemaakt. Ik bewaar die welverdiende centen om het aan iets beters uit te geven dan al die paragnostische troep. Die Derek is niet voor niets hier in Nederland. In Schotland zagen ze waarschijnlijk wel in dat het een vieze oplichter was, en hebben ze hem weggestuurd. Nu probeert hij hier mensen van hun geld te beroven. Heel slim en het lukt em prima met al die dwazen hier, maar o wat zou ik hem graag van de Nederlandse televisie zien oprotten.

    /   Reply  / 
 32. ik

  ach ja het is maar in wie je gelooft en waar je je geld naar toe wil brengen. Mensen zijn zo goed gelovig. denk toch na! Dode mensen kunnen niet spreken! En als je een beetje kinderpsychologie gestudeerd heb dan zie je zelf ook al heel snel waar fouten liggen in de opvoeding, daar hoef je siritueel voor te zijn. Gewoon onzin en misbruik maken van de goedgelovigheid van mensen.

    /   Reply  / 
 33. Janine

  Oke, misschien is hij wel nep (niet erg veel bewijs).
  Maar hij geeft mensen een goed gevoel waardoor ze de dood van een dierbare kunnen verwerken! En ja, het is allemaal heel slim gedaan en hij heeft er aardig wat geld mee weten te pakken, maar geld staat niet gelijk aan mensen hun geluk. Hoe denk je dat de mensen waarbij een reading is gedaan zich nu voelen? Niemand die daarnaar kijkt! Ik heb Derek altijd 1 van de weinigen gevonden die ook echt zowaar overtuigend was, en dat vind ik nog steeds. Maar ik vind niet dat hij moet worden aangekeken als oplichter terwijl hij heel veel mensen geholpen heeft.

    /   Reply  / 
 34. Soraya

  Nu moet ik zeggen dat ik er niet in geloof. Maar hebben we bijna niet allemaal twee opa’s? Zijn ze ook allebei in leven dat heb ik Linda niet horen zeggen want misschien is het wel haar andere opa. Nogmaals ik geloof er zelf niet in.

    /   Reply  / 
 35. Gerrit

  Hahahaha, tegenstrijdiger kun je het niet maken Soraya

    /   Reply  / 
 36. Michel

  Ik geloof absoluut niet in figuren zoals Derek. Het zijn gewoon oplichters die gebruik maken van het zogenaamde Cold Reading. Ze verdienen er bakken met geld mee. Uri Geller heeft ons jaren doen geloven dat hij doormiddel van positieve energie een lepel krom kon buigen. Maar de slimme Sloerie Geller maakt gebruik van het zogeheten Metaal moeheid..Tja wie mentaal niet sterk is moet slim zijn….

    /   Reply  / 
 37. elsa kal

  Als je bevooroordeeld bij een show van Derek gaat zitten met als doel hem onderuit te halen, zegt dat eerder iets over je eigen oprechtheid dan over die van Derek.

    /   Reply  / 
  1. Hans

   Oplichterij en bedrog MOET je onderuit halen, dat is je menselijke plicht, kassa en radar doen toch ook hun werk, of vind je dat ook niks? Ogilvie besteelt zijn medemens dat blijkt.
   Men is ten aller tijde beter af met de waarheid.Het is juist jammer dat er alleen maar mensen bij zitten die bij voorbaat al het hoofd voor hem laten hangen, makkelijke prooi.Wat ik wil zeggen is dat het precies andersom is dan jij in je reactie zegt!

     /   Reply  / 
   1. Madeleine

    Exact Hans.

      /   Reply  / 
   2. Elke

    En dat blijkt? Waaruit? Niet uit dat programma hoor!

      /   Reply  / 
  2. a

   ja want als mensen bevoorordeeld zijn worden ze al belemmerd door hun eigen gedachten gang

     /   Reply  / 
 38. Josephine

  Wie valt er nu door de mand? Derek of de Vara?
  Met leugens kun je álles onderuit halen!
  Dit onderzoek is gebaseerd op de leugens van Linda Hakeboom, dus niet objectief. valt me ontzettend tegen van de Vara. Als ik lid was zegde ik nu op.

    /   Reply  / 
 39. Jorien

  Ik heb het gezien. Vond het tenenkrommend. Jullie hebben inderdaad een punt als je zegt, dat als zij toegeeft dat haar opa niet meer leeft – heeft ze er maar één?- ben je zelf al bezig met bedrog. Stel, ik geloof er niet in, maar stel dat hij echt paranormaal begaafd is, dan zou hij misschien contact gehad kunnen hebben met de andere, wel dode opa of zelfs met een overgrootvader.
  Jorien

    /   Reply  / 
 40. Liesbeth

  Het draait om de kijkcijfers. En daar wordt Derek voor gebruikt. Rambam kan voor mij de rambam krijgen.

    /   Reply  / 
  1. Jelle

   Wat ben jij naief zeg nuchter na gaan denken liesbeth

     /   Reply  / 
  2. a

   helemaal gelijk liesbeth ik denk ook dat de vara derek hiervoor gebruikt is omdat ze weten dat er heel veel mensen naar derek kijken dus ook indirect naar hun programma

     /   Reply  / 
 41. Pingback: Bekijk de ‘beruchte’ RamBam met Derek Ogilvie | Spiritualiteit

 42. angel

  hallo ongelofelijke peronen,bestaat er niet een mogelijkheid dat jouw vader niet jouw echte vader is waar door die opa niet jouw opa is? verder vind ik misselijk hoe jullie over een man praten die jullie persoonlijk niet kennen hoe zouden jullie het vinden als er zo over jullie gepraat wordt, wordt misselijk van zulk volk dat is mijn mening hij weet meer als die achterlijke trut van ram bam jarloers soms wil ze haar zakken zelf met geld vullen? en er zijn meer mensen met zulke gaven en als laats allemaal onzin wat hier staat pak je zelf een aan je neus hebben jullie nooit een leugen verzonnen

    /   Reply  / 
  1. Jelle

   wat moet jij beter na gaan denken zeg denk je dan echt niet dat deze persoon(Derek) alleen voor het geld gaat en labiele mensen er in luist. Een grotere oplichter bestaat er momenteel niet

     /   Reply  / 
  2. a

   helemaal mee eens

   derek vind het leuk om hier in nederland te zijn ik ben benieuwd of hij dat nu nog vind

     /   Reply  / 
   1. a

    goed zo angel

      /   Reply  / 
 43. brit

  Is het niet fantastisch dat de de ‘voor- en tegenpartij’ in deze discussie elkaar zo goed in hun waarde kunnen laten? :S

    /   Reply  / 
 44. Gerrit

  Mag ik alsjeblieft het bewijs van het leven na de dood? Iemand? Hebben jullie nooit naar discovery channel gekeken? Nooit de wetenschappelijke delen van een krant of tijdschriften zoals Kijk gelezen? Geef mij die theorie en ik wil er misschien over na denken, hoewel ik nu al weet dat het de grootste onzin ooit uitgekraamd is.

    /   Reply  / 
  1. a

   het feit dat mensen geloven is het feit dat ze geloven dat er een leven na de dood is
   En daar kunnen materieeele boeken en tijdschriften wel andere dingen over schrijven maar als mensen geloven en geen materieelist zijn zullen ze niet in boeken geloven maar in hun overtuiging

   of je gelooft of je gelooft niet

     /   Reply  / 
 45. Gerrit

  Wacht eens… Derek praat toch met doden? Mensen die niet meer leven, die dus dood zijn. Die niet meer op aarde rondlopen maar dood zijn. Dat is niet wat jij zegt Lydia.

    /   Reply  / 
 46. Gerrit

  Het feit dat je Angel heet betekent niet dat je mensen gelijk op moet gaan lichten. Je bent geen heilige engel of geestelijke. Zorg eerst maar voor bewijs, dan praten we verder.

    /   Reply  / 
 47. angel

  dit heeft niets met mijn naam angel te maken ik hoef niemand iets te bewijzen want ik licht geen mensen op volgens mij heb je niet goed gelezen en ik ben niet heilig of geestelijk ik ben een normale burger zoals jij ik heb geen contact met mensen zoals derek ik heb dingen zelf mee gemaakt dus ik weet waar ik over praat maar ik heb hier geen zin in laat me niet beledigen van jou leer jij mensen maar eens te begrijpen en ik geef geen antwoord meer op deze onzin die hier wordt vertaald

    /   Reply  / 
 48. Gerrit

  Geef mij bewijs dat je met je vader hebt gepraat en je bent de nieuwe messias

    /   Reply  / 
  1. angel

   dat maak je gewoon mee dat kan je niet bewijzen maar ik laat het hier bij geloof jij maar wat jij wilt gerrit ik hoef niets te bewijzen

     /   Reply  / 
 49. An

  Als ze hadden willen testen of hij het echt kan of niet, waarom hebben ze het dan niet met een echte overleden persoon geprobeerd? Als je gaat liegen is het niet moeilijk om te zeggen dat het nep is he, dan heeft hij ook geen kans om het juist te hebben… Volgens mij waren ze gewoon bang dat hij het misschien toch kan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>