Derek Ogilvie onthuld als oplichter?

De programma-makers van het nieuwe onthullingsprogramma RamBam dat vanaf maandag op de Nederlandse televisie te zien is zeggen dat medium en telepathist Derek Ogilvie nep is. Gratis dagblad De Pers liet de eerste beelden van het programma zin.

Op deze beelden is te zien hoe presentatrice Linda Hakeboom het schotse medium laat denken dat haar grootvader is overleden. Haar opa blijkt echter nog springlevend te zijn. Hiermee concluderen de programma-makers dat Ogilvie een oplichter is.

Derek Ogilvie doet als medium liveshows in Europa en treedt regelmatig op bij verschillende televisiestations. Met zijn televisieshows trekt hij miljoenen kijkers en zijn theatershows zijn steevast uitverkocht.

RamBam from De Pers on Vimeo.

(Bron: De Pers, via Glamour.blog.nl)

Geloof jij dat Derek Ogilvie een oplichter is?

Lees ook:Is Derek Ogilvie een oplichter?
Lees ook:Bekijk de ‘beruchte’ RamBam met Derek Ogilvie
Lees ook:Aangekondigde ontmaskering van Derek Ogilvie zorgt voor behoorlijk wat ophef
Lees ook:‘Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer’
Lees ook:Derek Ogilvie nieuw televisieprogramma

66 Reacties // Reageer

66 thoughts on “Derek Ogilvie onthuld als oplichter?

 1. Anja

  Laat het hele filmpje zien!
  Zij heeft zeker een overleden oudere man bij zich,alleen als hij haar vraagt of het haar opa is en zij zegt ja,liegt zij en niet hij!
  Hij kan niet altijd zien of het een opa,vader,oom enz. is.
  Deze mensen worden vroeg of laat geconfronteerd met de dood en weten dat er meer is tussen hemel en aarde.
  Juist met hun valse onderzoekjes geven zij mensen een rot gevoel en dat doet Derek niet!

    /   Reply  / 
  1. Michelle

   ik vind dat je helemaal gelijk hebt, zij moet dan niet liegen en zeggen ja, er is inderdaad meer tussen helemaal en aarde en inderdaad had ze vast een andere oudere man om haar heen

     /   Reply  / 
   1. lucas

    hahahaha.
    ik vind het erg zorgwekkend dat jullie de onkunde van Derek gewoon goedpraten. als hij een foutje maakt, wat hij heel vaak doet, vinden jullie het gewoon niet erg. want wat hij doet is “heel moeilijk”.
    paragonosten bestaan niet, paranormale gaven bestaan niet. er bestaan enkel zwakzinnige mensen die spoken zien =)

      /   Reply  / 
    1. Fred

     Beste Lucas, het is een cliché, er is meer tussen hemel en aarde en hoe hij het doet doet hij het, maar Derek kàn gewoon iets. Showman, zakenman, allemaal tot je dienst, maar hij heeft meerdere malen op overtuigende wijze aangetoond (voor mij wel in elk geval) dat hij dingen zeer raak kan duiden ‘die niemand kon weten’. En kom niet met het cliché van cold reading, want dat is zeker bij de specifiekere gevallen niet de verklaring. Overigens vind ik dat veel sceptici die beledigende toon jegens ‘gelovers’(zwakzinnigen, goedgelovigen, stomme mensen) moeten zien te matigen. Verdiep je serieus in deze materie, lees er wel kritisch maar toch ‘met een open geest’ boeken over. Toegegeven, niet alles is wetenschappelijk te verklaren en ik weet ook niet hoe het allemaal kan en hoe het zit, maar er is meer in het spel dan louter goochelarij, daar ben ik na vele uitzendingen bekeken te hebben wel van overtuigd.

       /   Reply  / 
    2. Gerrie

     Sorrie Lucas maar jij bent een van die mensen die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is hahaha. Wat je niet ziet is er niet. Als je gewoon eens de moeite zou nemen om je en beetje te verdiepen zul je verbaasd staan.Misschien ben je er ook wel een beetje bang van. Wat Derek ook doet heel veel mensen hebben de rust kunnen vinden door zijn readings en kunnen weer verder met hun leven. Probeer maar een beetje te leven met een open geest en je leven zal er een stuk leuker uit gaan zien.

       /   Reply  / 
    3. nelly

     zo lucas jij durf te zeggen, er bestaan wel degenlijk paranormaal begaafde mensen, en hoe durf je zwakzinnige mensen zo neer te zetten, die mensen hoor je hier buiten te houden

       /   Reply  / 
    4. a

     wat doe je dan op dit forum en waar maak jij je dan druk over

       /   Reply  / 
     1. a

      lucas jij gelooft dus duidelijk niet

        /  
     2. f jullie

      jullie zijn allemaal über dom ik wist dat dit mega nep is want derek is een mongool die via de domheid van mensen geld verdient want daar gaat het om geld uit jouw zak in hun zak eindelijk onthullen ze dat het nep is pfeewww

        /  
    5. Rijks

     Beste Lucas. Het is mij wel duidelijk dat jij niet bereid bent / angst hebt om je “antennes” uit te zetten. Het kan ook zijn dat de onkunde die jij benoemt, je eigen onkunde is. Het vereist lef om instaat te zijn de “poorten” open te zetten en te ervaren wat er allemaal binnen komt. Het is nl. niet altijd positief. Ik weet dit uit eigen ervaring. De wetenschap krijgt er geen vat op omdat sommige dingen gewoon zijn zo als ze zijn en er geen zwart-op-wit bewijs voor leverbaar is, cq nodig is. Jouw reactie is mijns inziens gebaseerd op angst voor het onbekende. Je zult er daarom ook niets van begrijpen. In dit leven ben je er nog niet aan toe, blijkbaar. Dat kan niemand je kwalijk nemen. Ik hoop voor jou dat de andere wereld jou dit vergeeft.

       /   Reply  / 
  2. Cem

   Dit is niet de (1e) ontmaskering van Derek. Hij heeft een tijdje geleden meegedaan aan de uitdaging van James Randi. Als hij onder gecontroleerde omstandigheden kon aantonen dat zijn gaven echt zijn, kon hij een groot geldbedrag verdienen. Je raadt het al. Hij scoorde nog slechter dan het gokpercentage.

   Leuk feitje bij dit alles is dat Derek zelf mocht bepalen hoe en op welke manier hij zijn “gaven” mocht tonen.

   Alstublieft mensen. Trap hier niet in. Ook al lijkt het nog zo waarschijnlijk. Deze mensen (Derek, Char, Sylvia Brown, Robbert van den Broeke) maken allemaal en stuk voor stuk gebruik van trucs als cold reading, hot reading en voorkennis.

   De test ontworpen door James Randi staat al tientallen jaren open en ondanks vele pogingen is er nog NOOIT iemand ook maar in de buurt gekomen!

   Geïnteresseerd geraakt? Toets simpelweg de naam James Randi samen met dit soort oplichters in. Zie tevens wikipedia.

     /   Reply  / 
 2. Fred

  Je zou de reacties op diverse fora moeten zien na het nieuws dat Derek ontmaskerd zou zijn, daar lusten de honden geen brood van. Wat een bloeddorst, wat een stompzinnige woede en agressie, en oh wat zijn al die ‘gelovers’ toch dom of emotioneel labiel. Zeker, zowel Char als Derek zijn showmensen en gewiekst op zakelijk gebied, maar dat zij allebei een bijzondere gave hebben zal iedereen die de uitzendingen kritisch (jawel, heren en dames sceptici, ècht kritisch) heeft gevolgd simpelweg moeten erkennen, al was het maar vanwege de zeer specifieke details ‘die niemand kon weten’. Tenzij de programma’s zelfs van alle kanten doorgestoken kaarten zijn, maar dan was dat allang ‘uitgelekt’….

    /   Reply  / 
  1. jo

   Duzzz, en oh wat zijn al die ‘gelovers’ toch dom of emotioneel labiel.
   Ben ik blij dat ik niet geloof maar WEET!!!!

     /   Reply  / 
   1. Gerrie

    Jij denkt dat je het weet wat een arrogantie.

      /   Reply  / 
    1. Fred

     Ik denk dat Jo juist bedoelt dat het voor haar niet een kwestie van ‘geloven’ in Derek is, maar een innerlijk (intuïtief) ‘weten’ dat hij ‘meer’ kan aanvoelen dan wij kunnen zien en waarnemen. Maar misschien begrijp ik haar verkeerd, in dat geval ben ik het met je eens dat ‘weten’ (dus puur vertrouwend op de rationaliteit en wetenschappelijk bewijs) nogal arrogant is.

       /   Reply  / 
     1. jo

      Het gaat idd om innerlijk (intuïtief) ‘weten’ dat hij ‘meer’ kan aanvoelen dan wij kunnen zien en waarnemen.
      Waarom???
      Omdat ik het zelf meemaak.
      Als een nuchtere Hollandse meid is het behoorlijk schrikken als je opeens dingen ziet en voelt die ook nog eens helemaal waar zijn.
      (dingen die je helemaal niet kúnt weten omdat je de persoon niet kent en dan toch dingen weet)
      Enige idee hoe eng dat dat kan zijn????
      Ik ben het met je eens dat veel mensen die een medium bezoeken emotioneel zijn, (emotioneel labiel is wat veel gezegd voor de meesten maar ook die zijn er idd) je gaat daar immers over het algemeen heen om antwoorden te krijgen??
      En ja er zijn heel wat dames en heren die voor medium doorgaan die feitelijk alleen een cold-reading geven. Ook knap maar dat heeft niets te maken met het geen wat een medium doet.
      Zo jammer, want dat geeft het die negatieve lading.

        /  
     2. Gerrie

      Jo: Ik heb het dus verkeerd begrepen en daarvoor mij excuses. Er is inderdaad te veel kaf onder de koren.Dat is negatief. Overigens heb ik de uitzending gezien en ja ik vind het vier malloten die een spraakmakend programma willen maken en niet echt objectief onderzoek doen. Dus snel van de buis halen jammer van ons kijkgeld.

        /  
     3. jo

      Gerrie: Excuus aanvaard :-)

        /  
 3. Dirk

  Nee de VARA is lekker eerlijk !

    /   Reply  / 
  1. a

   de VARA onverschillig

     /   Reply  / 
 4. Vincent

  Wel bijzonder dat de ene charlatan (VARA) de andere (Derek Ogilvie) ontmaskerd.

    /   Reply  / 
 5. Rita

  Het lijt wel alsof de media (in dit geval de VARA) een “heksenjacht” aan het uitvoeren is.
  Zoals Anja (eerste reactie hierboven) schrijft dat het wel mogelijk is dat een “andere “geest aanwezig is.Hoe is het met de andere opa van Linda? Iedereen heeft bi.p. 2 opa’s. Kan het zijn dat hij wel is overleden? en dat de VARA (in persoon van Linda) daar zelf niet helemaal eerlijk is geweest?
  Is er dan helemaal geen ruimte meer in deze maatschappij voor mensen met een gave die iets of wat afwijkend is van de “grauwe massa”?
  Ik ga bij deze mijn abonnement op de VARA gids opzeggen.

    /   Reply  / 
 6. Monique

  Ik sluit me helemaal aan bij Anja en Rita.
  Misschien is het wel een een overgrootopa.
  Hoe verklaar je dan dat Derek dingen over iemand weet die niemand anders weet. Verder moet je iedereen in zijn waarde laten. Als mensen zich beter voelen bij dingen die Derek zegt dan laat dat lekker zo.

    /   Reply  / 
  1. nelly

   het mooiste is, derek heeft niet eens zelf gezegt dat het haar opa is, maar zij zelf, dus het kan inderdaad een opa wezen of een overgroot opa daar moet ze ook er twee van gehad hebben,

     /   Reply  / 
   1. The God

    Der is er maar één die alles kan zien en weten wat de waarheid is dit is allemaal gelul punt uit.

    denk even allemaal goed na vroeger jaren geleden waar waren deze mense
    dus wil je nu zeggen dat rond het jaar 2005 allemaal op eens kan? wie hou je nou voor de gek

      /   Reply  / 
    1. brit

     Ik snap niet zo goed wat je wilt zeggen…

       /   Reply  / 
    2. Anja

     vele vele jaren geleden waren deze mensen er ook al,ze hebben er zelfs een boek over geschreven,de bijbel!
     Neem nu Jezus,een man die kon praten met iemand die andere mensen niet zagen,hij kreeg door wat mensen mankeerden en door het geloof in deze man voelden zij zich beter!

     Mozes kreeg van zijn gids door waar hij zijn mensen heen moest brengen.
     De aanhangers van deze mensen geloofden hun, en de ongelovigen hebben hen achtervolgd veroordeeld,zo ook Jezus ook hij moest bewijzen dat hij paranormaal begaafd was.

     Alleen werd hij gekruisigd toen “god” hem opdroeg om hier niet aan mee te werken.

     Zo staat de bijbel vol met dit soort verhalen,ook hierin waarschuwen ze voor oplichters .

     dus in al die jaren is er niet zoveel verandert op dit gebied,er zullen gelovigen zijn en niet gelovigen.Laten we elkaar respecteren hierin!
     Derek ik hoop dat jij verder gaat met je mooie werk en dat het niet zo afloopt met jou als met Jezus is gebeurt!
     Fijne paasdagen iedereen.

       /   Reply  / 
 7. tom

  Wij hebben een reading gehad en deze was 100% kloppend!! Wij hebben geen info doorgestuurd en dit zeg ik niet om iemand goed te praten.In een show zoekt hij een persoon met specifieke kenmerken die op jou slaan, vooraf wordt héél duidelijk gezegd dat alles moet kloppen en dat anders de reading niet voor jou is, als je dan toch je hand opsteekt en zegt dat het jouw opa is terwijl hij nog leeft, wie is er dan een oplichtster????Maar dit wordt niet verteld! Echt weer zo’n bije trut die denkt dat ze alles is en heel Nederland vervolgens op zijn kop kan zetten! Ik heb het zelf ondervonden dat het klopt! Wat een ander denkt moet hij/zij zelf weten, maar dit is ronduit trieste typisch Nederlandse K*T TV

    /   Reply  / 
 8. Maria

  Hoe kan het dat een meisje van 9 jaar tegen haar oma zegt, oma weet je dat ik wel eens mensen achter je zie staan, je praat niet tegen ze zoals wij met elkaar praten, je hoeft alleen maar te denken, dan weten ze al wat je wilt zeggen. Tevens zei ze tegen de oma dat de vader van haar andere oma haar zocht. Die oma staat er niet voor open, de vader benadert het meisje om contact te leggen. Hoezo het bestaat niet en Derek is een oplichter. Ik weet dat dit meisje nooit naar Derek kijkt, niet eens weet wie het is.
  Derek ik blijf in je geloven!

    /   Reply  / 
  1. christiane de groot

   kinderen staan er gelukkig ook open voor en als ze (niet altijd)wat ouder zijn gaat dat weg maar je hebt mensen als derek en die zijn gezegend met deze gave.Derek, Laat ze praten en natuurlijk doet het pijn maar er staan zeker duizenden mensen naast en achter je. Het zit me echt heel hoog, leuk een progammatje maken over de rug van een ander, maar dat bzal snel wegebben dan is het niet meer interesant, kunnen ze ff zakken vullen en dan is het klaar.

     /   Reply  / 
 9. Brit

  Ik ben het helemaal met Anja eens. Derek is de enige ‘show- paragnost’ waar ik voor 100% in geloof en ik vind hem echt bijzonder! Als je zijn readingen op tv ziet zegt hij echt dingen die hij niet had kunnen weten van tevoren, ook als babyfluisteraar of hoe je dit ook wilt noemen. Waarom moeten mensen zo’n man nou zou nodig ‘ontmaskeren’? En ja idd, door zelf te gaan liegen kan hij toch geen normale reading geven?!

    /   Reply  / 
 10. Pingback: Aangekondigde ontmaskering van Derek Ogilvie zorgt voor ophef | Spiritualiteit

 11. Miranda

  Bij de VARA zijn het oplichters,ik ben blij dat ik er nooit naar kijk baba

    /   Reply  / 
  1. a

   de VARA zou BAMM BAMM voor de billen moeten krijgen

     /   Reply  / 
 12. Kaatje

  Ik snap niet waarom de VARA zonodig “iets” aan moet tonen.
  Ja mss idd met de intentie om te laten zien dat hij mensen “bedriegt”
  Maar deze mensen worden niet gedwongen naar hem toe te gaan, ze doen dit vrijwillig omdat ze waarschijnlijk toch al in meer of mindere mate in zijn gave geloven.
  De mensen die erin geloven of al eens een reading van Derek gehad hebben zullen zijn kant kiezen.
  En die mensen die er niet in geloven zoals oa de VARA journalisten ( anders probeer je Derek denk ik niet onderuit te halen) zullen het meestal met de VARA eens zijn.
  Het blijft dus net als voor die tijd een wellus, nietes.
  Ze bereiken er dus eigenlijk niks mee, behalve wat hogere kijkcijfers waar het ze hoogstwaarschijnlijk in eerste instantie ook allemaal om te doen is geweest. ;)

    /   Reply  / 
  1. Layla Pansier Auteur

   Mee eens, het blijft toch altijd een welles-nietes verhaal.

     /   Reply  / 
 13. jo

  hoe waar is de info die doorkomt als de vragenstelster met valse intenties vragen stelt?????
  Wat verwacht men nu dan???
  En hoezo mag je als medium zijnde geen fouten maken????
  Ik ben geen fan van hem maar dit verdient hij niet.
  Hoe zou mevrouw de journalist reageren op een privereading???
  Of durft ze dat niet…

    /   Reply  / 
  1. nelly

   hahaha ik doe niet aan privereading, anders had ik die haar graag willen geven, maar ik denk ook dat ze dat niet aandurft, wat ze wel aandurft is mensen op een verkeerde spoor zetten en dan die persoon er vervolgens er onderuit halen

     /   Reply  / 
 14. Gerrie

  Wat een ophef allemaal. Ik ben het eens dat er nogal wat show om Derek heen zit maar dat is wat de mensen willen. Ik geloof zeker in hem en wat toont dit nu aan????? Ik zou zeggen als je hem wil ontmaskeren doe dan een goed gedegen onderzoek waar iedereen iets mee kan.
  Ik vind dit echt een lachertje het bewijst helemaal niets.

    /   Reply  / 
 15. Christian

  Het is jammer dat geprobeerd wordt Derek op zo’n lage wijze onderuit te halen. Op een normale werkdag maak ik ook diverse fouten en interpreteer ik ook dingen verkeerd, en ook ik noem mijzelf behoorlijk intuïtief. De programmamakers van de Vara moeten met wat beters komen dan dit simpele voorbeeld, want Derek zal niet snel “ontmaskerd” worden omdat hij wel degelijk een bijzondere gave heeft, wat ook nog eens wetenschappelijk is aangetoond.

    /   Reply  / 
 16. Gerrit

  Beste lucas,
  Jij snapt het helemaal. Ik ben het 100% met je eens. Ik kan niet begrijpen dat al deze mensen hier Dereks veelgemaakte fouten corrigeren. Het lijkt wel alsof ze bij een dergelijke ‘reading’ iets van hersenspoelen ofzo toepassen.

    /   Reply  / 
  1. Gerrie

   Gerrit en Lucas jullie zijn wel erg kortzichtig. Verdiep je eens wat beter in de materie. Voor jullie is het “wat je niet ziet is er niet”
   Jammer jullie missen een hoop hahahaha

     /   Reply  / 
 17. ilona

  hallo iedereen,

  ik denk dat er ook meer is tussen hemel en aarde.
  maar derek oglive moet ook blij zijn dat hij wordt getest voor hem nog meer een uitdaging om te laten zien dat het niet zo is wat zij beweren.tenslotte is er nooit maar dan nooit een verschijning gezien die door meerderen mensen is waargenomen of daar een foto van genomen zonder geshopt te zijn. Bij ieder beroep heb je criticies

    /   Reply  / 
 18. roos

  VRAAG AAN LINDA HAKEBOOM: Je opa leeft nog, maar klopte de kleur volgorde van de auto’s? …klopte de rest?

    /   Reply  / 
 19. Ria Verdurmen

  Wat jammer dat mensen blij zijn als een ander aan het kruis wordt genageld. Tijden zijn nog niet veel veranderd. Als je nl iets kunt en je hoofd boven het maaiveld komt wordt hij er ogenblikkelijk afgemaaid, Derek heeft zeer zeker zijn goede inzet . Ga er eens op studeren wat het betekend bovennatuurlijke zaken aan te voelen en het staat niemand netjes om te veroordelen .Er zijn belangrijkere zaken in het leven .

    /   Reply  / 
 20. Pingback: Bekijk de ‘beruchte’ RamBam met Derek Ogilvie | Spiritualiteit

 21. Irma

  Ik vind het jammer dat het eenzijdig afgekraakt wordt
  en dan alleen over het feit dat haar opa nog leefde hij heeft nooit gezegt dat het haar opa was maar dat was zij en over de rest werdt gewoon gezweegen is ze zelf soms bang voor de raake dingen die hij zei want wat voor mij al vast stond is dat ze hem er op de een of andere manier wilde inluizen en als je dan ja zegt op vraag wat nee had moeten zijn wie z”n fout is dat dan???

    /   Reply  / 
 22. rose

  Ze kunnen beweren wat ze willenbij de vara maar het is geen eerlijke tv. Ik ben bij derrick geweest en het is erg bijzonder om dat mee te maken. De dame die gelogen heeft in de uitzending zal daar ooit nog spijt van krijgen. Jammer vara dit valt me tegen van jullie hierbij een lid minder.

    /   Reply  / 
 23. Ria Verdurmen

  Ik ben het met jou eens Irma.
  Bewijzen zijn hier niet ,
  het is een goedkope heksenjacht, Dan mannelijk.
  Laat de omroep zich maar met andere zaken bezig houden .
  behouden ze hun waarde,

    /   Reply  / 
 24. a

  linda heeft helemaal geen goed materiaal om het aan te tonen want de exacte woorden die derek tegen haar waren : laat haar doen wat ze wil

    /   Reply  / 
 25. An

  Als ze hadden willen testen of hij het echt kan of niet, waarom hebben ze het dan niet met een echte overleden persoon geprobeerd? Als je gaat liegen is het niet moeilijk om te zeggen dat het nep is he, dan heeft hij ook geen kans om het juist te hebben… Volgens mij waren ze gewoon bang dat hij het misschien toch kan. Ach ja, wacht maar tot ze zelf doodgaan, ze zullen nog versteld staan :)

    /   Reply  / 
 26. Sola

  Hallo allemaal. Ik zie hier zowel positieve en negatieve reacties. Ik zelf denk dat Derek zeker wel wat meer kan waarnemen; waarom zou dat niet kunnen? Iedereen heeft toch wel eens iets vreemds meegemaakt in zijn of haar leven? Waarom zou er niet meer zijn en waarom zouden er geen mensen zijn die het kunnen waarnemen? Vooral mensen met jonge kinderen snappen wel wat ik bedoel. Ik ben zelf een “believer” maar ik probeer wel altijd kritisch te blijven. Ik denk dat Derek gewoon meer kan en als hij van zijn gave zijn beroep kan maken, heeft hij toch groot gelijk? Hoeveel van ons hebben ook niet van een hobby hun beroep gemaakt? Laat iedereen in zijn of haar waarde en zijn of haar eigen mening geven. Ik geloof wel in Derek. En een ander misschien niet; dat is dan maar zo. Ik respecteer andermans mening daarin.

    /   Reply  / 
 27. S.

  Vara zal jaloers zijn dat RTL een succes show heeft.. Vind het ook erg kinderachtig dat zo’n muts van de Vara over dingen liegt, plus dat er wel meer mannen in haar familie, waarvan vast een overgrootvader overleden kan zijn .. En een tweede opa word niets van gezegd.. Ik vind het kinderachtig !!

    /   Reply  / 
 28. Donna

  Ach en dan is het nep… Ik snap niet dat mensen moeite doen om het te onthullen.. Ik zelf geloof er ook niet in, maar heb het respect om mensen in hun eigen ding te laten geloven. Heel kinderachtig van vara!!!!!

    /   Reply  / 
  1. brit

   Like! :)

     /   Reply  / 
 29. inge

  het gaat er niet om of je gelooft dat er meer tussen hemel en aarde is , maar het gaat er om dat die Derek daar misbruik van maakt en gewoon de boel belazerd zoals er zoveel zijn. En nu gaan jullie ook nog zeggen dt de vara degene is die liegt. Tjonge jonge hoe blind kun je zijn. En nu gaat hij gewoon lekker door met zijn truukjes en laat jullie huilen om overleden mensen die hij zogenaamd ziet. Die kerel is gewoon miljonair geworden door mensen als jullie die tegen beter weten in en ondanks alle bewijs er toch in blijven geloven. Hij zal zich wel kapot lachen. Geen wonder dat hij weer shows geeft in nederland. Jullie hebben allemaal een bord voor je kop. wake up!

    /   Reply  / 
  1. Yvonne

   Wie zegt dat de levende opa wel de opa van de dame is?? Weet jij wat oma vroeger allemaal heeft gedaan???

     /   Reply  / 
 30. aanklager

  Derek als je dit leest. Je moet zelfmoord plegen! Wat jij doet is immoreel en niet te rechtvaardigen en je weet dat het niet te rechtvaardigen is en het maakt je niks uit, Daarom wil ik dat je zelfmoord pleegt! Je wordt rijk door mensen hun verdriet en goedgelovigheid uit te buiten en je lacht in je vuistje! Altijd makkelijk om misbruik te maken van de sociaal zwakkere en geestelijk minder begaafden. Je bevestigd nooit dingen, maar komt altijd met vragen; “Was er iets met dit?” Was er iets met dat?” Je weet het altijd zo te draaien dat het altijd wel voor eenieder van toepassing is/ En dan zijn er die mensen. Die stomme laag opgeleide intellectueel onderontwikkelde mensen die in steenkolen Engels met je praten en op elke bewering van jou gretig JA knikken.
  Je geniet van alle aandacht en het geld en ondertussen sta je er niet bij stil wat je een ander aandoet. Je verteld alleen wat je klanten graag willen horen.Waarom be je eigenlijk in de UK niet meer op TV? Omdat je daar allang bent uitgekotst en mensen weten wat voor een monster je bent! Herhaaldelijk ben je door de mand gevallen bij verschillenden test en je blijft maar doorgaan. Want geld en roem weegt voor jou zwaarder dan andermans leed.

  Aan jullie allemaal, als je zo graag wilt geloven dat je dierbaren echt voortleven in een onbewezen werkelijkheid dan kom je ze vanzelf weer tegen als jouw tijd is gekomen. Daar heb je geen oplichter als Derek voor nodig! Derek doet een reading voor je en verteld je een paar onbenulligheden die ik ook zou kunnen bedenken.
  Waarom begint hij nooit met een samenhangend verhaal met een kop en een staart? Een verhaal waarbij hij zonder extra vragen in een keer de naam, geslacht, leeftijd, beroep, oversleidingsoorzaak en zo meer kan vertellen? He? Nee, hij moet via de welbekende techniek van cold reading alle info uit je persen. Alsof hij dat niet zou weten als hij werkelijk in contact staat met de doden.
  Het spijt me voor jullie als jullie een dierbaar iemand hebben verloren en ik weet maar al te goed hoe dit voelt! Maar zolang jullie je geloof en je geld in deze charlatan steken heb ik niks dan verachting voor jullie net als in jullie idool. Stelletje stomme, goedgelovige sukkels! Geef liever je geld aan mij in plaats van deze joker.

  “Derek je moet zelfmoord plegen en het liefst op een pijnlijke mensonterende manier. Je verdient niet beter. Ik haat je tot in het diepst van mijn hart”.

    /   Reply  / 
  1. Yvonne

   Oversleidingsoorzaak???

   Wie is hier nou laag opgeleid???? En met dat gescheld van je bewijs je uit welke laag opgeleide hoek je komt. Schelden is onmacht.
   En ik ben toevallig hoogopgeleid en geloof dat er meer is tussen hemel en aarde.
   Ik moet je niet aanklager, maar ik verlaag mij niet tot jou niveau.

     /   Reply  / 
   1. aanklager

    Jij gelooft,.. Laat jij vooral een voorbeeld zijn van de hoogopgeleiden.

      /   Reply  / 
    1. Yvonne

     Amen

       /   Reply  / 
 31. Fred

  Verder alles goed Aanklager? Denk aan je hart! Wat een blind getier en geraas, en mensen die in Derek geloven uitmaken voor stomme, goedgelovige sukkels. Kunnen we de discussie hier netjes houden, zonder beledigend te worden? Tjongejonge, dat mensen sceptisch zijn is prima, je hoeft niets voor zoete koek te slikken. Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat veel van de ‘non-believers’ nooit ècht goed en kritisch naar de uitzendingen hebben gekeken. Hadden ze dat wel en op een onbevangen en onbevooroordeelde wijze gedaan, dan moeten ze erkennen dat er dingen worden gezegd die het algemene overstijgen. Ik heb meer dan eens Derek zeer specifieke en gedetailleerde informatie zien verstrekken over de overledene(n)’die niemand kon weten’, en dat was domweg niet te verklaren of te weerleggen. Ook niet met ‘coldreading’, een term die de ‘intelligente’ sceptici van internet hebben geplukt en waarmee ze altijd weer schermen, te pas en te onpas. Dat Derek Ogilvy wellicht wat gladjes overkomt en zakelijk ingesteld is, dat zal wel, maar een gewetenloze bedrieger?! Ik dacht het niet.

    /   Reply  / 
  1. aanklager

   Maak je geen zorgen Fred. Ik heb geen hart, maar een stuk schroot gehuld in een klomp ijs voor mensen zoals jij. Ja, JIJ bent precies een van die stomme, goedgelovige sukkels zoals ik mijn laatste bericht beschreef.

   ”maar een gewetenloze bedrieger?! Ik dacht het niet”.

   Goh, wat een argument! Geef mij een voorbeeld waarbij deze crimineel gedetailleerde info gaf die niemand kon weten. Je weet verder ook geen heldere reactie te geven op mijn argument dat deze walgelijke persoon NOOIT in een keer met alle info kan komen zonder dat hij van alles moet VRAGEN, waarbij hij VELE fouten maakt. Maar dat is verder ook wel typisch voor dit monster en blinde volgelingen zoals jij. Hij mag het 20 keer fout hebben als hij het maar een keer goed heeft.
   En dan cold reading. Die term was me allang bekend en daarnaast is er ook de techniek van HOT reading. Mensen kopen een kaartje online, waarbij ze hun geboortedatum moeten vermelden en ze zitten op genummerde stoelen. Iedereen en vooral het hersenloze publiek van Derek gooit tegenwoordig zijn hele sociale leven te grabbel op het net. Zo moeilijk is het niet om achter iemands privé leven te komen. Denk gewoon eens na! De meest logische verklaring is vrijwel altijd de juiste en het is veel aannemelijker dat deze nar gewoon de boel besodemieterd i.p.v. dat hij werkelijk met de doden spreekt. Spreken doet hij sowieso niet! Het eerste wat ik altijd doe is me voorstellen als ik iemand ontmoet en Derek begint NOOIT met de naam van zijn contact, maar het zal allemaal wel een beetje vaag werken in die geestenwereld.
   Ik kijk uit naar je volgende reactie!

     /   Reply  / 
 32. Fred

  Laat ik eerlijk zijn: ik wil graag een ‘believer’ zijn, maar dat betekent niet dat ik alles maar voor zoete koek slik. Ik kan mij echter ook niet vinden in de algemene teneur bij sceptici om alles dat paragnosten doen maar te verklaren is met cold (of ‘hot’)reading.

  Ik heb veel uitzendingen gezien met Derek Ogilvy. Over de vorm van het programma (steeds dezelfde voice-over die steeds dezelfde dingen zegt, de poppenkast voordat de zaal-readingen beginnen enz.) zal ik het niet hebben. Het is hoe dan ook een typisch ‘format’ programma en uitstekend voor de kijkcijfers, en voor de portemonnee van Derek. So far, so good. Veel stommelingen zoals ik kijken er graag naar :-)
  Wel heb ik goed gekeken naar hoe Ogilvy opereert, en dan zie ik dingen gebeuren waarbij inderdaad sprake kan zijn van coldreading. Een en ander nam ik dan voor kennisgeving aan.

  Maar vooral als Ogilvy bij mensen thuis komt zegt hij – op basis van wat hij ‘doorkrijgt’ en juist ZONDER te vragen – opeens zeer treffende dingen (specifiek en gedetailleerd), of hij tekent spontaan iets op een stuk papier (bijvoorbeeld een verandering in kamerschikking), waar betrokkenen heel ‘gefrappeerd’ en emotioneel op reageren. Vaste prik is altijd dat direct betrokkenen na afloop van zo’n sessie aangeven dat ‘Derek dingen heeft gezegd die voor honderd procent klopten en hij absoluut niet kon wèten’.

  Uiteraard kun je tegenwerpen dat het bedrog en doorgestoken kaart is, dat er van veel mensen – ook overledenen – onnoemelijk veel bekend is of in ieder geval te vinden is op internet of anderszins. Maar als Derek of zijn team deze informatie op deze manier zou verkrijgen en dit vervolgens verwerken in de ‘performance’, is het op zijn minst vreemd dat dit nooit een keer aan het licht is gekomen.

  Ronduit frappant vind ik de ‘straat-interviews’ met willekeurige voorbijgangers. Hij spreekt deze spontaan aan. Ook in die gevallen ga ik er niet van uit dat Derek vooraf op subtiele wijze informatie heeft losgepeuterd of inmiddels heeft verkregen bij de ondervraagden (ik schat de acteerprestaties van de voorbijgangers niet zó hoog in). Hoe dan ook vertelt hij strikt persoonlijke, zeer specifieke dingen (dus niet uitsluitend algemeenheden zoals “jouw oma waakt over jou” of “Je hebt een zoon aan gene zijde (miskraam)” waarbij zelfs ik denk: “Tja…”) waarop betrokkenen zeer gefrappeerd en soms hevig geëmotioneerd reageren.

  Ik wil er overigens geen ‘welles-nietes’ spel van maken, wie wil geloven: prima, en wie niet wil geloven, ook goed. Maar kennelijk zit de menselijke geest zo in elkaar dat iedereen in zijn of haar kamp (stelling) blijft en de argumenten die daarvoor en daartegen zijn kan vinden. Dat geldt ook voor mij, haast ik mij te zeggen. Maar vooralsnog beschouw ik mij als ‘een kritische believer’ want ik ben best bereid om na te denken al leidt dit bij mij (nog) niet tot de conclusie dat het allemaal gebakken lucht is. Dat mensen als Char en Ogilvy bakken met geld verdienen bij de commerciële tv geloof ik zomaar. Toch heb ik nog steeds niet het gevoel dat zij pure oplichters zijn, ik denk echt wel dat zij ‘iets kunnen’ en dat denk ik op basis van wat ik heb gezien.

    /   Reply  / 
 33. aanklager

  Nou, in elk geval bedankt voor je uitvoerige reactie! Alleen jammer dat je niks nieuws te melden hebt. Je sluit je betoog perfect af:
  “ik denk echt wel dat zij ‘iets kunnen’ en dat denk ik op basis van wat ik heb gezien.” Ja, jij denkt en ik WEET dat het 100% bedrog is allemaal op basis van wat ik allemaal heb gezien. Het valt me verder enorm mee dat je wel durft toe te geven dat de mensen die je beschreef inderdaad op geld en roem belust zijn. Durf daaruit dan ook de volgende conclusie te trekken!
  Ik had gehoopt om figuren zoals jij te laten inzien dat JOUW geloof in mediums in wezen niet gekker is dan het geloof in Jezus, Allah of het vliegende spaghetti monster. Maar het heeft geen zin om verder met jou in discussie te gaan omdat je niks nieuws te melden hebt en GEEN enkele zinnige reactie op mijn argumenten weet.
  Ik ben dus klaar met je, maar nog niet met al die verschrikkelijke mensen die op deze manier rijk worden. Laat de heksenjacht beginnen en ik zal niet rusten tot Derek op de brandstapel staat!

    /   Reply  / 
 34. Yvonne

  Is de levende opa haar opa wel??? Wat heeft oma vroeger gedaan???

  Derek Ogilvie weet dingen die hij niet KAN weten. Dus oma is nu ontmaskerd.

    /   Reply  / 
 35. Anja

  Aanklager,met je geklaag heb je mij nog meer laten geloven,niet in Derek, want daar geloof ik al in, maar in de duivel dacht eerlijk gezegd dat hij niet bestond totdat ik jou geraas las…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>