22 mei Dag van de Parapsychologie 2010

Volgende week, zaterdag 22 mei, is het weer tijd voor de Dag van de Parapsychologie, wat jaarlijks georganiseerd wordt door het Parapsychologisch Instituut in utrecht. Na de opening van de Dag, door dagvoorzitter Hans Gerding (zie foto), staan er weer veel interessante namen op het programma.

Zo zal Drs. Eva Lobach een lezing geven over hartslagveranderingen bij het gebruik van intuïtie en paranormale gaven. De lezing is een verslag van recente onderzoeksresultaten aan de Universiteit van Amsterdam. Het onderzoek richtte zich op hartslagveranderingen tijdens het maken van intuïtieve keuzes, waarbij ook paranormale aspecten werden bekeken.

Drs. Wim Kramer zal het gaan hebben over de samenwerking tussen paragnosten en de politie, een ‘hot item’ in de hedendaagse samenleving, zeker nu er ook in programma’s als Het Zesde Zintuig wordt samengewerkt tussen deze twee partijen. Uit een overzicht van de meer dan 60 jaar durende discussie en eigen waarnemingen van Kramer in de praktijk, blijkt dat het nog gaat om een moeizame samenwerking en dat er op dit gebied meer vragen dan antwoorden bestaan.

Drs. Ferry van Putten zal in de middag een lezing geven over paranormale ervaringen en de invloed op de persoonlijkheid. Verrassende onderzoeksresultaten lijken er namelijk op te wijzen dat mensen met veel paranormale ervaringen qua persoonlijkheidskenmerken een speciale categorie vormen.

De laatste lezing van de dag wordt gegeven door Dr. Hein van Dongen over Filosofie en Parapsychologie. Sinds de opkomst van ‘psychical research’ rond 1880 hebben filosofen dit onderzoek en zijn problemen geanalyseerd. Tijdens de lezing is er aandacht voor het werk van onder anderen: James, Driesch, Bergson, Heymans, Broad en Marcel.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kun je terecht op de website van het Parapsychologisch Instituut.

Lees ook:Dag van de Parapsychologie 2010
Lees ook:Dag van de Parapsychologie
Lees ook:Dag van de Parapsychologie
Lees ook:12 mei: Dag van de Parapsychologie
Lees ook:Dag van de Parapsychologie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>