Geen tarot meer op Spaanse televisie

Via mijn collega van Spanje.blog.nl leerde ik dat de Spanjaarden het voortaan zonder tarotconsulten op televisie moeten doen. Blijkbaar zijn we niet het enige land waar dit soort programma’s regelmatig punt van discussie is. Zou een verbod ook hier een oplossing zijn?

“De Spaanse Senaat heeft afgelopen week voor een wetswijziging gestemd die de uitzending van bepaalde televisieprogramma’s op de Spaanse zenders verbiedt, omdat deze  kinderen niet genoeg zouden beschermen,” laat Spanje.blog.nl weten. Gokken is een van de onderwerpen, die overdag niet meer aan bod mogen komen op de tv. maar ook mogen er voor tien uur in de avond geen programma’s meer worden uitgezonden waarin tarotkaarten worden gelezen, of waarin andere para-wetenschappelijke praktijken in aan bod komen.

Het gaat hier dus, in tegenstelling tot bij ons, niet om het feit dat de tarotprogramma’s mensen zouden aanzetten tot het uitgeven van geld of het feit dat men de verkeerde adviezen zou geven in een consult. Maar het gaat om de inhoud van ‘paranormaal-gerelateerde’ programma’s, die niet geschikt zou zijn voorkinderen.

Wat vind jij? Zou een verbod op dit soort programma’s ook een oplossing in Nederland zijn?

(Bron: Spanje.blog.nl)

Lees ook:Ook stichting Skepsis wil verbod op ‘paranormale tv-programma’s’
Lees ook:Geen AstroTV voor bezoekers Spiritualiteit-blog
Lees ook:Poll: Wat vind jij van programma’s als Astrotijd en AstroTV?
Lees ook:Lieke van Lexmond niet overtuigd van Char
Lees ook:Geen seks voor priesters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>