SP komt met meldpunt tegen Astro TV

De Socialistische Partij (SP) heeft een meldpunt opgericht waar mensen terecht kunnen met klachten over tv-programma's als Astro TV. Mensen worden aan het lijntje gehouden en krijgen "kwalijke" adviezen, laat de partij in Dag weten. Zijn dit echt zulke vreemde adviezen, of het soort advies wat men kan verwachten van een spirituele hulplijn?

Volgens het dagblad hebben zich tot nu toe ruim honderd mensen gewend tot 'Sterrenbeeld Melkkoe', "het meldpunt dat de SP oprrichtte tegen dubieuze horoscoop-televisie". SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk zegt dat de mensen misleid worden doordat ze worden voorgehouden dat ze direct in de uitzending komen, maar in plaats daarvan nog "minutenlang aan het dure lijntje worden gehouden".

Daarnaast worden er "Kwalijke" adviezen gegeven, vindt de SP: "Een oude vrouw die slecht liep, belde op een gegeven moment naar Astro TV. Haar werd aangeraden om twee liter water te drinken met een geborstelde kristal erbij." En: "Een andere vrouw die in een rolstoel zat, kreeg het advies om meer te gaan lopen." Dat zijn de voorbeelden die Van Dijk aan DAG geeft. Ik zou graag de voorbeelden op televisie willen zien, zodat ik kan zien wat er precies is gezegd, in de gehele context van het tv-consult. Want zolang alleen dit wordt gezegd, kan ik er niet op reageren. Ik kijk het programma wel eens en wanneer je er slechts korte stukjes uithaalt kan het inderdaad best raar overkomen, wat er wordt gezegd. Op het eerste voorbeeld kan ik overigens wel zeggen dat dat nou eenmaal het soort advies is wat men krijgt, wanneer men naar een spirituele hulplijn belt.
Overigens vertelt elke medewerker van Astro TV in de uitzending altijd dat zij geen medische adviezen geven, maar alleen advies op energetisch niveau en dat men voor medisch advies naar de huisarts dient te gaan.

Het gaat de SP erom dat de mensen misleid worden met de astrologische tv-programma's, maar, laat Van Dijk weten, "we vinden het niet erg dat mensen zich bezighouden met astrologie."
Toch heb ik het idee dat de SP astrologie en spiritualiteit sowieso niet echt serieus neemt, als ik het artikel in DAG lees, of wanneer ik kijk naar het meldpunt 'Sterrenbeeld Melkkoe' op de website van de SP, waar de term "spiritueel specialisten" tussen aanhalingstekens is gezet. De kijkers worden hier overigens ook nog eens "goedgelovig" genoemd.
Van Dijk gelooft er ook allemaal niet zo in, blijkt uit het artikel in DAG. "Kwakzalvers bestaan al duizend jaar, en er is altijd een groep die vatbaar is voor hun praktijken."

Dat mensen letterlijk aan het lijntje zouden worden gehouden wil ik zeker niet goed praten, maar die spirituele adviezen: dat is waar de mensen zelf voor bellen. En water drinken en kristallen gebruiken maken inderdaad onderdeel uit van die adviezen. Een vrouw in een rolstoel het advies geven om meer te gaan lopen niet. Als ik die uitzending nog ergens zou kunnen vinden zou ik dan ook zeker eens willen zien hoe dit consult gegaan is. En uiteraard houd ik jullie hier dan ook van op de hoogte!

(Bron: DAG)

Lees ook:Geen AstroTV voor bezoekers Spiritualiteit-blog
Lees ook:Steunt Sylvie van der Vaart te veel op medium Sarina?
Lees ook:Poll: Wat vind jij van programma’s als Astrotijd en AstroTV?
Lees ook:De wereld verbeteren via de radio
Lees ook:Geest gezien? Meld het.

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “SP komt met meldpunt tegen Astro TV

 1. Karla

  Tja, het is wel een beetje vreemd dat een vrouw in een rolstoel wordt aangeraden om meerte gaan lopen.. Maar inderdaad, misschien handiger om dit in de hele context te zien en dan pas te oordelen..
  Verder ben ik het er zeker mee eens dat het normaal is om advies te krijgen als het gebruik van bepaalde stenen, dat is nou juist waar die hulplijn voor is!

  Overigens ben ik wel bang dat dit meldpunt gebruikt gaat worden door kritici die bij voorbaat al sceptisch zijn over het onderwerp spiritualiteit, om dit in een kwaad daglicht te gaan zetten. Zou wel jammer zijn als dat het gevolg is..

  Groetjes,
  Karla

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Ja dat zou wel jammer zijn. Ik merkte op nujij al dat er weer mensen zijn diealleen maarreageren omdat ze het onzin vinden, dat spirituele gedoe. Dat soort menden zullen ook het meldpunt gaan benaderen ben ik bang…

    /   Reply  / 
 3. hayda

  ik erger me aan het feit dat mensen die zeggen dat ze door anderen worden overgehaald
  ik kijk ook naar de astro uitzendingen maar ik weet dat ik niet mag bellen omdat iki héél veel geld zal moeten afdragenn en dat wil ik niet omdat ik er hard voor moet werken

    /   Reply  / 
 4. Simone

  Je hebt niet goed geluisterd. Deze mevrouw was al reeds bezig met lopen en ze begon steeds meer te lopen. Dat is het jammere, mensen luisteren vaak met een half oor en vellen dan een oordeel.
  Ik vind vooral Medium Sonia Pereira heel goed, heel scherp en heel integer. Vaak zegt zij dingen waar ik echt stijl van achterover sla. Als het echt live is dan vindt ik het heel knap!
  Grtjs Simone

    /   Reply  / 
 5. Simone

  Ow ja het bovenstaande was antwoord op het bericht van Karla.

  Karla het was een vrouw die sinds kort was beginnen met lopen en zich afvroeg of het beter zou gaan worden.
  Voor de zekerheid heb ik nog gechecked bij de buurvrouw want die kijkt ook altijd Astro TV.
  Grtjs Simone

    /   Reply  / 
 6. Karla

  Hallo Simone, Ik heb de uitzending niet gezien, dus ik weet niet wat er is gezegd. Ik reageer alleen op de woorden van de SP in het artikeltje hierboven. Vandaar ook dat ik zeg dat ik de uitspraak in de hele context (de uitzending dus) zou moeten zien om hier over te kunnen oordelen..

  Ik kijk zelf ook altijd graag naar Sonia en vind haar ook erg goed!

  Groetjes, Karla

    /   Reply  / 
 7. Layla

  Bovenstaande link even knippen en plakken om het artikeltje te lezen…

    /   Reply  / 
 8. Isabel Blanco

  Hoi hoi,

  Ik heb al een heleboel tegenstanders op mijn blog gehad. Allen voor de SP en Astro TV moet maar opstappen. De eigen keuze wordt inderdaad over het hoofd gezien in deze. Dat is jammer, de betutteling in Nederland gaat met dit meldpunt een steeds extremere vorm aannemen. Ben benieuwd of onze vrije denken nog verder ingeperkt moet worden.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 9. Marijke Van de Weyer

  Even mijn mening over het geheel, als ik naar die programma’s kijk, net zoals gisteren naar éénvandaag waarin Tess de kaarten legde ook dat zie ik ook bij die andere para-programma’s dat ze de kaarten schudden en rechtop leggen, ik heb zeer veel boeken daarover gelezen en er komt steeds terug dat rechtop en omgekeerd totaal verschillende betekenissen heeft dus dat is niet haalbaar door kaarten te schudden en duidt dus aan dat inderdaad de kwaliteit van degene die op tv komen zeer laag is en dus onbetrouwbaar terwijl ook de privacy van de beller schenden doordat ze naam etc. moeten weten wat dus absoluut niet nodig is, ik heb andere en betere ervaringen met online paragnosten dewelke ook thuispraktijken er op na houden en wie in hoge mate de privacy beschermen.
  Paragnosten/alternatieve genezers helemaal in de hoek drukken is mijn inziens ook foutief daar er hele bekwame onder zitten én vaak (spreek uit ervaring) een echte hulp zijn waar reguliere hulp niet baadt en als je die alternatieven hoort smeken ze ook om erkenning met daarbij behorende testen via overheidswegen zodat het daadwerkelijk ook echt iets inhoudt en zodat ook zij beschermd worden tegen de zogenaamde tv paragnosten die dus puur aan verlakkerij doen. Wat mij en vele met mij: WEG MET DIE TV PARAGNOSTEN SHOWS !!!

    /   Reply  / 
 10. Karla

  Sorry Marijke, maar het feit dat jij er boeken over gelezen hebt, wil niet zeggen dat jij hier op deze manier over kan oordelen vind ik.

  Ik leg zelf ook al jaren de tarot en heb een eigen methode. Ook ik kijk niet naar kaarten die ondersteboven liggen. Dat wil niet zeggen dat de kwaliteit van de leggingen laag is.. Ik heb meerder collega’s die dit niet doen en ook die dat wel doen. Zo heeft iedereen z’n eigen methode… Ook dat is overigens wel in sommige boeken over de tarot te vinden hoor.

  Voor mediums geldt overigens ook dat iedereen zijn eigen methode heeft. De een heeft wel heel veel aan de naam van de beller, de ander niet.

  Groetjes,
  Karla

    /   Reply  / 
 11. Pastafarian nr. 4

  Inderdaad, als je naar de verschillende werkwijzen kijkt zou kaart lezen nooit kunnen werken. Dit omdat ze elkaar vaak regelrecht tegen spreken. Het is de interpretatie die geldt. Daarom maakt het ook niet uit of je kaarten, botjes, theebladeren, koffiedik of de stand van de sterren gebruikt.

    /   Reply  / 
 12. marijke

  Beste Karla, ook ik ben niet vreemd in die wereld en mij is wel zeer duidelijk bekend dat een omgekeerde kaart een heel andere duiding heeft dan een rechtopstaande kaart, als je een bepaald systeem gebruikt van kaartlegging moet je die ook gebruiken zoals ze bestemd zijn dit is met de opstaande en de omgekeerde legging, ook al zegt u dan het tegendeel. Ook bij de lenordmandkaarten geldt dat. Al degenen die de kaartlegging enkel rechtop gebruiken hebben maar 50% van het zicht van wat ze in werkelijkheid moeten vertellen er zijn wel degelijk paragnosten met mij die zich sterk maken om een goede kwaliteit en erkenning te krijgen maar dat zal niet lukken zolang mensen maar raak bezig zijn, ik zeg niet dat U uw best niet doet wel dat U op die manier een deel van de informatie mist, helaas zijn er heel veel duidelijke negatieve voorbeelden op tv te zien.

  In licht en liefde, Marijke

    /   Reply  / 
 13. Pastafarian nr. 4

  Ha die Marijke,

  Jij ook veel licht, liefde, en innerlijke focus enz. toegewenst. Als je je gaat bezig houden met hoe je die kaarten nou wel of niet moet neerleggen dan doe je hetzelfde als een goochelaar die met zijn rug naar het publiek gaat staan en er een blinddoek bij om doet: Je haalt de aandacht weg van waar het werkelijk om gaat: De interpretatie van het medium, waarzegger of wat dan ook.

  Het is vergelijkbaar met iemand die theeblaadjes leest en zegt dat het allemaal niet helemaal klopt omdat het groete thee had moeten zijn en niet Earl Grey.

    /   Reply  / 
 14. marijke

  Beste,

  Peren met appels vergelijking gaat niet op waarom dan begaafde en bekwame mensen op paranormaal vlak vergelijken met iemand die een klein beetje kaartleggen geleerd heeft, één die recht op de kaart legt en zomaar een verhaal vertelt wat niet klopt is dagelijks op tv te zien. Daarbij is een paragnost of medium begaaft om ook zonder hulpmiddelen te leggen en een kaartlegger moet het uit de kaarten halen dus daarom is het wel degelijk van groot belang dat de kaarten rechtop en omgekeerd liggen vb ligt de berg (lenormand) zijn het grote problemen die nog op te lossen zijn maar ligt de berg omgekeerd is het bodemloze put waaraan niks meer aan te doen is, hetzelfde met de tarot de hogepriesteres, de kaart rechtop: alles gaat positief verlopen, de kaart omgekeerd: u zal het lot ondergaan oftewel de rekening moeten betalen mijn inziens ligt daar wel degelijk een groot verschil in, de grote en bekende kaartleggers zal je altijd die methodes zien gebruiken, alleen door de wildgroei en iedereen denkt dat het een gouden zaak is krijg je dat velen zogenaamd je de kaartlegging kunnen leren en het zelf niet kennen want een bekwame zal altijd rechtop en omgekeerd leren. Zo is in het verre verleden voordat het een hype werd aan mij ook de kaarten geleerd hoewel ik ze totaal niet nodig heb.

    /   Reply  / 
 15. Pastafarian nr. 4

  En in de laatste zin geef je zelf perfect aan dat de kaarten of hoe ze gelegd worden er niet toe doen. Want het kan ook zonder kaarten. o.O

    /   Reply  / 
 16. Marijke

  Mijn beste Pastafarian, en daar ligt nu het verschil tussen a) een kaartlegger die de methode korrekt moet gebruiken en b) een paragnost die de kaarten niet nodig heeft. Snappie snappie ???

  In licht en liefde, Namaste en nog veel meer vanwege Marijke

    /   Reply  / 
 17. Pastafarian nr. 5

  Konischiwa en güten Tag Marijke,

  Als je dat onderscheid wilt maken vraag ik me af waarom je gaat leren kaart lezen als je het niet nodig hebt? Lijkt me nogal onzinnig.

  Ik zou je graag drie vragen stellen:

  - Wat kun je uit de kaarten opmaken?

  - En geloof je ook in al die andere vormen van Wichelarij?
  (Dus thee-blaadjes, darmen lezen, koffiedik kijken, krab-sporen in een bak troepjes (Kameroen style), knoken lezen, horoscopen, numerologie, bibliomansie, graancakejes in water, longen van een witte lama bestuderen, rimpels in billen (ja, ze bestaan allemaal echt!) etc.)

  - Hoe denk je dat het werkt?

  Bij voorbaat mijn dank, dewa mata en tot vriedig.

    /   Reply  / 
 18. Luitzen de Graaf

  Ik vind zeker dat Jan de Wit hier werk van moet maken, want sommige mensen komen hierdoor in serieuse problemen. Deels kan de schuld gelegd worden bij de beller, maar deels ook zeker bij de comercieele zender, die zijn hier puur met misbruik en uitbuiterij bezig. Suc6!

    /   Reply  / 
 19. freecatje

  Heb net de uitzending gezien op NOS 1, wat me hier echter opvalt is dat enkel astro tv genoemd wordt dat uitgezonden wordt door SBS maar men vergeet blijkbaar dat RTL een zelfde programma uitzendt Astrotijd genaamd en waar er op SBS nog wat bekwame paragnosten zitten is de bezetting op Astrotijd miseberabel slecht te noemen zie artikel in het belgische dagblad de Morgen: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/359868/2008/07/26/Porno-industrie-zit-achter-Astro-TV.dhtml.
  En daarbij komt nog dat SBS zendtijd verkocht heeft en RTL het zelf uitbaat of beter gezegt uitbuit waarmee ze anderen die bij hen adverteren zeer veel tekort doen maar ja, wat wil je, als je met de sexmafia in zee gaat zoals RTL doet. Dames en Heren, laat U de kaarten lezen door Dames die niet meer voldoen achter de glazen venstertjes !!! Succes verzekerd, weet enkel niet op welk gebied …

    /   Reply  / 
 20. Simone

  qoute:
  Even mijn mening over het geheel, als ik naar die programma’s kijk, net zoals gisteren naar éénvandaag waarin Tess de kaarten legde ook dat zie ik ook bij die andere para-programma’s dat ze de kaarten schudden en rechtop leggen, ik heb zeer veel boeken daarover gelezen en er komt steeds terug dat rechtop en omgekeerd totaal verschillende betekenissen heeft dus dat is niet haalbaar door kaarten te schudden en duidt dus aan dat inderdaad de kwaliteit van degene die op tv komen zeer laag is en dus onbetrouwbaar terwijl ook de privacy van de beller schenden doordat ze naam etc. moeten weten wat dus absoluut niet nodig is, ik heb andere en betere ervaringen met online paragnosten dewelke ook thuispraktijken er op na houden en wie in hoge mate de privacy beschermen.
  Paragnosten/alternatieve genezers helemaal in de hoek drukken is mijn inziens ook foutief daar er hele bekwame onder zitten én vaak (spreek uit ervaring) een echte hulp zijn waar reguliere hulp niet baadt en als je die alternatieven hoort smeken ze ook om erkenning met daarbij behorende testen via overheidswegen zodat het daadwerkelijk ook echt iets inhoudt en zodat ook zij beschermd worden tegen de zogenaamde tv paragnosten die dus puur aan verlakkerij doen. Wat mij en vele met mij: WEG MET DIE TV PARAGNOSTEN SHOWS !!!

  Ten eerste is Tess Kuling een grote oplichtster die bij Astro TV zwaar door de mand viel. Het lukte haar niet wat Sonia, Carolien en Edward wel lukte en dat is het doen van goede waarnemingen zodanig dat zij de kijker kon boeien. Vanwege haar slechte prestaties is zij toen van Astro TV weggehaald.

  Ten tweede dient een paragnost in te voelen op de energie van de cliënt. kaarten zijn absoluut niet belangrijk bij een echte paragnost! Het zou van de gekke zijn als wij onze waarnemingen lieten afhangen van een paar kaartjes die we trekken! Kijk en dat is nu kwakzalverij! Dat soort mensen maken onze naam als paragnost kapot!
  Bij het zesde zintuig gebruiken de paragnosten toch ook geen kaarten om waarnemingen te doen? Derreck Ogilvy gebruikt toch ook geen kaarten? Char toch ook niet?
  Bij Sonia en Carolien zie je toch ook in de uitzending dat zij de kaarten leggen ter ondersteuning? Je ziet toch duidelijk dat het gaat om de waarneming?
  Ik vind Astro TV bij SBS 6 een zeer hoogwaardig programma en bij RTL 4 worden ze ook steeds beter!
  Weg met TEss want zij heeft live op tv laten zien dat zij een oplichter en een charlatan is!
  Het zou me trouwens niets verbazen als zij dit bericht zelf heeft geplaatst haar kennende :-)
  Groeten Simone

    /   Reply  / 
 21. Isabel Blanco

  Het probleem zit em in meerdere zogenaamde experts op Astro TV. Je mag bij een aantal gerust twijfelen aan wat ze wel en niet kunnen. Dat tarot verhaal heb ik bij meerderen gezien en geloof me het klopt niet op die manier. Het moet heel anders gelegd worden, sterker nog, de kaarten moeten door de vrager worden geschut!!!! In de kaart moet namelijk de energie van de vrager komen. Dus als de expert zelf de kaarten schud is het niet goed he.

  Op mijn paranormaal.blog zal ik nog meer aan Astro wijden daar waar het de nep experts betreft.

  Let wel ik ben tegen een verbod, maar het mag op een aantal punten zoals kosten en experts wel veranderen. Mensen moeten niet opgelicht worden.

  Gr

  Isabel

    /   Reply  / 
 22. Layla

  Geef ook je mening in de poll aan de rechterkant op deze site!

  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 23. Simone

  Hoi Isabel,
  Het is maar net hoe je werkt. Een paragnost voelt in op de energie van de cliënt. Het gaat niet om de kaarten.
  Nogmaals, Derrek Ogilvy gebruikt ook geen kaarten, Char ook niet, Sonia gebruikt ze maar zegt altijd dat het gaat om wat zij voelt, en dat de kaarten maar een klein hulpmiddel zijn. En toch zijn de readings fantastisch.
  Het gaat dus niet om de kaart die getrokken wordt, het gaat om het gevoel dat je krijgt bij de client.
  De mensen bij Astro TV van SBS 6 en NET 5 worden deskundig gescreend door 2 mediums een deskundige en ik geloof zelfs door de paragnosten die op tv zijn.
  Er wordt dus een top service geboden en alle medewerkers zijn zeer goed opgeleid.
  In die zin klopt jou waarneming niet, er werken zeer deskundige spiritueel specialisten bij Astro tv op NET 5 en SBS 6…
  Jij maakt een klassieke beginnersfout Isabel, en dat is werken vanuit de regeltjes en niet werken vanuit het hart. Heb vertrouwen dat als jij de intentie hebt anderen te helpen dat er geen regeltjes hoeven te zijn. Heb er vertrouwen in dat jij ook de antwoorden doorkrijgt via de telefoon. Verbreed je horizon en blijf niet vastzitten in oude vastgeroeste overtuigingen die jou niet verder brengen dan waar je nu bent.
  Groeten Simone

    /   Reply  / 
 24. sandra

  hallo allemaal,ik zelf heb helaas allemaal negatieve ervaringen met het hele astro gebeuren dus day wil zeggen op alle zenders waarop het komt heb ik wel meerdere keren gebeld..1ding is bij hun allemaal het zelfde;JE WORDT NOOIT DOOR VERBONDEN NAAR DE STUDIO,tenminste jullie willen niet weten hoe vaak ik dat geprobeerd heb!
  weg al mijn geld,maar GEEN consult,maar zoals ik al zei;weg 80cent en bei de andere zender;weg 1.30……….dit hele verhaal is al 1negatieve punt,van de zovele die ik heb

    /   Reply  / 
 25. sandra

  ik heb dus ook naar de prive lijnen gebeld met een specifieke vraag en ben begonnen met tarot kaarten,nou geloof mij nou ik heb van vier verschillende mensen vier verschillende antwoorden gehoord!!!!
  heb tevens ook gevraagd wat de termijn was wanneer iets ongeveer kon gaan gebeuren nou ook daar werden verschillende antwoorden op genoemd,de ene zei binnen 6maanden ,de andere zei binnen 9 maanden en weer de andere zei binnen 20 maanden,en de 4epersoon zei dat ze NOOIT een tijd,maand,jaar kunnen noemen wanneer iets gaat gebeuren!

    /   Reply  / 
 26. sandra

  en toen heb ik eens voor de verandering PENDELEN gekozen,nou ook daar werd ik niet vrolijk van…
  de ene zei dat iets NOOIT gaat gebeuren en de ander gaf het antwoord;zeer korte termijn!

  ik heb ook helderziende/heldervoelende aan de telefoon gehad,nou jullie raden het vast al…………….ook geen duidelijkheid dus..

  ik bel vanaf nu NOOIT meer daar naar toe,mijn telefoon rekeningen lopen ZEER hoogop daar door,en ehh dat komt niet alleen door dat ik zovaak gebeld heb,maar ook omdat je ALTIJD nog een heel menu langs moet voor dat je eens iemand aan de lijn krijgt,en als je op internet gaat kijken wie er online is en niet ingesprek en denkt JA MET HAAR WIL IK SPREKEN?dan kan je het vergeten want dan krijg je in eens te horen dat ze dus WEL ingesprek is!!!!!!

  dus van mij mag die hele zooi van zowel internet als tv afgehaald worden..geldklopperij is het dus zeker!!!!

    /   Reply  / 
 27. sandra

  en oja 1ding;

  CHAR IS WEL DEGELIJK NEP!
  ik heb er laatst nog een filmpje van gezien,ik geloof dat dat op youtube was,dus dan kunnen jullie het ook zien!

  en ik hoop dat als er dus echt een echte paragnost/astroloog of weet ik wat rond loopt,zich ver van de internet en tv vandaan houdt,want dan houden ze hun naam tenminste nog tengoede,zolang dit op tv enzo blijft komen denk ik niet dat de echte proffesoinele hier blij mee zijn…

  ik heb laatst nog gehoord dat de echte zich liever hier ver van het tv gebueren vandaan houdt,of het waar is weet ik dus niet

    /   Reply  / 
 28. Sjaak

  Beste Sandra,

  Ik denk dat de stelling dat Char nep is (dus niet echt met geesten kan praten, zoals ze dat zelf aan geeft) niet voor iedereen klopt. Voor mensen die geloven dat haar antwoorden van overledenen afkomstig zijn is Char zo echt als maar kan. Ik denk dat dit voor alle paranormaal begaafden geldt: Ze zijn zo echt als dat jij vindt dat ze zijn. Als jouw ervaring is dat Char een truukje uit haalt dan is Char voor jou niet echt (meer?) Als je overal truukjes ziet dan geloof je al snel niet meer zo hard. Als je nergens of zelden truukjes ziet dan geloof je een stuk steviger.

  Onderschat nooit de kracht van de suggestie. Hypnotiseurs en mentalisten maken hier dankbaar gebruik van, met soms spectaculaire resultaten. Derren Brown is op het moment een populair mentalist. Op YouTube kun je zien hoe hij 9 schakers verslaat, voor meerdere mensen een extreem accuraat horoscoop schrijft, “dingen van iemand weet die hij zogenaamd niet kan weten”, een vergeetachtige kerel een halve bibliotheek kan laten onthouden, een oud vrouwtje erg goed leert pokeren, betaalt met blanco papier, de zon kan laten verdwijnen, iemands geheugen kan wissen, iemand dronken kan voeren zonder alcohol te gebruiken en nog veel veel meer.

    /   Reply  / 
 29. Luitzen de Graaf

  Volgens mij is het een soort geloof en als je achter elkaar verschillende leggingen doet, dan weet ik ook niet wat de kwaliteit. Volgens mij is dat dan ook niet de bedoeling van Tarrot. Wat er over regels wordt gezegd, daar ben ik het wel mee eens. Eigenlijk zijn er geen regels voor en maakt het ook niet zoveel uit hoe je legt. Ik denk ook niet dat mensen moeten denken dat ze hiermee hun problemen kunnen oplossen. Gaat meer om een duwtje in de goede richting en die is volgend mij ook niet aan tijd verbonden. Gaat er meer om dat je iets doet. Doe gewoon wat anders om jezlef verder en beter te leren kennen en daarmee kan je soms heel goed je dagelijkse problemen oplossen…

    /   Reply  / 
 30. Pingback: De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2008 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>