Opleiding tot Paranormaal Therapeut op HBO Niveau

Wist je dat er een opleiding tot Paranormaal Therapeut op HBO-niveau bestaat? De opleiding wordt gegeven door het Ester College in Almere, dat in 1988 speciaal is opgezet voor deze specifieke opleiding. De opleiding is in 2002 volledig vernieuwd. Binnen deze vernieuwing zijn alle laatste onderwijskundige ontwikkelingen, zoals persoonlijk opleiding plan (POP), buitenschoolse stage en intervisie opgenomen.

Het Ester College is een kleinschalige opleiding met maximaal 80 studenten, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Er wordt gewerkt met een studiecoach, praktijkbegeleider en mentoren. Daarnaast kunnen alle docenten buiten de lesdagen om worden geraadpleegd bij vakinhoudelijke vragen.

De opleiding kenmerkt zich verder door een grote praktijkgerichtheid. Dit komt tot uitdrukking in het lesprogramma en wordt ondersteund door de unieke samenwerking met de NVGN beroepsorganisatie. Over de afgelopen 5 jaar heeft 90% van de afgestudeerden een aanvraag tot beroepsregistratie ingediend bij de NVGN. Van deze groep is tot op heden 70% nog steeds werkzaam als geregistreerd paranormaal therapeut.

Het opleiding- en bijscholingsprogramma van het Ester College zijn continue in ontwikkeling om blijvend te voldoen aan de eveneens snel veranderende eisen binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Naast toetsing door de beroepsorganisatie NVGN, wordt deelgenomen aan onderzoeken door de Consumentenbond en andere externe organisaties. Hiermee worden de kwaliteit van het lesprogramma en organisatie van het Ester College gewaarborgd.

(Bron: Ester College)

Lees ook:Open dag Ester College
Lees ook:CIVAS komt met HBO-opleiding ‘Medische basiskennis’
Lees ook:Allereerste havo/vwo doe-school met aandacht voor spiritualiteit
Lees ook:Nu ook mindfulness bij Civas
Lees ook:Beroepsopleiding aurahealing

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Opleiding tot Paranormaal Therapeut op HBO Niveau

 1. Paapsgezind

  Een opleiding op ‘HBO-niveau’ betekent nog niet dat het een echte HBO-studie is. Dit is gewoon geldklopperij en kwakzalverij van het hoogste niveau.

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Nogmaals, als je alleen maar kritiek heb, wat doe je dan op dit blog??????!!!!!

    /   Reply  / 
 3. Linda

  Nou, inderdaad zeg, dit wordt wel een beetje vervelend nu!

    /   Reply  / 
 4. Jeroen

  Verschrikkelijk dat dit soort belachelijke praktijken gefinancieert worden door de overheid. Dit is niet anders dan kwakzalverij, oplichterij en een schande voor het Nederlands onderwijs als je het mij vraagt!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>