Onderzoek naar voorspellende dromen

Sinds begin februari is het mogelijk via Internet mee te doen naar een onderzoek over voorspellende dromen. via de speciale site van het parapsychologisch Instituut kan men meedoen met dit onderzoek.Het onderzoek wordt geleid door Drs. Mensink.

De vragenlijst is een onderzoek naar droomervaringen, die ook een speciale invloed hebben of van bijzondere kwaliteit blijken te zijn in iemands bestaan.

Begeleider van dit onderzoek is Dhr.D.Bierman die als professor verbonden is aan de UVA (Universiteit van Amsterdam) en al jarenlang verbonden is aan het instituut van Parapsychologie. Sinds 1 januari is hij als professor werkzaam bij de organisatie van Humanistiek. Het onderzoek zal met de resultaten als presentatie geboden worden in de USA op de jaarlijkse Internationale dromenconferentie, die dit jaar in Sonoma, California wordt gehouden van 28 juni tot en met 3 juli 2007.

Wil je meedoen aan dit onderzoek en de vragenlijst invullen? Ga dan naar de site.

(Bron: Parapsychologisch Instituut)

Lees ook:12 mei: Dag van de Parapsychologie
Lees ook:Dag van de Parapsychologie
Lees ook:Cursussen van het Parapsychologisch Instituut
Lees ook:Cursus ‘Meer doen met de I Tjing’
Lees ook:Vandaag Dag van de Parapsychologie

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Onderzoek naar voorspellende dromen

 1. Karla

  Hey, dat is leuk. Mag iedereen daar aan mee doen?

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Jahoor, Karla, als ik het zo zie op de website wel!

  Liefs,
  Layla

    /   Reply  / 
 3. Piet Roos

  Geachte mw. Mensink,

  Hoewel ik mee gedaan heb aan uw droomonderzoek heb ik geen bericht van ontvangst gekregen noch een melding hier boven dat ook ik gereageerd heb op uw vraag. Gelieve mij z.s.m. te antwoorden en/of te ontmoeten. Ik overweeg de inspectie gezondheidszorg in te lichten over het parapsychologisch instituut. Graag uw antwoord.

    /   Reply  / 
 4. Karla

  Hallo Piet,
  Deze site is niet van het parapsychologisch instituut, dus ik denk niet dat je een reactie moet verwachten.

    /   Reply  / 
 5. hermine mensink

  iedereen die de vragenlijst invult kan ooit antwoord verwachtn als het emailadres is ingevuld, inderdad bestaat er geen direkte reactie na invulling maar tot nu toe zijn er 101 ingevulde lijsten en datbetekent dat er veel belangstelling is voor invulling van de vragenlijst! Jij ook bedankt voor je invulling,

  hgr Hermine

    /   Reply  / 
 6. Piet Roos

  Waarom heb ik nog geen reactie ontvangen op mijn deelname aan het droomonderzoek door drs. Mensink? Gaarne uw reactie per ommegaande.

    /   Reply  / 
 7. Layla

  Hallo Piet, Zoals Karla al eerder liet weten is deze website niet van drs Mensink of van het parapsychologisch instituut. Misschien kun je daar beter een e-mail naartoe sturen.

  Groetjes, Layla

    /   Reply  / 
 8. Linda

  Hardleers, Piet?

    /   Reply  / 
 9. hermine mensink

  Op dit moment doe ik het onderzoek onder eigen naam en is Dhr.D.Bierman geen begeleider van dit onderzoek, gaarne wil ik dan ook dat bij het parapsychologie dit op de website duidelijk staat vermeld zodat niet zijn naam ,maar mijn naam in de tekst komt wat droomonderzoek naar voorspellende dromen betreft.Aangezien ik auteursrecht heb en Dhr.Bierman niet is er een boeteclausule als hij niet met onmiddelijke ingang overal zijn naam weghaalt wat betreft mijn onderzoek naar voorspellende dromen op http://www.dreamresearch.nl en http://www.dreamresearch.enquete.php.nl
  Dank u voor de juiste vermelding van mijn naam en het verspreiden van de juiste gegevens. IK was nl de eerste die het onderzoek ging doen en werk vanaf mijn twaalfde met dromen en dromenonderzoek en Dhr. Bierman zou niet op het idee zijn gekomen als hij niet via mij alle info had ontvangen en nu heeft hij zonder mijn goedkeuring de parapsychologie site duidelijk in gebruik genomen voor ik de gegevens op mijn eigen website heb kunnen zetten. Ik zal er nog publikaties aan besteden nu ik inmiddels ook de Engelse vragenlijst beantwoordingen heb ontvangen.
  6/7/8/9 September ben ik in Lincoln in de UK
  waar ik een presentatie over voorspellende dromen zal geven, net als in juli in Sonoma,California USA dit jaar.
  Ik ben een boardmember van IASD de internationale organisatie voor de studie van dromen en ik stimuleer veel mensen in mijn praktijk als psychotherapeut om met hun dromen te werken en te verwerken wat er naar boven komt in hun dromen.
  Voor info tel. 0610018351 of een email aan [email protected]
  ook aanwezig op de open dag in Boijmans van Beuningen museum op zaterdag 29 september in Rotterdam. Komt allen! Tevens opening van tentoonstelling over surrealisme(Dali,Margritte en anderen)Tot ziens,
  Hermine

    /   Reply  / 
 10. hermine mensink

  Voor alle begrip
  Er is dus geen parapsychologie site voor mijn onderzoek, maar mijn eigen website
  http://www.dreamresearch/enquete.php.nl voor de nederlandse versie en http://www.dreamresearch.nl
  voor de Engelse versie. Mijn zoon heeft rechten gestudeerd met specialisatie auteursrecht en merkenrecht, op dit moment mag er geen enkele verwijzing meer naar de parapsychologiesite staan, omdat het alleen mijn onderzoek is en ik het alleen recht heb van publicatie zowel op de eigen website als landelijk om publicaties te doen en lezingen te geven over mijn onderzoek, wat ik nu doe in samenwerking met andere mensen.
  Wie info wil kan zich hierover verder tot mij wenden op [email protected]
  of mijn praktijkadres Achillesstraat 79
  1076 PX te Amsterdam voor advies of therapie
  in de Praktijk voor Psychotherapie.
  met vr.groet, Hermine

    /   Reply  / 
 11. Paul van den Broek

  De voorspellende dromen komen steeds vaker uit.Ik heb hier problemen mee.
  Het is begonnen met de Bijlmerramp….
  Daar ben ik erg van geschrokken. Daarvoor had ik “kleinere”voorspellende dromen.

    /   Reply  / 
 12. Paul van den Broek

  het begon met kleine voorpellingen maar toen de Bijlmerramp uitkwam ben ik hevig geschrokken.
  Ook daarna nog verschillende nare voorspellingen.
  Wat moet ik er mee en hoe moet ik hier mee omgaan. Het komt steeds vaker voor.

    /   Reply  / 
 13. John Van Meirvenne

  Omdat ik vandaag weer een erg rare droom had over zeediertjes en vissen die in zeewater het appartement kwamen binnendrijven en het water zo’n halve meter hoog stond, begon ik eens te zoeken naar verklarende dromen en kwam ik deze site tegen en toevallig ook een bericht over kleine voorspellingen van de bijlmerramp. Toen dacht ik om mijn droom van jaren geleden die ik nog herinner alsof het gisteren was, op mail te zetten. Ik was toen nog vrij jong, rond de 25. Ben nu 48.
  Op een woensdagavond droomde ik vrij levensecht dat een groot vliegtuig neerstortte temidden van 2 grote appartementsblokken die schuin tegenover mekaar stonden. s’Morgens voelde ik me daar wat ellendig over maar besteedde er verder geen aandacht aan.
  Vrijdag zat ik op kantoor (exportafdeling) en in de post had ik een boekje gekregen over de 50 grootste bedrijven van Israël. Tijdens de lunch zat ik wat te bladeren en heb toen eigenlijk enkel over El Al gelezen, zomaar want ik wist niet van welke maatschappij het vliegtuig uit mijn dromen was.
  Zaterdagavond zag ik rond 20u het speciale newsbulletin op tv en toen was ik geparalyseerd en heb een half uur gehuild watn de beelden, hoe het gebeurd was enz. was volledig identiek als mijn dromen drie dagen tevoren. Later en ook nu nog heb ik vaak dat ik van situaties droom die tot enkele weken,maanden later uitkomen, alleen kan ik ze niet altijd een exacte locatie geven en vaak zijn het gelukkig ook maar gewone levenssituaties en niet steeds rampen.

    /   Reply  / 
  1. palinckx

   grote leugennaar jij bedrieger betrouw deze niet mensen

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>