Waar wetenschap het occulte ontmoet

In het juni/juli-nummer van Elf Fantasy Magazine, tevens het vijftigste en dus een feestnummer, staat het eerste artikel in een serie van Thomas Olde Heuvelt onder de noemer ‘Waar wetenschap het occulte ontmoet’. De serie artikelen moet de lezer aan het twijfelen brengen over het verband tussen magie en het bovennatuurlijke tegenover moderne psychologie en exacte wetenschappen.

Voor Elf Fantasy Magazine zoekt Thomas Olde Heuvelt de grenzen tussen het aantoonbare en het verborgene op. In zijn eerste, overigens leuke en interessante, artikel gaat hij in op de zoektochten van zowel wetenschappers als gelovigen en behandelt hij de onderwerpen metafysica en mysticisme.

In het volgende nummer, wat in augustus verschijnt, heeft Olde Heuvelt het over dromen en kwantumfysica. ‘Zijn dromen bedrog of juist niet?’ vraagt hij zich af. Ook zal hij het hebben over spirituele gebruiken van Sjamanen en Inuit.

(Bron illustratie: Elf Fantasy)

Lees ook:Nieuw: Yoga magazine
Lees ook:Glow in de dark-cover voor Happinez
Lees ook:Hoe geloven hip werd…
Lees ook:De maand van de droom
Lees ook:Spiegebeeld over het eerste Cultural Creative Nieuwjaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>