Populariteit graancirkels neemt toe

Het is even stil geweest rond het fenomeen graancirkels, maar het lijkt erop dat deze mysterieuze patronen in gewassen opnieuw aan bekendheid winnen. Dit komt mede door de stichting Circular Site, die in 1994 werd opgericht Janet Ossebaard, graancirkelonderzoeker, -fotograaf en auteur.

Graancirkels worden over de hele wereld gevonden in verschillende gewassen (graan, tarwe, rijst, mais, gras, etc.), maar ook in sneeuw en ijs. Het hoofd niet altijd te gaan om een cirkel, maar bijvoorbeeld ook een driehoek of een combinatie van verschillende vormen.

Volgens Janet Ossebaard van Circular Site wordt het gros van alle graancirkels niet door mensen gemaakt. Het BLT Research Team, dat graancirkels over de hele wereld onderzoekt, zegt dat graancirkels ontstaan doordat in de hogere atmosferen van de aarde (de ionosfeer) een plasmavortex ontstaat. Dit is een soort wervelende kolom van geïoniseerde (elektrisch geladen) lucht die niet met het blote oog te zien is, maar wel te meten. "De vortex komt vanuit de ionosfeer als een draaikolk op de aarde afgesneld, sterk elektrisch en magnetisch van aard en tevens voorzien van een energie die veel lijkt op magnetronenergie: microgolven. Op het moment dat de vortex de aarde raakt, ontstaat er een graancirkel," vertelt Ossebaard op haar website.

De stichting Circular Site is opgericht om mensen te informeren over graancirkels en om het fenomeen meer onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Hiertoe worden onder andere exposities, lezingen en ervaringsdagen georganiseerd. Wie meer wil weten over graancirkels of over de stichting kan een kijkje nemen op www.circularsite.com.

(Bron illustratie: www.circularsite.com)

Lees ook:Graancirkel-lezingen in september
Lees ook:Janet Ossebaard levert bewijs voor graancirkels
Lees ook:Vanavond in Qir: Graancirkels, Heilige Geometrie en Appelglieven
Lees ook:13 januari lezingendag ‘De Bron van de Cirkel’
Lees ook:Robbert van den Broeke “afgemaakt en vernederd door de pers”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>