Verras een vriend(in) met een gratis Lucky Buddha Tassenhanger van KAYA

Lucky Buddha, zo heten deze prachtige Tassenhangers aan een leren koordje. De authentieke amuletten komen van Thaise markten en Tempels en zijn vaak door monniken vervaardigd. Zij verwerken er geheime en gezegende ingrediënten in zoals bloemen, kruiden en hars. Op de achterkant van elk amulet staan Thaise spreuken voor een gelukkig leven. Men gelooft dat zo’n talisman bescherming en geluk brengt aan de eigenaar. Niet zo gek dat deze amuletten in Thailand zelf ook enorm populair zijn. En jij kunt nu zo’n amulet winnen voor je vriendin, moeder of zus! KAYA Sieraden geeft Spiritualiteit.blog.nl namelijk de mogelijkheid om drie van deze prachtige tassenhangers weg te geven.

Over KAYA Sieraden
KAYA Sieraden is een webshop met prachtige sieraden, die allemaal iets ‘liefs’ hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mathing Mom & Me sieradenlijn? En ook voor speciale gelegenheden zoals een geboorte, doop, de Eerste Heilige Communie, vader- of moederdag zijn er prachtige dingen verkrijgbaar in de website van KAYA.

Boeddha Sieraden van KAYA
Maar het meest bekend staat KAYA Sieraden toch wel om haar Boeddha Sieraden. Zo kon je vorig jaar zomer op dit blog lezen over de nieuwe sieradenlijn, Lucky Boeddha. En sinds maart 2013 zijn er zelf boeddha sieraden voor je tas!
Van elke Lucky Boeddha Tassenhanger is er maar één, je hebt dus gegarandeerd een uniek exemplaar aan je tas. Je ontvangt je talisman aan een bijpassend leren koord van 24 cm.

Dubbel geluk met Lucky Boedhha
De Lucky Boeddha amuletten brengen niet alleen de drager geluk, maar ook kansarme kinderen in Gambia. Per bedrag doneert KAYA een bedrag aan stichting Eduki zodat een kind in Gambia één week naar school kan. KAYA weet dus hoe belangrijk het is om wat voor een ander te doen!
Op dit moment worden vijf kinderen ondersteund en is KAYA officieel erkend door stichting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Win een Lucky Buddha Tassenhanger
In het kader van deze themamaand ‘doe wat voor een ander’ kun jij nu een Lucky Buddha Tassenhanger winnen voor een ander! Misschien is dit wel een geweldig cadeau voor je zus, je vriend(in) of je moeder… Dan is nu je kans om haar (of hem) nu te verwennen! Hoe maak je kans? Reageer onder dit bericht door te vertellen voor wie jij de tassenhanger wil winnen en waarom. Wanneer jij een van de gelukkigen bent ontvang je een e-mail waarin gevraagd wordt om het adres waar het cadeau naartoe gestuurd kan worden.

P.S.: Houd spiritualiteit.blog.nl deze maand in de gaten voor nog een leuk cadeautje van KAYA sieraden en andere interessante winacties!

Voor wie wil jij een Lucky Buddha Tassenhanger winnen?

Lees ook:Lucky Boeddha’s brengen dubbel geluk (met lezerskorting!)
Lees ook:Shop met korting bij KAYA sieraden
Lees ook:Wat betekent Vrijdag de Dertiende voor jou?
Lees ook:Trend: buddha zeep
Lees ook:Boeddha was ook maar een mens

55 Reacties // Reageer

55 thoughts on “Verras een vriend(in) met een gratis Lucky Buddha Tassenhanger van KAYA

 1. Tineke

  Ik zou de lucky Buddha tassenhanger graag voor mezelf winnen omdat ik wel wat geluk kan gebruiken ben al heel lang zonder werk werk wel al sinds 2009 als vrijwilliger maar kan geen betaalde baan vinden die ik zo graag zou willen hebben om me weer eens vrij te kunnen voelen en niet steeds afhankelijk te zijn van anderen.

    /   Reply  / 
 2. Jamie en Giulia

  Wat is dit leuk!:-)))
  Onze mama is volgende week jarig. Zij vindt dit een hele mooie hanger.
  Zij is zo een lieve mama die altijd voor ons klaar staat. En omdat wij toch ook af en toe last hebben van puberkriebels gunnen wij haar dit kado.
  Want ook voor haar werk in de zorg kan zij nu heel veel geluk gebruiken.:-)))

    /   Reply  / 
 3. Jannie

  Ik zou hem graag aan onze dochter geven die voor haar stage naar Spanje gaat. Voor haar (en voor ons) best spannend want ze is nog nooit op haarzelf aangewezen geweest. Het zou een super kadootje zijn om haar zo wat geluk mee te kunnen geven.

    /   Reply  / 
 4. wesley

  Ik wil graag mijn zusje lief hiermee verrassen,
  ze is onlangs op haar zelf gegaan en
  dat vind ik grote klasse!

    /   Reply  / 
 5. Bram

  O wat een leuke tassenhangers! Ik ga eens kijken wie ik hiermee zou kunnen verrassen.. :)

    /   Reply  / 
 6. Bruno

  Ik zou de hanger graag aan mijn vrouw geven die het geluk ervan goed kan gebruiken. Ze is een uit de duizend en ze verdiend geen bloempje maar een boeddha hangertje.

    /   Reply  / 
 7. Kitty

  Ik gun de hanger heel erg aan mijn lieve vriendin Conny. Ze is al meer dan een jaar bezig om de kanker in haar hoofd en lichaam te verslaan. Haar motto is: ik blijf positief want het zit niet in mijn botten en in mijn lever. Ik hou van mijn lieve vriendin om haar kracht en positiviteit. We zijn allebei gek op spirituele dingen. Ik weet zeker dat ze dit helemaal geweldig zal vinden.

    /   Reply  / 
 8. Jozef

  Voor mijn tante, zij heeft me de afgelopen weken hard geholpen met het verhuizen naar mijn nieuwe woning.

    /   Reply  / 
 9. Anita H.

  Voor mijn zus. Omdat ze een zeer nare periode achter de rug heeft, binnenkort gaat verhuizen (“nieuw begin”) en omdat ze sowieso iets met boeddha’s heeft.

    /   Reply  / 
 10. Nina

  Voor mijn lieve dochter! Alleen zij en ik weten waarom…..

    /   Reply  / 
 11. Jacqueline

  Voor mijn dochter zei verdiend het om wat extra geluk in haar leven te krijgen!

    /   Reply  / 
 12. Bianca

  Voor mijn dochter met talent voor waterpolo. Allemaal dezelfde tassen je kent t wel ;)

    /   Reply  / 
 13. iris

  mijn oma van 82 verdient dit mooie geschenk. Ze heeft de afgelopen weken moedig getoond hoe flexibel ze ondanks haar bejaarde leeftijd nog is en hoeveel kracht ze nog kan opbrengen om de wereld te nemen zoals die is. Ik bewonder haar en zou haar op deze manier willen laten weten dat ik dat doe en hoeveel ik natuurlijk van haar hou.

    /   Reply  / 
 14. Linda Raaijmakers

  Voor een vriendin die altijd voor me klaar staat. Zij brengt regelmatig iets voor me mee zoals een Buddha big shopper, een chakra glasketting enz. Dus ik wil nu iets voor haar winnen wat zij helemaal geweldig vindt.

    /   Reply  / 
 15. linda voskuil

  voor mijn schoonmoeder omdat ze ons enorm help met het regelen van ons huwelijk en dit zou ze helemaal geweldig vinden,,

    /   Reply  / 
 16. van erum maria louisa

  voor de kleinkinderen

    /   Reply  / 
 17. Maud

  Voor mijn lieve vriendin Geertje! Zij heeft me een aantal jaar geleden een Buddha beeldje gegeven toen ik wel wat geluk kon gebruiken, en dit is een mooie kans om iets voor haar terug te doen. Bovendien is zij vannacht teruggekomen van 11 weken vrijwilligerswerk in Gambia. Ik weet zeker dat ze deze tassenhanger dus een heel mooi aandenken zal vinden, en nu ze de situatie in Gambia met eigen ogen gezien heeft zal ze blij zijn met elke steun die ze de kinderen daar kan geven!

    /   Reply  / 
 18. Bjorn Gijsberts

  Voor mijn moeder want ze werkt hard,voed mij (15 jarige puberzoon met autismevorm) alleen op en negeert de tekens van haar lichaam als die zeggen dat ze te veel hooi op haar vork neet,kortom ze kan wel wat steun gebruiken !

    /   Reply  / 
 19. Lisanne H

  Lijkt mij heel erg mooi om voor mijn moeder te winnen, die 5 kinderen heeft waarvan 1 autisme heeft.. En dat is erg zwaar.

    /   Reply  / 
 20. Sophia Amesz

  Ik zou deze tashanger voor mezelf willen winnen omdat ieder klein beetje extra geluk altijd welkom is

    /   Reply  / 
 21. Sandra

  voor mijn allerliefste vriendin, een mooi gebaar om te laten zien hoe blij ik met haar ben :-)

    /   Reply  / 
 22. Anita

  Ik zou hem aan mijn beste vriendin willen geven, omdat ze door ziekte en pech achtervolgd wordt. Dit kan misschien alles wel weer voor haar in haar voordeel keren, dat gun ik haar zo!!!

    /   Reply  / 
 23. Jose Mostert

  Voor mijn beste vriendin, die komend jaar weer naar België moet met haar man voor een behandeling in de fertiliteitskliniek daar…

    /   Reply  / 
 24. Sjors

  Voor mijn moeder, om haar te bedanken voor de jaren dat ik in mijn ouderlijke huis heb doorgebracht.

    /   Reply  / 
 25. Marina

  Voor mijn moeder. Binnenkort moet ze geopereerd worden en elk beetje geluk kan ze dan wel gebruiken!

    /   Reply  / 
 26. Anne

  Kan zelf best wel wat geluk gebruiken en zou deze tassenhanger ook graag dagelijks meenemen.
  Helaas mag je een Buddha zelf niet kopen, maar cadeau krijgen en dit is dus een kans…

    /   Reply  / 
 27. Bets

  Ik gun het mijn moeder die wel een goed ruggesteuntje kan gebruiken. Zij heeft al veel meegemaakt aan ziekte en verdriet. met deze mooie budha hanger voor aan haar tas heeft ze hopelijk het geluk dat ik haar meer dan ooit toe wens

    /   Reply  / 
 28. Nina

  Voo mijn zusje.
  man is alcholist , zelf herstellend van een hevige burn out. Nu blijkt dt haar dochter zwaar ADHd heeft. Zwaar . Een opstekker kan ze wel gebruiken.en hopelijk lacht het geluk haar weer een beetje toe

    /   Reply  / 
 29. lies

  Ik wil deze tassenhanger voor mijn schoonmoeder winnen omdat ik zeer blij ben dat zij de oma is van mijn dochtertje. Het is de enigste oma die ze heeft aangezien mijn eigen moeder is overleden toen ik zelf nog jong was.

    /   Reply  / 
 30. Petra

  Mijn dochter heeft’t op dit moment niet gemakkelijk. Wat “troep” uit haar verleden speelt op en ze heeft wat moeite om de toekomst te zien. Heel graag wil ik haar wat geluk brengen en zo laten zien dat ik hartstikke trots op haar ben en zeker weet dat ‘t allemaal goed komt.

    /   Reply  / 
 31. Lisa

  Ik wil hem graag winnen voor mijn moeder, omdat ik vind dat zij alle geluk van de wereld verdiend en deze hanger hier misschien wel (symbolisch of niet) mee kan helpen!

    /   Reply  / 
 32. ekrw

  voor mijn schoonmoeder, omdat ze altijd voor mij klaarstaat. Trouwens niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van de wereld.

    /   Reply  / 
 33. Sandra

  Ik zou zo’n mooie hanger graag geven aan mijn goede vriendin Myrna. De laatste jaren is er zoveel gebeurt , de ene na het andere nare gebeurtenis.

    /   Reply  / 
 34. Anneliese

  Voor mijn moeder, zij kan wel heel veel geluk gebruiken, ze heeft een zware vorm van reuma en het iedere dag pijn.

  Beetje geluk is erg leuk ;)

    /   Reply  / 
 35. Clau-dya

  Ik wil de tassenhanger voor mijn dochter winnen, ze is vaak heel zenuwachtig voor citotoesten en andere schoolonderzoeken, hiermee heeft ze een steuntje en houvast dat goed gaat met hulp van de hanger aan haar schooltas

    /   Reply  / 
 36. Renee

  voor mijn zus, het word tijd dat ze weer eens wat geluk mag krijgen
  !

    /   Reply  / 
 37. marianne

  voor mijn vriendin Lotte,zij is mijn allesje!

    /   Reply  / 
 38. ro

  ik zou hem aan mijn moeder willen schenken,
  zodat ze er altijd aan herinnerd word dat geluk in jezelf zit

    /   Reply  / 
 39. Laura

  Ik zou deze prachtige boeddha tassenhanger aan mijn moeder schenken.
  Haar vader is pas overleden, en dat is erg moeilijk. Ik hoop dat deze boeddha mijn moeder een beetje op kan beuren.

    /   Reply  / 
 40. Yvon

  Voor mijn tante. Zij ligt in een terminaal centrum. Ik zou hem mee willen geven op haar laatste reis.

    /   Reply  / 
 41. Imke

  Ik zou deze Lucky Buddha tassenhanger aan mijn beste vriendin geven. Zij heeft al ruim 2 jaar zo ontzettend veel tegenslag, echt ongelofelijk. Vriend die beroepsoplichter bleek, zoon 2 x klaplong, zij zelf met hartklachten in zh, daarna operatie aan voet die mislukt blijkt en nu weer over gedaan moet worden. Kortom; er lijkt geen einde aan te komen. Toch blijft ze altijd lachen.
  Ik gun haar alle geluk van de wereld!!!!

    /   Reply  / 
 42. Karin

  Ik wil deze hanger graag winnen voor mijn vriendin. Omdat ze altijd zowel dag als nacht voor me klaarstaat. Het geen probleem vind om iedere keer met me mee te gaan tijdens mijn vele ziekenhuis bezoeken. Altijd bereid is om op het laatste moment mijn bijna kleuter op te vangen…Zelf kan ze wel wat geluk gebruiken nu haar man zonder werk is komen te zitten en haar gezondheid achteruit gaat.

    /   Reply  / 
 43. Lisa

  Ik zou de hanger graag winnen voor een vriendin van mijn ouders, na wat zij allemaal heeft meegemaakt kan ze wel wat geluk gebruiken!

    /   Reply  / 
 44. Shivana

  Voor mijn moeder, met wie ik een bijzonder goede band heb. Zij staat altijd voor mij klaar om mijn kinderen op te vangen.

    /   Reply  / 
 45. DonnaC

  Ik zou het aan mijn dochter geven ze heeft het al heel vaak gehad over buddha en dat ze graag zo’n beeldje wil hebben of iets anders van Buddha. Zij geloofd er heilig in dat dit haar geluk zal brengen.

    /   Reply  / 
 46. angela

  Voor mijn mams! zij weet wel waarom!

    /   Reply  / 
 47. Em

  Voor mijn moeder voor moederdag uiteraard!

    /   Reply  / 
 48. sebastiaan

  Dit is een van de meest geplaatste opmerkingen die ik en mijn collega’s horen als mensen onwetend een Boeddha beeld staan te bekijken. Ik vraag dan altijd aan de persoon in kwestie “En waarom mag je die dan niet kopen?“ waarop het geijkte antwoord is “want dat brengt ongeluk”. Natuurlijk ben ik dan nog steeds niet uit het veld geslagen ik ga namelijk al langer mee dan vandaag, ik vraag dan “en wie zegt dat dan?“ Waarop steevast wordt geantwoord “dat zeggen “ze” “. Goed ik kan dan nog gaan vragen wie “ze” zijn maar meestal kom je dan uit bij “hun” of “de mensen” hier schieten we dus niet veel mee op. Ik stel dan ook regelmatig voor dat ze de Boeddha gratis van mij krijgen als ze de verpakking voor een gelijk bedrag betalen. Hieruit kun je al op maken dat het onzin is dat je een Boeddha niet mag kopen. Ik ga hier even een uitleg geven hoe het verhaal de wereld (en vooral Nederland) is ingekomen en waarom dit een eigen leven is gaan leiden.

  Het verhaal dat je een Boeddha niet zelf mag kopen, komt nergens ter wereld zo vaak voor als in Nederland. Als je in Azië zegt dat je een Boeddha niet mag kopen omdat hij ongeluk brengt, kijken de meeste mensen je aan of ze water zien branden. Dit geldt overigens niet voor Indonesië, hier zou het kopen van een Boeddha ook ongeluk brengen (klein feit is dat hier slechts een minderheid van 1% Boeddhist is, en dat Indonesië meer dan 400 jaar een Nederlandse kolonie is geweest). Dat is vreemd…. waarom mag dat niet in Indonesië maar wel in bijvoorbeeld Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, China, India en nog veel meer landen?

  Toen onze jongens van Jan Pieterszoon Coen de zeven zeeën afvoeren in naam van de Verenigde Oostindische Compagnie hadden ze één doel en dat was zo snel mogelijk handel drijven met de bevolking waar aan land werd gegaan. Zo was elk VOC schip uitgerust met minimaal een tolk of taaldeskundige die zo snel mogelijk probeerde de taal onder de knie te krijgen. Tot op heden zijn wij Nederlanders nog steeds van mening dat je het beste handel kunt drijven met een ander land als je de taal machtig bent. Dus er werd vaak met man en macht aan vertalingen gewerkt, zo ook in het vroegere Siam. De Nederlanders die toen al vrijwel geheel Indonesië hadden gekoloniseerd gingen begin 17e eeuw handel drijven met Siam. Behalve rijst, hout en dierenhuiden, werden er ook kunstschatten verhandeld. De VOC was dan ook een van de eerste die Boeddha beelden en andere kunstvoorwerpen terug brachten vanuit Birma, Thailand en Cambodja naar Europa.

  In het Pali, Sanskrit, en ook in het Thais wordt gesproken van “may seu prah”. En hier is waar het fout ging, deze uitspraak kun je op twee manieren vertalen, je kunt het vertalen als:

  “Een Boeddha mag je niet kopen” en als “Een Boeddha kun je niet kopen”.

  Nu zullen ze bij de VOC wel gezegd hebben hoezo wij kunnen alles kopen, maar dit is niet wat er mee wordt bedoeld. Je kunt een Boeddha niet kopen omdat Hij niet stoffelijk is, je kunt Hem nooit bezitten, en als je sterft zal Boeddha er nog steeds zijn. Een Boeddha krijg je te leen, in Thailand gaan ze ook nooit een Boeddha kopen, een Thai zegt altijd (vrij vertaald) ik ga een Boeddha huren.

  Je mag dus een Boeddha gerust kopen voor de rest van je leven, je mag hem verkopen en je mag hem weggeven. Er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Een Boeddha beeld is geen “ding”, als je een Boeddha krijgt, is het niet netjes om hem door te verkopen, het is veel beter om een Boeddha weg te geven, als je dit doet geef je namelijk ook iets van jezelf en wens je een ander veel geluk.

  Wat veel belangrijker is dat je een Boeddha beeld met respect behandelt, je zet hem niet op de grond en je hangt er geen vuile was overheen. Je zet hem niet op de slaapkamer en verplaatst hem niet met je voeten.

  O ja nog iets, over dat “want dat brengt ongeluk”. Het Boeddhisme is geen VooDoo. Wat betreft geluk en ongeluk zijn er veel waarheden maar ook veel onwaarheden, dus als er een keer iets fout gaat is er altijd wel een reden voor te vinden. Zo ook wanneer je een Boeddha koopt. Het is altijd makkelijk om iets of iemand de schuld te geven, maar een Boeddha brengt geen ongeluk, ook niet als je hem koopt. Er is niets negatiefs aan het Boeddisme en er is geen enkele monnik die je iets slechts wenst, alleen veel geluk en wijsheid.

  Ook wordt er wel eens beweerd, je mag een Boeddha pas kopen als je er eerst een gekregen en een gestolen hebt………… nou sorry… stelen???? Volgens mij is er geen enkele cultuur of religie die zoiets goedkeurd. Dus niet doen, gewoon lekker huren.

    /   Reply  / 
 49. Janny Cuperus

  Voor een goede vriend… die eigenlijk meer is dan dat. Maar door de afstand en de scheiding waar we in zitten is het niet haalbaar dat we elkaar zien. Dit cadeau zou ik dan aan hem geven…. Stuur het natuurlijk op dan…

    /   Reply  / 
 50. Ingrid

  Wow mooi! Ik zou er graag een winnen voor mijn vriendin Mo, die een onwijs zware tijd heeft gehad en helaas nog wat op haar bord heeft liggen voor de komende periode. Zij kan wel een beetje geluk gebruiken.

    /   Reply  / 
 51. Jacques

  .. voor Sylvia, mijn ex vriendin. Die kan wel wat geluk gebruiken, zij heeft met wisselend succes al van alles geprobeerd. Qua relaties, geestverruimende middelen, yoga, nieuwe studies, acupunctuur om roken te stoppen en noem maar op. Na een goede baan heeft zij het nu als zzp’er financieël zwaar…
  Wellicht helpt deze tassenhanger haar wel op goede weg.
  Ben benieuwd…

    /   Reply  / 
 52. Pingback: Shop met korting bij KAYA sieraden | Spiritualiteit

 53. will

  Mijn dochter kan wel een beetje geluk gebruiken.
  Haar eerste kindje(zoontje nu 3 jaar) is een maand te vroeg geboren en maakt het nu goed.
  Haar tweede kindje(nu 1 1/2 jaar) is twee maand te vroeg geboren via de keizersnede en het gaat na wat complicaties gelukkig nu weer goed met deze kleindochter.
  Nu is ze in verwachting van haar derde kindje en het lijkt erop dat dit kindje weer te vroeg geboren zal worden.
  Wij hopen natuurlijk allemaal dat alles goed zal gaan.
  Zoiets brengt natuurlijk veel spanning met zich mee.
  Daarom vind ik dat mijn dochter wel wat geluk kan gebruiken , Misschien helpt deze Buddha tassenhanger haar daarbij een beetje.

    /   Reply  / 
  1. will

   Wil ook nog even laten weten dat ik het fantastisch vindt dat jullie je zo inzetten voor de kansarme kindertjes van Gambia.

     /   Reply  / 
 54. sharon

  Ik wil de tassenhanger aan mijn beste vriendin tevens schoonzus simone cadeau doen, zij en ik zijn echte soulmates, spiritueel hebben wij een bijzondere connectie. wij hebben zoveel raakvlakken en voelen elkaar heel goed aan.

    /   Reply  / 
 55. Marloes

  Graag zou ik de hanger winnen voor mijn schoonmoeder. Ze is gek op Lucky Boeddha, ik zou haar erg blij maken met zo’n leuk cadeau!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>