Feng Shui in de babykamer toepassen

Wanneer je gaat nadenken over de inrichting van de babykamer, zijn er een hoop dingen waar je rekening mee wilt en moet houden. Je denkt na over de kleuren, de meubeltjes, motiefjes voor gordijnen en linnengoed, of misschien wil je wel een bepaald thema aanhouden. Daarnaast wil je dat de kamer functioneel is voor zowel jou als je baby en het moet natuurlijk ook zo veilig mogelijk zijn. Naast al deze dingen is er ook nog iets anders waar je over na kunt denken: de doorstroming van de energie in de kamer van je baby. Oftewel: Feng Shui.

Feng Shui toepassen in een bepaalde ruimte zorgt voor een goede doorstroming van (positieve) energie in die ruimte. Voor je baby is dit natuurlijk erg prettig. En voor jou natuurlijk ook, want hoe blijer de baby, hoe blijer papa en mama zijn.

De plaats van de babykamer
Volgens de Feng Shui-leer is de achterzijde van een huis de beste plek voor een kinderkamer, daar deze plek een gevoel van rust en veiligheid uitstraalt. Ook is het handig om de kamer van je kind(eren) vlakbij die van de ouders te situeren, zodat de beschermende energie van de ouders uitstraalt naar de babykamer.

De inrichting
Over het algemeen bevat een babykamer in elk geval een wiegje of ledikant, een commode en een kast. Daarnaast kun je nog kiezen voor een aparte opbergruimte, waar je speelgoed van de kleine in kwijt kunt, en als daar plaats voor is eventueel nog een lekker zittende stoel voor de ouders.
Het bedje kun je het beste zo plaatsen, dat je kindje de deur kan zien. Dit creëert een rustgevend gevoel bij hem of haar en zorgt voor een goede doorstroming van de energie in de kamer. Zorg er ook voor dat de wieg of het ledikant niet onder plankjes of balken staat. Ook dit stimuleert een goede nachtrust.
Naast de meubeltjes en speeltjes voor je kindje is het ook handig om een comfortabele stoel in de kinderkamer te zetten voor de ouders. Een stoel is praktisch, voor als je op een rustige plek je kindje wilt voeden, vooral als het gaat om nachtelijke voedingen. Naast comfort is het daarom van belang dat de stoel ook een rustgevend gevoel losmaakt bij de ouders. Dit gevoel bij de stoel blijft ook als er geen voeding wordt gegeven.

Kleuren en licht
Gebruik voor de inrichting van een babykamer effen kleuren en niet teveel verschillende kleurtjes door elkaar heen. Teveel kleurgebruik maakt te druk en dat kan je kindje onrustig maken. Het is ook niet voor niets dat voor babykaartjes, -kleertjes en –speelgoed veel pastelkleuren worden gebruikt; deze zorgen voor een rustgevend gevoel.
Ook teveel licht kan ervoor zorgen dat je baby onrustig is. Creëer daarom een rustgevende sfeer met behulp van ‘warm licht’. Je kunt altijd nog een extra lampje ophangen, die je kunt aandoen wanneer je zelf wat extra verlichting nodig hebt. Ook een dimmer is een handige oplossing.

Opgeruimd is uitgerust
Wanneer een baby ’s nachts goed slaapt, is hij of zij overdag een vrolijke en fitte baby en ook de ouders zijn een stuk energieker als ze niet te vaak wakker worden gemaakt door hun kind(eren). Positieve energie, een veilig gevoel en een rustige uitstraling is daarom heel belangrijk voor een babykamer. Zorg daarom dat de kamer niet te rommelig is ingericht en dat het altijd is opgeruimd wanneer het kindje naar bed gaat. Hetzelfde geldt overigens voor de slaapkamer van volwassenen. Praktische nachtkastjes en voor wat betreft de kinderkamer, goede opbergruimte, kan wonderen verrichten voor een goede nachtrust.

Nog meer Feng Shui in de babykamer

  • Elektrische apparaten verstoren de energie in een ruimte en dat is natuurlijk niet de bedoeling in de kamer van je kindje! Zorg daarom voor zo min mogelijk apparatuur in de babykamer. Een babyfoon is natuurlijk handig, maar andere apparaten zijn veelal niet nodig.
  • Een mobile kun je het beste niet boeven het hoofdkussen hangen, want dat veroorzaakt vaak onrust. Wel kun je er aan bij het voeteneinde handen of op een andere plek in de kamer, zoals bij het raam.
  • Om de positieve energie, of chi, in een kamer te versterken, kun je een kristal voor het raam ophangen.
  • Zet een foto van je kindje met de rest van het gezin in de kinderkamer, om een gevoel van warmte en liefde te creeëren.

Heb jij weleens Feng Shui toegepast? In de kinderkamer en/of in een andere ruimte?

Lees ook:Thema-avond Feng Shui
Lees ook:Harmonie creëren met Feng Shui
Lees ook:Feng Shui Challenge: in 9 dagen energie-boost voor je huis
Lees ook:5 tips voor beter slapen door Feng Shui
Lees ook:Mantra cd voor je baby: samen lekker ontspannen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Feng Shui in de babykamer toepassen

  1. Trina

    Hey interessant! Daar ben ik nou net mee bezig ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>