Harmonie creëren met Feng Shui

Feng Shui is een begrip dat steeds vaker naar voren komt wanneer we het hebben over de (her-)inrichting van een woning of kantoor. Het wordt niet meer gezien als ‘zweverig’, maar als een nieuwe manier van inrichten, waarmee harmonie kan worden gecreëerd en die bovendien praktisch is. Op deze manier kun ook jij op een eenvoudige manier zorgen voor een harmonieuze omgeving.

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die zich richt op de inrichting van onze omgeving en waardoor lichaam en geest, maar ook de mate van geluk en welzijn, positief kunnen worden beïnvloed. Dit kun je doen door bepaalde accessoires te plaatsen, zoals kristallen, beelden, waterfonteinen, en windchimes, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat de inrichting bij jou blijft passen.

Chi-flow
Het belangrijkste is dat de energie, die Chi-flow wordt genoemd, goed door kan stromen. Deze energiestroom gaat bij een ruimte naar binnen via de deur en verlaat een vertrek via de ramen. Daarom is het van belang dat je meubels zo staan dat de energie tussen deze in- en uitgang niet wordt onderbroken.

En verder?
Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, als je je huis opnieuw gaat inrichten. Zorg bijvoorbeeld dat er in je slaapkamer zo min mogelijk spullen staan. Onnodige dingen, zoals een televisie, maar ook een onopgeruimde kast, verstoren de rust in deze ruimte. Zorg dus ook voor kasten met deuren en scherm dingen die je, door ruimtegebrek, toch in je slaapkamer hebt staan, af met een gordijn of kamerscherm.

Stemming bepalen
Wat zie je als eerste wanneer je je woonkamer binnenloopt? Is dat de televisie? De eettafel? Een stapel strijkgoed? Dit zijn de dingen die je stemming voor een lange tijd kunnen bepalen. Een televisie kan voor de een bijvoorbeeld ontspanning betekenen, maar het kan ook irritaties oproepen, een volle wasmand kan voor frustraties zorgen. Probeer daarom op de plek waar je binnenkomt bijvoorbeeld een bos bloemen neer te zetten of een mooie foto.

Hou jij bij de inrichting van je huis rekening met de regels van Feng Shui?

Lees ook:Thema-avond Feng Shui
Lees ook:Feng Shui Challenge: in 9 dagen energie-boost voor je huis
Lees ook:Feng Shui in de babykamer toepassen
Lees ook:5 tips voor beter slapen door Feng Shui
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van augustus 2009

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Harmonie creëren met Feng Shui

 1. Karla

  Leuk artikel!

    /   Reply  / 
 2. Pingback: De spirituele hoogtepunten van augustus 2009 | Spiritualiteit

 3. Woninginrichting

  Leuk artikel en goede tips om de woning Feng Shui in te richten. Natuurlijk gaat dit bij wat grotere woningen wat makkelijker dan dat je weinig ruimte hebt. Ik ben het er zeker helemaal mee eens dat je woning rust uit moet stralen, het is toch een plek waar je tot rust komt.

    /   Reply  / 
 4. Rosjanki

  Leuk artikel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>