De Maan van het Ontwaken

Aanstaande donderdag is er weer een Volle Maanviering bij het Triskal Healing Centre te Delft. Deze maan heet de Maan van het Ontwaken en heeft als thema wedergeboorte. Aankomende Maan staat ook bekend onder de naam ‘Maan van het Opstijgende Sap’, die verwijst naar de natuur, waar de hele cyclus van groei en bloeiweer helemaal op gang is gekomen.

Maan van het Opstijgende Sap
De Maan van het Opstijgende Sap is zo genoemd, omdat de wortels van bomen in deze tijd van het jaar een sapstroom ontwikkelen, die water en opgeloste voedingstoffen naar boven vervoeren die nodig zijn om de nieuwe scheuten tot ontwikkeling te brengen.

Tijdens deze Volle Maan staan we stil bij het feit dat de kracht van de natuur nu zoveel sterker is dan bij de Maan van de Dood, waar alles nog beschermt moest worden. De Maan van het Ontwaken valt dan ook rond het Beltane feest, het jaarfeest waar vruchtbaarheid het grootste thema is.

Wedergeboorte
Bij het vieren van deze Maan word je je bewust van het feit dat datgene wat je gezaaid hebt, nu goed aan het groeien is. Maak gebruik van de krachten die nu in de natuur aanwezig zijn. Wees teven bewust van het feit dat, ook al is de natuur nu volop aan het werk, dit alleen maar kan als er ook een moment is van afsterven. Het hele proces van afsterven is nodig om iets anders weer herboren telaten worden. Deze wedergeboorte is van grote essentie in de natuur, en ook bij onszelf. We hebben in de winter ruimte gemaakt in onszelf, door processen te verwerken en los te laten, zodat er nu weer ruimte is voor nieuwe groei.

Wil je eens een Volle Maanviering meemaken? Dan zou je morgenavond de Maan van het Ontwaken kunnen vieren bij het Triskal Healing Centre te Delft.

Vier jij de Volle Maan?

Lees ook:Maan van het Ontwaken
Lees ook:Volle Maan-viering Triskal gaat toch door
Lees ook:De oogstmaan vieren bij Triskal
Lees ook:Vier de bloedmaan bij Triskal
Lees ook:De Boommaan, een bijzondere maan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>