De sneeuwmaan vieren in Delft

De sneeuw is weer even weg (maar kan nog steeds terugkomen!), maar de sneeuwmaan is er nog. De komende Volle Maan is de sneeuwmaan, zoals de maan na Imbolc en voor Ostara wordt genoemd. Deze Volle Maan kun je onder meer aanstaande donderdag 21 februari vieren bij Triskal in Delft. De Sneeuwmaan heeft als thema kiemkracht. Deze kiemkracht heeft te maken met het feit dat we ons bewust moeten zijn dat niet elk zaadje dat op de aarde valt zal ontkiemen. Met andere woorden: niet elk idee dat in ons opkomt is praktisch uitvoerbaar.

Plannen
“De sneeuwmaan is een ideaal moment om te kijken naar onze plannen en daaruit te kiezen welke we willen uitvoeren en welke we willen uitstellen of laten vallen. Deze maan laat zien hoe zuiver deze periode van het jaar is”, laten Marianne en Monique van Triskal weten. “Door de onwezenlijkheid die ontstaat als er een sneeuwdeken over het landschap ligt, is dit het moment om contact te zoeken met andere werelden of werkelijkheden.”

Geen energie verspillen
“Deze maan laat ons ook zien hoe hard de natuur kan zijn. Je moet er voor zorgen dat je geen energie verspilt aan dingen die toch niet uitvoerbaar zijn. Geef je energie aan die plannen waarvan je weet dat je ze ook in de praktijk kunt brengen. Probeer een balans te vinden tussen het licht en het donker. Het lichte in jezelf maar ook het duistere. Maak voor jezelf een lijstje wat je wilt en wat op dit moment overbodig is. Je zult zien dat dit opluchting geeft.”

Hoe vier jij de sneeuwmaan?

Lees ook:De Sneeuwmaan vieren bij Triskal
Lees ook:Volle Maan-viering bij Triskal: sneeuwmaan
Lees ook:Viering van de Maan van de Dood
Lees ook:Vier de maan van de dood
Lees ook:Volle Maan viering: Maan van de Dood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>