Vier de bloedmaan bij Triskal

Donderdagavond 29 november kun je weer de Volle Maan vieren bij Triskal in Delft. Deze Volle Maan heet de bloedmaan en heeft als thema ‘overleven’. De Bloedmaan is de overbrugging van de donkere periode tussen de jaarfeesten Samhain en Yule. Samhain is het laatste oogstfeest. Hierna geeft Moeder Aarde bijna niets meer en moeten we zien dat we de winter doorkomen.

Bloedmaan
De Bloedmaan heeft haar naam te danken aan het feit dat in vroege tijden, toen men echt nog afhankelijk was van de oogst uit de natuur, er in deze maand varkens werden geslacht. Het spek werd gepekeld en gerookt en het bloed werd gebruikt om worst van te maken.
Een oude naam voor november is slachtmaand. Ook dit heeft te maken met de slacht op de boerderijen in deze maand, als voorraad voor de aankomende winter. Het gaat dus bij deze maan om het overleven van mensen, dieren en planten, die hun bloei al achter de rug hebben. De lange winter staat nog voor ons en we zullen onze maatregelen moeten treffen.

Bescherming nodig
Het gaat bij deze maan om de kwetsbaarheid van het individu. Je zult je bij deze maan bewust moeten worden dat alles wat zwak en kwetsbaar is bescherming nodig heeft in de aankomende donkere tijd. “We hebben het hier niet alleen over de natuur, de planten, dieren en mensen, maar ook over het emotionele stuk van elk mens”, aldus Marianne en Monique van Triskal. “De donkere tijd die voor de deur staat is een tijd waarin we veel oud leed verwerken, waarin we onze geest rust moeten geven, waarin we ruimte maken voor het nieuwe dat ons in het voorjaar te wachten staat. We zullen ons dus bewust moeten worden, wat er nog voor moeilijke situaties zijn in ons leven en kijken of we daar in de aankomende tijd een oplossing voor kunnen vinden.”

Overwinnen
Je kunt de winter symbolisch zien als een moeilijke periode die we moeten zien te overwinnen. Om te overwinnen/overleven zullen we de nodige dingen moeten loslaten, verwerken, beschermen en moeten sommige dingen nog een kans krijgen tot herstel.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Triskal.

Ga jij de bloedmaan vieren?

Lees ook:Vier de Bloedmaan in Delft
Lees ook:De bloedmaan vieren bij Triskal
Lees ook:De Jachtmaan: een tijd van transformatie
Lees ook:De spirituele jacht voorbereiden
Lees ook:Vanavond Volle Maan-viering in Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>