De kracht van muziek: Droomtijdconcerten van Anka Maranka

Spiritualiteit en muziek zijn met elkaar verbonden. Niet alleen bestaan er heel bijzondere spirituele songteksten te vinden, ook kunnen klanken je in een bepaalde gemoedstoestand brengen. En in die sferen kun je tot verschillende inzichten komen om je te helpen ontwikkelen. Marieke Schouten, oftwel Anka Maranka, weet daar alles van. Zij organiseert namelijk droomtijdconcerten. Ik interviewde haar over muziek en spiritualiteit en natuurlijk haar bijzondere activiteiten. “Een droomtijdconcert is als een wakkere droom, waar je in contact komt met je intuïtie en je innerlijke wereld”, vertelt Anka Maranka.

De naam Anka Maranka
Anka Maranka is de naam die Marieke Schouten gebruikt bij het organiseren van haar droomtijdconcerten en andere activiteiten. Deze is niet zomaar bedacht. “Deze woorden en klanken zijn mij doorgegeven tijdens mijn trancereizen en dit is wie ik ben”, legt ze uit. “Maranka is een combinatie van Marieke, mijn aardse geboortenaam en van Maria, de oermoeder. Een sjamanca is een vrouwelijke sjamaan. Anka komt van de Ankh, het verankeren in de aarde, het licht verankeren op aarde, de sleutel van het eeuwige leven.”

Droomtijdconcert
De droomtijdconcerten van Anka Maranka zijn Sjamanistische trancereizen. De Aboriginals uit Australië noemen deze trance de droomtijd. Een trancereis of droomtijdconcert is een oeroude techniek om inzicht, kracht en genezing te krijgen. Ze hebben een diepe helende en zuiverende werking en werken transformerend op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Anka Maranka legt uit wat er tijdens zo’n trance gebeurt: “Een trancereis of droomtijdconcert is als een wakkere droom, waar je in contact komt met je intuïtie en je innerlijke wereld. Je reist zonder je te verplaatsen. Door het monotone geluid van mijn trommel, dat op een hartslag lijkt, kom je in een ontspanning. Je denken wordt als het ware uitgeschakeld en er ontstaat ruimte om anders te gaan ervaren. Je komt in een andere staat van bewustzijn. De trillingen van de klanken resoneren met jou, waardoor blokkades kunnen worden ontdekt en opgelost. Mijn stem neemt je mee naar nieuwe ervarings- en bewustzijns gebieden. Je kunt bijvoorbeeld gidsen, engelen, krachtdieren ontmoeten en een diepe mystieke verbinding voelen of fysieke healing ontvangen, zodat alles weer doorstroomt. Levenslessen worden aangereikt, vaak in symbolen. Je kunt vragen stellen, waarop je op een verrassende manier antwoord krijgt.”
Op 13 april en 30 mei worden er in Breda droomtijdconcerten gegeven door Anka Maranka. Wil je meer weten of je aanmelden? Kijk dan even op de website.

Muziek en spiritualiteit
Uit ervaring weet Anka Maranka dat spiritualiteit en muziek diep met elkaar zijn verbonden. ”Muziek brengt je in een sfeer, kan je gemoedstoestand bepalen, het spreekt je gevoelsleven aan”, zegt ze. Overigens onderstreep de Sjamaniste wel dat zij geen muziekant is. “Ik maak geen muziek tijdens een droomtijdconcert, maar zet klanken in voor ontspanning en healing.” Deze ‘klankhealing’ werkt zowel op fysiek, emotioneel, psychisch, als spiritueel niveau.

Muziek verbindt
Anka Maranka maakt wel muziek tijdens ceremonies en rituelen, samen met anderen. “Dat zie je meteen: muziek verbindt mensen met elkaar, het is een universele taal”, laat Marieke weten. ”Het is heerlijk om te doen, je word er vrolijk van, gaat uit je denken, het spelende kind komt naar boven. Iedereen is gelijkwaardig op dat moment en dit gevoel werkt na. Je straal dit weer uit naar je omgeving en dit werkt heel positief en helend voor iedereen!”

Het is geen verrassing dat muziek en klank een grote rol speelt in het persoonlijke leven van Anka Maranka. “Muziek is iets wat mij van binnen raakt. Of dat nou blijheid is of verdriet, het raakt mijn gevoelsleven, mijn water, mijn kern. Hierdoor voel ik dat ik leef, dat ik er
ben. Muziek is voeding voor mijn ziel.”

5 jaar Anka Maranka
Anka Maranka viert deze maand haar 5-jarig jubileum. Om dit te vieren organiseert ze op 30 maart een ritueel van feest, vernieuwing, lente, licht, groei en vreugde. Het geven van droomtijdconcerten is niet het enige dat zij in die 5 jaar heeft gedaan. Een ander gereedschap waar Anka Maranka gebruik van maakt in haar praktijk is de geneeskracht van kruiden. “Het is lekker aards en kruiden zijn puur en echt”, vertelt ze. “Ze helpen ons te genezen en stimuleren ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam.” Anka Maranka geeft kruidenadvies en voedingsadviezen. Daarbij maakt ze gebruik van eigen gemaakte kruidentincturen, kruidenoliën en kruidenstempels. Ze organiseert kruidenwandelingen, die in april weer van start zullen gaan, en geeft een leuke en praktische huis-tuin-en-keuken kruidencursus. Ook kun je bij haar genieten van een heerlijke kruidenstempelmassage.
Op 11 april gaat de basiscursus sjamanisme van Anka Maranka van start. In deze cursus maak je op een krachtige manier kennis met sjamanisme, onderzoek je wat sjamanisme voor jou betekent en hoe je dit kunt toepassen in jouw leven. Je leert diverse sjamanistische healingstechnieken en principes op jezelf toepassen om je kracht en zelfgenezend vermogen te herstellen, contact te maken met je ziel, je te verbinden met moeder aarde en een relatie op te bouwen met je persoonlijke gids. In het weekend van 24-26 mei kun je met Anka Maranka mee op verdiepingsweekend. Een ontspannen weekend voor jezelf met meditatie, stilte, kruidenwandeling, rituelen, sjamanistische trancereis, en meer…

Nieuwe website
Sinds deze maand heeft Anka Maranka bovendien haar website vernieuwd en meer activiteiten op de agenda gezet. “Het was tijd om een volgende stap te nemen. Om nieuwe ideeën vorm te gaan geven en om op een bredere manier gehoor te geven aan wat zich in mij beweegt”, vertelt ze hierover. “Uit dit creatieve proces zijn prachtige nieuwe workshops, rituelen, cursussen, weekenden en een vakantieweek voortgekomen, voor innerlijke groei, inspiratie en welzijn.” Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van Anka Maranka.

Heeft muziek voor jou ook een spirituele betekenis? Waarom?

Lees ook:Sjamanistische trancereis in Breda
Lees ook:Droomtijd Concert met Marcel & Marieke
Lees ook:Reizen met de energie van de panter
Lees ook:Kinder droomtijdconcert
Lees ook:Kinder droomtijdconcert

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De kracht van muziek: Droomtijdconcerten van Anka Maranka

  1. Pingback: Is muziek en spiritualiteit met elkaar verbonden? | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>