CDrecensie: ‘Short stories’- Robert Fox

Leg ‘Short Stories’ van Robert Fox in je cdspeler, druk op play en ga lekker comfortabel zitten. De muziek begint en het is inderdaad net of er met de geluiden en de stem een verhaal wordt vertelt. De albumtitel is dus al raak. Persoonlijk waande ik me meteen in een soort sprookje van 1001 in nacht bij het eerste nummer (of, zoals het album zegt: hoofdstuk), ‘Arabian Nights’. Ook de andere negen nummers gaven me meteen een gevoel van ontspanning en diepe, innerlijke rust.

Dat maakt dit muzikale werk ideaal voor tijdens een meditatie of bijvoorbeeld een Reikibehandeling, maar het is ook heerlijke muziek om op de achtergrond te draaien. Ook tijdens het schrijven hebben de tien instrumentale tracks van ‘Short stories’ mij geholpen om me in een ontspannen sfeer te kunnen blijven concentreren op mijn werk.

Zoals gezegd kun je de muziek ook prima draaien tijdens een meditatie. Omdat het lijkt of de muziek je een verhaal vertelt, kun je het gebruiken als een geleide meditatie. Laat je leiden door de muziek en waan je in prachtige sferen. Heerlijk om tot rust te komen, maar ook om op een envoudige manier een ‘omgeving’ te creeren voor je meditatie.
Het album bevat een boekje met uitleg van elk nummer en de titel, zodat je ook precies weet waar elk korte verhaal over gaat.

Volgens kenners is ‘Short Stories’ een van de beste muzikale creaties van Robert Fox. Ik ben in elk geval blij dat dit album op mijn pad is gekomen. De composities zijn gevormd door de delicate geluiden van piano en synthesizer. Het is heerlijke muziek. Gevarieerd, maar niet te veel afwisseling, en gewoon heerlijk om naar te luisteren!

Short Stories van Robert Fox is onder meer verkrijgbaar via Newworldmusic.nl.

Later deze week maak je kans op een van de drie gratis exemplaren van ‘Short Stories’! Wil je weten hoe? Hou dan de site in de gaten!

Wat is jouw favoriete rustgevende muziek?

Lees ook:Winnen: cd ‘Short stories’ – Robert Fox
Lees ook:Spiritualiteit in je werk
Lees ook:Prem Joshua in Isala Theater
Lees ook:Win een bijzondere cd van Spirituelemuziek.nl
Lees ook:Nieuwe cd Omnia

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “CDrecensie: ‘Short stories’- Robert Fox

 1. Inge

  Hm… klinkt goed. Ik zou alleen we een fragmentje willen horen als dat kan, zodat ik weet wat ik aanschaf. Ik ben vaker de mist in gegaan met dat soort dingen ;) Kan ik m ook gewoon in de platenzaak kopen?

    /   Reply  / 
  1. Newworldmusic.nl

   Hoi Inge, je kunt een geluidsfragment beluisteren op onze website: http://www.newworldmusic.nl/short-stories.html Je kunt de cd in enkele platenzaken kopen, maar online geniet je van de voordeligste prijs van Nederland & België en snelle levering (voor 16.00 uur besteld is de volgende dag in huis).

   Alvast veel luisterplezier gewenst!

     /   Reply  / 
 2. Paula

  Ik heb m toevallig gister besteld bij Bol, ik ben benieuwd!

    /   Reply  / 
 3. Joke

  Paula, wil jij laten weten wat je ervan vond? Twee meningen zijn altijd beter dan 1 :) O en ik zal ook even voor het geluidsfragment gaan zoeken. Ben niet zo goed op de computer, maar anders vraag ik het wel even mn zoon…

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Winnen: cd ‘Short stories’ – Robert Fox | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>