Waarom je droom analyseren?

Iedereen droomt meerdere keren per nacht. Soms onthouden we wat we gedroomd hebben, soms niet. Ook zijn er dromen die heel lang bij ons blijven en misschien zelfs wel meerdere keren terugkomen. Deze dromen hebben allemaal een betekenis.

Wanneer we dromen is dat ons onderbewustzijn dat ons iets probeert te vertellen. Helaas begrijpt niet iedereen wat datgene is, omdat de betekenis vaak is verborgen in de symboliek van kleuren, getallen, personen, dieren, enzovoorts. De uitleg van deze symbolen is niet voor iedereen hetzelfde, maar vaak heel persoonlijk. Samen met iemand die deze symboliek begrijpt, maar ook kennis heeft van de menselijke geest kun je er achter komen wat jouw droom je wil vertellen.

Wanneer we in staat zijn onze dromen te verklaren, krijgen we meer inzicht in onszelf en onze problemen en hoe deze opgelost kunnen worden. Je leert een probleem of situatie van een andere kant te bekijken.
Het is niet nodig om al je dromen te begrijpen. Ons onderbewustzijn gaat hoe dan ook haar gang: de droom doet haar werk, of je haar nu wel of niet begrijpt. De werking ervan vindt tenslotte plaats op een andere bewustzijnsniveau. Er zijn echter wel situaties waarin het kan helpen om je droom te (laten) duiden, bijvoorbeeld:

• Wanneer je onrustig slaapt door een of meerdere dromen
• Wanneer een droom meerdere keer terugkeert
• Wanneer een droom je lang bijblijft en daardoor je interesse trekt

(Bron: Praktijk Het Gouden Hart)

Lees ook:Dreamscloud: droomanalyse via app
Lees ook:Leer Intuïtief Dromen duiden per e-mail
Lees ook:De maand van de droom
Lees ook:Oefening 15: Dromen vastleggen 3
Lees ook:Cursus droomanalyse

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Waarom je droom analyseren?

 1. Jeannette

  Ik droom bijna elke nacht over nare dingen, ikspeel daar zelf de hoofdrol in, word altijd achter nagzeten,ze willen me altijd vermoorden.
  Hoe komt dit?
  En wat kan ik er aan doen?

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Misschien moet je dan eens je droom laten analyseren bij Het Gouden Hart, wat in het artikel staat.
  Ik heb even gekeken op de site, maar het is niet duur!

    /   Reply  / 
 3. Yvonne

  Hoi,

  Kijk eens op mijn website als je uitleg wilt over je droom. Op GroteBeer.Net vind je een droom symbolen woordenboek en er is ook een forum waarop je je droom kunt plaatsen.

  http://www.grotebeer.net/

    /   Reply  / 
 4. Droom Cadeau

  Dromen is ongelofelijk leuk. Dromen over actie en helden staan blijkbaar voor het trotseren van je eigen zwakheden en misschien wil je wel wat dapperder zijn!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>