Nieuw in Nederland: Ringana

Ringana is een Oostenrijks bedrijf dat al 20 jaar natuurlijke cosmetische verzorgingsproducten en voedingssupplementen maakt. Gifvrij, diervriendelijk en duurzaam. Sinds kort zijn de producten ook in Nederland verkrijgbaar. We spraken hierover met Madelein H. Niedeveld-Schmidt van Naturae Today.

ringana

Wat maakt Ringana in jouw ogen uniek?
‘Andreas Wilfinger is de grondlegger van Ringana. Op een dag kwam zijn kind thuis van school en hij had tandpasta gekregen. Andreas keek op de verpakking wat voor grondstoffen daarin zaten en schrok van de giftige stoffen. Dit wilde hij zijn kind niet laten gebruiken. Andreas Wilfinger is vanaf dat moment begonnen met natuurlijke verse cosmetica te ontwikkelen en te maken. En met succes! In Oostenrijk is Ringana een groot merk geworden. Het mooie aan Ringana is dat het het enige merk in Europa is dat geen conserveringsmiddelen gebruikt in de producten, dus ook geen natuurlijke. Het ontwerp van de verpakking is tevens zo ontworpen dat er zo min mogelijk zuurstof bijkomt of bacteriën. Ringana gebruikt geen proefdieren en geen dierlijke ingrediënten. Zo zijn de producten zeer geschikt voor veganisten, vegetariërs, het is halal en koosjer.’

Hoe duurzaam is Ringana?
‘Ringana gaat verder dan alleen natuurlijke producten. Zij hebben in november 2015 de Klimaatprijs 2015 gewonnen, omdat zij in de gehele lijn een duurzaam bedrijf zijn. Overal is en wordt over nagedacht. Het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar, er wordt gerecycled papier en karton gebruikt. De tekst op de verpakking is van planteninkt gemaakt. Sommige crèmes zitten in glazen flacons en is tegen het breken verpakt in een 100% ecologisch katoenen gastendoekje. Bij retourneren van 10 glazen flacons, mag je een gratis product naar keuze uitzoeken. Het opvulmateriaal is gemaakt van maïs en is eetbaar. Eigenlijk is alles bij Ringana eetbaar, want als je het niet kunt eten, smeer je het toch ook niet op je gezicht?

De grondstoffen komen voornamelijk uit Afrika. De bewoners die daar de biologische grondstoffen voor Ringana verbouwen, krijgen een volledig salaris en worden niet uitgebuit. Tevens gaat er een gedeelte van de opbrengst weer terug naar de bewoners van het land waar de grondstoffen verbouwd worden. Zo is er in Gambia reeds een school gebouwd en een weeshuis.’

Hoe ben je met Ringana in aanmerking gekomen en waarom koos je ervoor juist dit merk te importeren?
Afgelopen zomer ben ik in Oostenrijk in aanraking gekomen met Ringana. Een pedicuurster in Tirol attendeerde mij op dit unieke merk. Ik was gelijk enthousiast. De laatste tijd werd ik steeds bozer over de chemische toevoegingen die in onze producten worden gestopt en de pesticiden die worden gebruikt om onze gewassen te beschermen tegen insecten. Zelf ben ik een enorme natuurliefhebber en woon in de mooie natuur van de Hoeksche Waard. Ik zie hoe onze boeren op ons mooie eiland hun gewassen beschermen met mooie bloemenranden en biologische groenten verbouwen. Ik wil ook mijn steentje bijdragen voor de natuur en niet alleen maar consumeren zonder na te denken, maar door bewust te leven.  Als je de keuze hebt om het beste te kiezen, dan kies je toch het beste? Voor jezelf, voor de dieren en voor onze natuur.

Waarom is het zo belangrijk om producten te gebruiken zonder toevoegingen?
‘Wij zijn als mens een natuurlijk organisme. Het is tegennatuurlijk om chemische synthetische troep te consumeren en op je huid te smeren. Er zijn veel mensen met last van eczeem of een extreem droge of vette huid. Men smeert het ene kwaaltje weg en het andere kwaaltje ontstaat. Onze huid raakt totaal in de war. Zo adviseer ik mensen terug naar de basis te gaan. Door de natuurlijke producten te gebruiken, reset je je huid. Het is niet vreemd dat je van huidtype zal veranderen als je de producten van Ringana gebruikt. Jarenlang had ik last van een vette huid, inclusief puistjes. Dat was voordat ik de producten van Ringana gebruikte, nu  heb ik een gecombineerde tot normale huid. Op mijn website over Ringana kun je een huidtypetest doen en de producten kiezen die bij jouw huidtype passen.’

Wat zijn jouw favoriete producten?
‘Ik gebruik alle producten! Ik ben begonnen met de tandpasta van Ringana, o.a. gemaakt van koudgeperste biologische sesamolie en etherische oliën. Zij zorgen voor een reinigende werking en een frisse smaak. Mijn tanden waren bij gebruik van tandpasta uit de winkel gevoelig, vooral bij de mondhygiëniste. Omdat er nu niet steeds een laagje van mijn tanden wordt afgeschuurd en mijn tanden en glazuur niet meer worden aangetast, zijn mijn tanden niet meer gevoelig, maar lekker schoon en ruik ik fris. Ook ben ik enthousiast over de deodorant. Ik had de vele verhalen over giftige synthetische kankerverwekkende stoffen in de reguliere deodorant gelezen en gehoord, dus bestelde ik de deodorant van Ringana. Het is verpakt in een biologisch afbreekbare flacon met pompje.Het ruikt heerlijk fris door de citroenachtige geur. De geurbindende aminozuren zorgen voor een optimale vochthuishouding en kalmeren de gevoelige okselhuid. Ik was bang dat ik niet de hele dag fris zou ruiken, maar het tegendeel bleek waar. Ik had die giftige synthetische troep niet nodig om geurvrij door het leven te gaan! Zo kan ik over elk product urenlang vertellen. Maar je kunt het het beste zelf gaan ervaren. Goed om te weten: Ringana heeft van veel producten testverpakkingen gemaakt. Leuk om zo met dit merk kennis te maken. De cosmetische verzorgingsproducten zijn geschikt voor mannen, vrouwen en ook voor kinderen.’

Kennismaken met Ringana? Neem dan een kijkje op de website Naturae Today!

 

Lees ook:Win een verwenset van Ringana
Lees ook:Natuurlijke huidverzorgingsproducten: ook op vakantie
Lees ook:Webshop voor ‘Spiritulisten’ geopend
Lees ook:Zelf huidverzorgende middelen maken met magische kruiden en planten
Lees ook:Puur natuur babyverzorging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>