Thaise Yoga massage

Op een doordeweekse avond meld ik mij bij ITM Thai Hand Amsterdam. Ik mag proefpersoon zijn bij de opleiding  Thai Yoga Massage (niveau 1).  Wat zal deze diepe acupressuur massage met mij doen? 

[Copyright foto: ITM Thai Hand Amsterdam]

Thaise Yoga Massage is ruim 2500 jaar oud. Het is een holistische methode. Met een  fysiek, psychisch, emotioneel en energetisch effect. Zeer weldadig dus, als ik de verhalen mag geloven.  In Thailand wordt Thaise yoga massage bijvoorbeeld al eeuwenlang in ziekenhuizen gebruikt om patiënten te behandelen. Recent wetenschappelijk onderzoek bevestig dat je met Thaise Yoga massage zelfs ziektes kunt voorkomen.

Twee uur (!) lang lig ik op een op een dikke mat op de grond terwijl de studenten Thaise Yoga massage les krijgen. Ik heb geluk. De studente die op mij oefent is al een ervaren masseuse die de lessen volgt ter verdieping van haar massagevaardigheden. Ze volgt met het masseren de energielijnen in mijn lichaam.

Strekken en rekken
Geheel pijnloos is het niet.  Tot mijn schrik  word ik naast gemasseerd ook gerekt en gestrekt. Het lijkt wel op strekkingen uit de yoga. Nu ben ik allesbehalve soepel en lenig, maar mijn studente Thaise Yoga massage stemt de behandeling perfect af op de mogelijkheden van mijn lichaam.

Meditatieve staat
De massage brengt me in een soort meditatieve staat. Hoewel de ruimte goed verwarmd is krijg ik het koud. Net als de anderen. We worden zorgvuldig toegedekt met dekens. De cursisten hebben daarentegen het zweet op hun voorhoofd staan. Een grappig contrast.

Compleet ontspannen
Voor mijn gevoel lig ik nog maar even op de mat als de twee uur voorbij zijn.  Ik slaap als een baby die nacht. Compleet ontspannen. Dit is voor herhaling vatbaar!

Ook een Thaise Yoga massage ervaren? Dan kan ik je ITM Thai Hand Amsterdam van harte aanbevelen.

Lees ook:Thai Yoga Massage workshops en cursussen
Lees ook:Ziektes voorkomen door Thaise Yoga Massage
Lees ook:Yoga & dans festival Venwoude
Lees ook:5 redenen om op yoga te gaan
Lees ook:Ervaar wat yoga met je kan doen op het Yoga Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>