Ziektes voorkomen door Thaise Yoga Massage

Wist je dat je ziektes kan voorkomen door massage? Dat zegt wetenschappelijk onderzoek. ‘Tot nog toe konden de meeste mensen dit niet betalen, omdat je de beste resultaten krijgt bij een tweewekelijkse massage,’ zegt Manuel Luque, eigenaar van International Training Massage School Thai Hand Amsterdam. ‘Daarom start ITM Thai Hand als eerste in Europa met Life Balance, een Thaise Yoga Massage Les, waarin je voor maar 15 euro een massage krijgt om immuunziektes, neurologische ziektes, Alzheimer, diabetes en Parkinson tegen te gaan. Bovendien starten we een lerarenopleiding zodat meer mensen deze lessen in heel Nederland kunnen geven in hun yogascholen.’

ziektes voorkomen
[Copyright beeld: carjens via Pixabay]

In Thailand wordt Thaise yoga massage al eeuwenlang in ziekenhuizen gebruikt om patiënten te behandelen. Maar in het westen wordt massage gezien als luxe ontspanning. Pas recentelijk is door wetenschappelijk onderzoek in de VS, Canada en de studies van de laatste Nobelprijswinnaars ook in het westen bekend geworden dat massage ziektes kan voorkomen en helpt om sneller te herstellen van blessures.

Hoe werkt een Thaise yoga massage?
‘Bij een Thaise yoga massage vermindert het niveau van cortisol, het hormoon dat vrijkomt bij stress,’ legt Manuel Luque uit. ‘Daarnaast maakt je lichaam meer lymfocyten aan, een witte bloedcel die zorgt voor een beter immuunsysteem. Bovendien heeft massage effect op de activiteit van een aantal genen die direct de ontsteking van spieren remmen – hetzelfde resultaat dat je krijgt bij het innemen van aspirine of ibuprofen – en herstelt de spier sneller van inspanning. Onlangs ontdekten de Nobelprijswinnaars dat ziekte wordt veroorzaakt als een cel informatie aan een andere cel in ons lichaam niet op het juiste moment en op de juiste plaats kan doorgeven. Dit is duidelijk zichtbaar bij Alzheimer, diabetes, Parkinson en immuunziektes. Als je je bloedcirculatie verbetert door het krijgen van regelmatige diepe acupressuur massage, kan je deze ziektes voorkomen. Een goede bloedcirculatie is het geheim van een goede gezondheid.’

Twee keer per week
Echter, een goede professionele massage is duur en nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je het echte voordeel pas krijgt als je twee keer per week een massage ondergaat. ‘Dit is de reden waarom onze massage school de Thaise Yoga Massage Les voor Gezondheid ontwikkelde, zegt de eigenaar van ITM Thai Hand Amsterdam. ‘In deze lessen geef je, maar krijg je ook zelf, een 45 minuten diepe acupressuur en stretch-massage door de instructies van de leraar op te volgen. We zijn de eerste massage school en studio in Europa die het voordeel van een holistische diepe acupressuur massage van twee keer per week aanbiedt. We geloven dat dit de gezondheid enorm kan verbeteren en hebben daarom een lerarenopleiding ontwikkeld voor degenen die deze lessen graag in hun eigen yoga-, massage- of andere scholen willen geven om het immuunsysteem te verbeteren, stress te verminderen, ziektes te bestrijden en sneller te herstellen van blessures.’

Voor meer informatie zie www.thai-hand.com

Bron inclusief verwijzingen naar relevant wetenschappelijk onderzoek: Thai-Hand.com.

 

 

 

 

Lees ook:Thaise Yoga massage
Lees ook:Thai Yoga Massage workshops en cursussen
Lees ook:Yoga 4 Orange Babies
Lees ook:De Bewustzijn School geopend
Lees ook:Zwangerschapsdepressie behandelen met yoga

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ziektes voorkomen door Thaise Yoga Massage

 1. Evert

  Ik kom regelmatig in Thailand. Getrouwd met een Thaise vrouw en nog nooit van Thaise Yoga-massage gehoord????
  Ik ben gecertificeerd Thaise masseur en m.n. medische massage

    /   Reply  / 
  1. Saskia Bogaart Auteur

   Dan is het misschien interessant om contact op te nemen met de mensen van http://www.thai-hand.com!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>