Week van de Acupunctuur 2015

Voor het eerst vindt in Nederland van 15 tot en met 19 juni 2015 de Week van de Acupunctuur plaats. Mensen die meer willen weten over Traditionele Chinese Geneeskunde zoals Acupunctuur, Shiatsu, Tuina, Qigong, Tai Ji Quan, Chinese kruidengeneeskunde en Chinese voedingsleer kunnen tijdens deze week bij meer dan honderd praktijken door het hele land terecht. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en workshops.

[Copyright foto: WikiCommons]

De week van de acupunctuur is een initiatief van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) en de Zhong (beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde). De twee verenigingen slaan de handen ineen om de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

‘Naast de onmisbare reguliere geneeskunde zijn er ook alternatieve, of beter gezegd aanvullende, manieren om klachten te voorkomen, verminderen of te genezen. Dat willen we mensen graag laten zien en ervaren’, stelt mevrouw van der Harst, voorzitter van de NVA. ‘Acupunctuur is een eeuwenoude geneeskunde, die inmiddels in het westen ook breed is geaccepteerd. Met deze week willen we de bekendheid van acupunctuur nog een extra zetje geven.’

Minder bekende therapieën tijdens Week van de Acupunctuur
Ook minder bekende therapieën, zoals Shiatsu en Chinese voedingsleer, komen tijdens de Week van de Acupunctuur aan bod. De heer Wang, voorzitter van de Zhong: ‘Onze therapeuten geven informatie over de Chinese geneeskunde en het is mogelijk om de verschillende behandelvormen een keer uit te proberen. Je kunt dus echt kennismaken met de Chinese geneeskunde om te zien of dit bij je past.’

Op www.weekvandeacupunctuur.nl is te zien welke therapeuten er meedoen en wat ze organiseren. Ook is op deze website uitgebreidere informatie beschikbaar over de achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde en er zijn ervaringsverhalen van patiënten te lezen. Of volg @acupunctuurweek op Twitter en NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) en Zhong – Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde op Facebook.

 

Lees ook:Tweede complementaire geneeskunde symposium
Lees ook:Stap-voor-stap baby-shiatsu leren
Lees ook:Beter klaarkomen door middel van acupunctuur
Lees ook:Spiritueel kerstcadeau 6: Boek ‘Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’ van Jeanine Hofs
Lees ook:Cosmetische acupunctuur steeds populairder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>