“Dankbaarheid goed voor je hart”

Oog hebben voor de positieve aspecten van je leven en daar dankbaar voor zijn, kan leiden tot een betere mentale en fysieke gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek onder patiënten met hartfalen, gepubliceerd door de American Psychological Association.

[Copyright foto: condesign via Pixabay]

Dankbaarheid heeft alles te maken met het opmerken en waarderen van dingen die prettig zijn en/of goed gaan in het leven. Of je nu dankbaar bent voor een huisdier, een ander of God – dat maakt niet zoveel uit.

De studie werd verricht onder 186 proefpersonen, die waren gediagnosticeerd met asymptomatisch hartfalen gedurende ten minste drie maanden. Via standaard psychologische tests werd onderzocht hoe dankbaar men was. Wat bleek? De onderzoekers zagen dat mensen die relatief hoog scoorden op dankbaar zijn een betere stemming hadden, een hogere slaapkwaliteit, meer vertrouwen hadden in de situatie en minder ontstekingen. Juist ontstekingen verergeren vaak hartfalen.

“Het lijkt erop dat een dankbaar hart een gezonder hart is”, aldus de betrokken onderzoeker Paul J. Mills. Zijn tip? Bijhouden in een dagboek waarvoor je dankbaar bent. Een eenvoudige manier om de gezondheid van je hart te bevorderen.

Bron: ScienceDaily

Lees ook:Dankbaarheid
Lees ook:Leer vertrouwen op je intuïtie
Lees ook:Cursus ‘Heel de stress’
Lees ook:Meditatie pept je immuunsysteem op
Lees ook:“Spiritualiteit is zelfontwikkeling”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>