De snelle superfood chef: recensie

Superfoods. Ze liggen tegenwoordig zelfs bij de supermarkt. Dan weet je wel dat de hype op zijn hoogtepunt is. Ook in de boekhandel zie je het ene na het andere Superfoodkookboek veschijnen. Net als De snelle superfood chef van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon, dat ik mocht recenseren.

De snelle superfood chef

Superfoods zijn een interessant fenomeen. Voedsel dat zulke bijzondere eigenschappen heeft dat je daarmee je gezondheid een enorme boost geeft. Vaak komen superfoods van ver. Zoals baobab, camu camu, guarana: om maar wat exotische namen te noemen.

Werking superfoods
Het is de verdienste van Jesse van der Velde dat hij inzichtelijk maakt welke superfoods er allemaal zijn en wat ze voor je kunnen betekenen. Zo zijn er superfoods die het lichaam reinigen, het immuunsysteem en de darmflora ondersteunen en veroudering vertragen. De snelle superfood chef geeft er uitgebreid uitleg over. Pluspunt!

Jodium
Met veel interesse las ik ook zijn hoofdstuk over jodium. Als je weinig brood en zout eet, zoals ik, kun je uiteindelijk een jodiumtekort oplopen. Iets wat desastreus is voor je gezondheid. Het advies? Eet veel zeegroente en jodiumrijke superfoods, zoals kelp.

De snelle superfood chef: recepten
Maar wat doe je praktisch met al die potjes met poeders en zaden die je overal kunt kopen? Daar komt Annemieke de Kroon om de hoek kijken in De snelle superfood chef. Na de uiteenzetting van Jesse van der Velde komt zij met een reeks aan praktische recepten. Op die manier ontdek je hoe je de superfoods op snelle en eenvoudige wijze kunt integreren in je dagelijks leven. Veel supergezonde smoothies en shakes, maar ook ijsjes en superfoodtoetjes.

Concluderend: De snelle superfood chef is een interessant boek als je wilt verdiepen in de werking van superfoods. Met als pluspunt dat je dankzij de makkelijke recepten ook weet wat je er vervolgens mee kan. Toch denk ik persoonlijk dat superfoods niet het ultieme redmiddel zijn. Als de basis – gezonde voeding: veel, heel veel groente, fruit, zaden en noten en (beperkt) eiwitten – niet in orde is, dan fix je het echt niet met alleen superfoods…

 

Lees ook:Meer aandacht voor gezonde voeding
Lees ook:Health Seminar David Wolfe
Lees ook:EO en Volkskrant werken samen in Brieven aan God
Lees ook:Alles draait om je hormonen
Lees ook:Groene sapjes: een recensie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>