“Die eerste sapkuur heeft mijn leven ge-reset”

Coaching, persoonlijkheidstests, sterkte- en zwakteanalyses; het leidde allemaal niet tot het antwoord op de vraag welke wending hij zijn loopbaan moest geven. Tot een vriend hem aanraadde eens een sapkuur te doen. “Ik had er nog nooit van gehoord.” zegt Arno Sanders (1965). Nu heeft hij zelf een bedrijf dat sapkuren organiseert. “Ik gun iedereen die beleving; je ‘mind’ wordt als het ware ge-reset”.

Hoewel hij er tot in het diepste van zijn wezen van overtuigd is dat de keuze die hij heeft gemaakt, de enige juiste is, ligt hij er soms nog weleens een nachtje van wakker. Het is ook nogal wat: een eigen bedrijf starten in deze tijd, in sapkuren nog wel. Waarbij zijn achtergrond ook niet de meest voor de hand liggende is om deze stap te maken. “Ik kom uit een no-nonsense omgeving waar je gewoon ging werken. Nadenken over jezelf deed je niet. “En dus rolde Arno na zijn Heao-opleiding de commerciële kant van de agrarische sector in. Gewoon; net als zijn vader.

Relativeren
Na 15 jaar ging het steeds meer wringen. De kick van het sluiten van transacties en daar een goede boterham mee verdienen, woog niet meer op tegen het ontbreken van persoonlijke ontwikkeling. En doordat alles was gericht op omzet, was er nauwelijks aandacht voor de mens achter de medewerker en de klant. Het was tijd voor iets anders. Maar wat? “Nu zie ik wel de humor in van die clichésituatie; je loopt tegen de veertig en je vraagt je af of dit het nou is. Maar toen ik er middenin zat, kon ik het niet zo makkelijk relativeren.”

Comfortzone
Samen met een goede coach ontdekte Arno enige voorwaarden. In een nieuwe werkomgeving moest hij iets goeds voor de klant kunnen betekenen en hij moest zijn eigen plan kunnen trekken. Gezien zijn passie voor sport, overwoog hij een eigen sportschool te starten. Dat bleek niet haalbaar. Op aanraden van een vriend die het zichzelf ook niet altijd makkelijk had gemaakt, volgde Arno een sapkuur. “Ik kreeg een enorme boost. Uit mijn comfortzone, mijn kop weer fris maken. Je merkt dat je sterker bent dan je dacht.”

No-nonsense
In de weken na de kuur viel alles op zijn plek. “Ik stond bewuster in het leven, at gezonder, vond andere dingen belangrijker dan vroeger. Ik zat beter in mijn vel dan ooit”. In combinatie met het buiten zijn, het zorgen voor je lichaam en geest, het mensen verder helpen, was er maar één keuze: zelf sapkuren gaan organiseren. “Maar wel op mijn manier. Met meer sport, luxe en vrijheid in een goed gevuld programma en persoonlijke begeleiding. En vooral no-nonsense. Lekker op ‘mijn’ Noordwijkse strand. De deelnemers kunnen bij wijze van spreken maandagochtend de kinderen naar school brengen en hen vrijdagmiddag ge-reset weer ophalen.”

Tijd aan zee
Arno Sanders organiseert nu zelf sapkuren met zijn bedrijf ‘Tijd aan Zee’. Als coach begeleidt hij de deelnemers tijdens de hele sapkuur. Hij geeft uitgebreid advies en is steun en toeverlaat tijdens de kuur. Door de persoonlijke begeleiding van Arno wordt je gedurende de week voldoende en goed gestimuleerd om het doel te bereiken. “Veel bewegen, licht sporten en heerlijke massages en pakkingen ondergaan. In het gevulde programma is ruimte voor alternatieven. Een midweek op maat.”

Meer informatie over de sapkuren van Tijd aan Zee vind je op de website.

Heb jij weleens een sapkuur ondergaan? Wat is jouw ervaring?

Lees ook:Mijn ervaring: op bezoek bij een medium
Lees ook:Reading voor ondernemers: de bedrijfreading
Lees ook:Bezoek medium Tresi Barros in Eindhoven
Lees ook:Helderziende waarnemingen in Scheveningen
Lees ook:Helderziende waarnemingen van Tresi Barros in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on ““Die eerste sapkuur heeft mijn leven ge-reset”

  1. Pingback: Yoga ter ondersteuning van een detox | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>