Toch vervolging van behandelaars Sylvia Millecam?

De Vereniging tegen de Kwakzalverij wil dat justitie alsnog de artsen en alternatieve behandelaars van Sylvia Millecam gaat vervolgen. De vereniging heeft daartoe gisteren een zogeheten artikel-12-procedure aangespannen tegen het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Dit meldt het Brabants Dagblad vandaag.

 

Het OM besloot in oktober de behandelaars van de in 2001 aan kanker overleden actrice, geboren en getogen in Boxmeer, niet te vervolgen. Volgens het OM had Millecam een afkeer van de reguliere gezondheidszorg.

Het Brabants Dagblad: De Vereniging tegen de Kwakzalverij dient het ’beklag tegen niet-vervolging’ in samen met Menso Westerouen van Meeteren, voormalig inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Hij deed namens de inspectie onderzoek naar de zaak-Millecam, wat leidde tot een aangifte van de IGZ tegen twee artsen en vier alternatieve genezers, onder wie Jomanda. Westerouen van Meeteren werkt inmiddels niet meer bij de inspectie, maar vindt dat de alternatieve genezers tóch vervolgd moeten worden. Als het gerechtshof de klacht gegrond verklaart, moet het Openbaar Ministerie tot vervolging overgaan.
Westerouen van Meeteren is het niet eens met het argument van justitie dat Sylvia Millecam een afkeer had van reguliere artsen. Volgens hem heeft de actrice alleen in de eerste fase van haar ziekte en de laatste dagen voor haar overlijden het besef gehad dat zij kanker had. In de periode daartussen was ze ervan overtuigd dat ze geen kanker had, hetgeen haar door enkele alternatieve behandelaars werd voorgehouden. „Er zijn 74 bewijsmiddelen die deze beïnvloeding onderbouwen“ , aldus Westerouen van Meeteren in een verklaring. Volgens hem heeft dat ertoe geleid dat Millecam niet de noodzakelijke behandeling met kans op genezing onderging. „Het gevolg daarvan is geweest: ernstig lichamelijk lijden en een vroegtijdige dood.“

(Bron: Brabants Dagblad)

Lees ook:Alternatieve artsen van Sylvia Millecam zwaar bestraft
Lees ook:Jomanda gaat vrijuit in Millecam-zaak
Lees ook:Bijzonder beroep: Helderziende
Lees ook:Jomanda bedankt mensen met healing
Lees ook:Artsen moeten meer alternatieve geneeswijzen inzetten?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>