Alternatieve artsen van Sylvia Millecam zwaar bestraft

Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft de artsen van Sylvia Millecam zware straffen opgelegd. Millecam kreeg in september 1999 te horen dat zij borstkanker had. Zij werd hiervoor behandeld door drie alternatieve artsen. Volgens de inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de actrice een slechte behandeling gehad waardoor haar kansen op herstel nihil werden.

De drie alternatieve artsen zijn zeer zwaar bestraft. Twee van hen zijn tijdelijk geschorst, een voor een heel en een voor een half jaar, en de derde, die al eerder voor het tuchtcollege moest verschijnen, mag nooit meer als arts werken, de zwaarste straf die het college kan opleggen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg had het tuchtcollege verzocht alle drie de artsen voor altijd uit hun vak te zetten.

De artsen wordt onder andere verweten dat zij Millecam, die in 2001 aan borstkanker overleed, niet hebben doorverwezen naar een reguliere arts. Volgens advocaat Verviers van een van de artsen is dit echter niet waar. Zij zouden haar wel degelijk hebben aangeraden om naar een reguliere arts te gaan, maar volgens hen wilde de actrice dit zelf niet.
De drie artsen overwegen dan ook om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

(Bron: Nu.nl)

Lees ook:Jomanda gaat vrijuit in Millecam-zaak
Lees ook:Toch vervolging van behandelaars Sylvia Millecam?
Lees ook:Jomanda bedankt mensen met healing
Lees ook:Semi-alternatieve huisarts goedkoper en effectiever
Lees ook:Artsen moeten meer alternatieve geneeswijzen inzetten?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alternatieve artsen van Sylvia Millecam zwaar bestraft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>