Trager-therapie combineert bewegen, voelen, meditatie en massage

Een vorm van energetische therapie die steeds meer bekendheid krijgt in het Westen is de Trager-methode. Met Trager combineert men bewegen, voelen, meditatie en massage en dit zorgt voor bewustwording, een heldere geest en een gezonder lichaam.

De Trager Approach of Trager benadering is de uitvinding van Milton Trager MD. Hij ontdekte de principes ervan rond zijn 18e levensjaar en zou er vervolgens zeker 50 jaar mee bezig zijn, eerst als leek en later als arts.
Op latere leeftijd startte Milter Trager bovendien de opleiding voor Trager therapeuten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er nu duizenden gecertificeerde Trager therapeuten zijn in diverse landen.

Wie geinteresseerd is in Trager therapie kan een kijkje nemen op de website The Trager Approach.
Voor cursussen, workshops en individuele Trager sessies kan met ook terecht bij Centrum Djoj te Rotterdam. Hier wordt les gegeven door Ellen van ’t Hoff, die via Intuïtieve ontwikkeling, Postural Integration en Rebalancing, in 1995 in de Trager opleiding terecht kwam.
"Wat onmiddellijk aansprak was de zachtheid, het gemak en de liefde waarmee gewerkt wordt," vertelt zei. "Eindelijk geen gespit meer in het verleden, maar zijn met dat wat is in het hier en nu. Er valt er niets te verbeteren, te repareren of te fiksen, iemand is goed zoals die is."

(Bronnen: The Trager Approach en Djoj)

Lees ook:Train je intuïtie
Lees ook:Centrum Djoj breidt uit met holistische fitness club
Lees ook:Zondag Open Dag Zuiderlicht
Lees ook:Bewust van je intuïtie
Lees ook:CIVAS komt met HBO-opleiding ‘Medische basiskennis’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Trager-therapie combineert bewegen, voelen, meditatie en massage

 1. Ellen van't Hoff

  Via een collega werd ik attent gemaakt op dit artikeltje op deze site en ik was aangenaam verrast. Een kleine toevoeging is wel op zijn plaats. Trager is geen therapie en de practitioners zijn geen therapeuten.Er is meer informatie te vinden op de internationale site http://www.trager.com Daar staan als het goed is ook de links naar alle andere Trager sites op de hele wereld. En natuurlijk hebben we ook een http://www.trager.nl
  OpP de Nederlandse site staan ook alle workshops die in Nederland gegeven worden, niet alleen die van mij in Djoj. Uiteindelijk willen wij graag Trager verspeiden in Nederland en zodoende bijdragen aan een stukje vrede in jezelf en om ons heen.

  met vriendelijke groet,

  Ellen van’t Hoff

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Dankjewel voor je toevoeging, Ellen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>