Chi Neng Qigong werkt preventief en helend

In het westen is het nog een redelijk nieuw fenomeen, maar infeit is het al een eeuwenoude methode: Chi Neng Qigong.Het is een Chinese leer, waarbij je eenvoudige bewegingen uitvoert, die zijn gericht op de doorstroming van energie en de ontwikkeling van innerlijke kracht binnen je lichaam en geest.

In Centrum Djoj te Rotterdam worden er lessen in Chi Neng Qigong gegeven door Sandra Klijn.

De oefeningen bij Chi Neng Qigong zijn eenvoudig te leren en werken zeer effectief. De Oosterse bewegingsleer zorgt ervoor dat je concentratie omhoog wordt gebracht en stress minder wordt. Bovendien stimuleert Chi Neng Qigong de hersenen en versterkt het het immunsysteem. Op deze manier is het een methode die preventief of helend kan werken bij ziekten.

De lessen Chi Neng Qigong bij Centrum Djoj worden gegeven door Sandra Klijn, die werd opgeleid in China en de Verenigde Staten. Sindsdien heeft zij workshops gegeven op plaatsen over de hele wereld.

Link: Centrum Djoj

Lees ook:Chi Neng Qigong in de praktijk brengen
Lees ook:Yoga festival in Rotterdam
Lees ook:Ervaar wat yoga met je kan doen op het Yoga Festival
Lees ook:Open dag Centrum Djoj
Lees ook:Open dagen in centrum Djoj

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Chi Neng Qigong werkt preventief en helend

 1. Patrick

  Workshop Zhineng Qigong met Master Luke Chan in Zaandam
  guru1976 – 2 mei 2008Reageer op dit artikelMaster Luke Chan beoefent Flying Crane methode INGEZONDEN Master Luke Chan uit China komt op 10 en 11 mei een 2-daagse workshop Zhineng Qi Gong geven in Zaandam. De workshop wordt gehouden in Ons Lokaal aan de Westzijde 181 te Zaandam.
  Zhineng Qigong is een efficiënte Chinese bewegingsvorm. Ontwikkeld uit 5000 jaar ervaring op het gebied van Qigong in combinatie met moderne medische inzichten heeft de Chinese overheid Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen
  aangewezen.

  Master Luke Chan werkt al 40 jaar met Tai Chi en Qigong. Hij was de eerste leraar die buiten China les ging geven in Zhineng Qigong. Master Luke Chan verstaat als geen ander de kunst ons met nieuwe methodieken vertrouwd te laten raken waardoor we de diepte en de kracht
  van Zhineng Qigong in ons eigen lichaam kunnen ervaren.

  Initiatiefnemers van de workshop zijn de Zaanse beoefenaars Patrick Baijards en Helma Kat

  Instructeur Baijards vertelt: “Nadat ik in 2002 mijn instructeursdiploma behaalde als Zhineng instructeur, begreep ik gevoelsmatig de oefeningen nog niet zo goed. Om mij verder te verdiepen besloot ik voor 3.5 maand naar China te gaan om te gaan studeren bij Master Luke Chan. Teruggekomen met veel kennis en bewegingen die ik veel beter begreep en kon voelen, ben ik verder gegaan met het beoefenen van Zhineng. Daarna ben ik intensiever met Helma Kat gaan trainen, die ondertussen ook naar Luke Chan in China was geweest. Door het uitwisselen van kennis begon ik de essentie van Zhineng Qi Gong meer te begrijpen en te ervaren. Wat ik nu weet is dat de kracht in de lege ruimte tussen je bewegingen in zit. Deze lege ruimte, is niet werkelijk leeg, maar is een bron van informatie. Het is juist die leegte en die ruimte, die het gemateraliseerde zijn betekenis geeft en kracht verleent. Zo vertelde Helma mij nadat ze bij een workshop van Luke geweest dat niet de wanden van de kamer de kamer functioneel maakt, maar de lege ruimte.

  Toen ik de volgende zin uit een boek las viel bij mij het kwartje. Lees deze zin maar
  eens: Dezezindieunuleestisdaareenillustratievan.

  Juist de lege ruimtes tussen de woorden geven de woorden kracht en betekenis. Zonder spaties is die zin nauwelijks leesbaar. Gevoelsmatig ervaarde ik nu, wat ik geleerd had.Hierdoor kan je door regelmatige beoefening ieder moment een geluksgevoel ervaren en dat is wat ik mensen wil meegeven”.

  Beoefenaarster Helma vertelt:”In aanraking gekomen met een bijzondere vorm die mijn welbevinden onmiddellijk verhoogde, ben ik verder op zoek gegaan naar diegene die de stem vertegenwoordigde op de oefen CD.

  In okt 2006 kreeg ik die kans omdat iemand hem voor 2 dagen naar Nederland haalde. Met tranen in mijn ogen heb ik zijn bewegingen gade geslagen.

  Daarna heb ik nog een keer de kans gehad één dag met hem te trainen. Niet alleen onder de indruk van zijn bewegingen maar ook de in de oefeningen gebrachte affirmaties komende uit de DAO (een geschrift met levenlessen), hebben mij diep geraakt. Ondertussen was mijn belangstelling behoorlijk gewekt en al wroetend en surfend in het Zhineng wereldje, ben ik er achter gekomen dat Master Luke Chan wel héél uniek is. Ik heb inmiddels meerdere leraren ontmoet of via anderen gehoord hoe hen aanpak was en dat verschilt veel.

  Het is nu mogelijk een van de beste leraren te ontmoeten en mee te maken.

  Dus…kom en ervaar.

  Een of tweedaagse cursus: 10 en 11 Mei van 10-17 uur. U kunt zich aanmelden door te e-mailen naar: [email protected] of te bellen naar 06-36055811.

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Patrick, waarom stuur je dit soort dingen niet gewoon naar de redactie van dit blog (zie colofon)? Dan kan het echt goede aandacht krijgen..

  Groetjes, Karla

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>